Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Update Zoom Meeting Dengan Ciri Baru

Zoom platform persidangan video mempunyai satu lagi kemas kini ciri. Kemas kini produk bulan ini merangkumi beberapa ciri baru yang kemas, terutamanya sokongan isyarat.

zoomZoom menambah pengecaman isyarat yang membolehkan anda mengangkat tangan, seperti yang anda lakukan semasa pertemuan biasa dan ini akan dikesan oleh kamera dan mengangkat tangan, jadi anda tidak perlu repot mengklik butang 'angkat tangan'. Ia juga berfungsi untuk reaksi jempol, dan apabila anda memikirkannya, sangat mengagumkan berapa lama masa yang diperlukan untuk menambahkan ciri ini, kerana ini adalah cara berinteraksi yang jauh lebih semula jadi.

Walaupun anda mungkin tidak selalu menghidupkan kamera untuk semua mesyuarat, semasa anda melakukannya, ini adalah ciri yang bagus. Anda boleh bayangkan Zoom akan terus menambahkan sokongan untuk gerak isyarat tambahan dalam siaran akan datang.

Peningkatan bulan ini juga merangkumi pelepasan Focus Mode, penambahbaikan pada papan pemuka Zoom Phone, penambahbaikan pada bar sisi Zoom Chat, dan banyak lagi.

Anda boleh mengunjungi halaman sokongan Zoom untuk nota pelepasan penuh dan klik butang 'Ikuti' di sebelah kanan halaman untuk mendapatkan kemas kini produk terbaru di peti masuk anda.

Mesyuarat Zoom

Fokus Mode membantu orang tetap fokus dalam mesyuarat Zoom. Direka dengan pemikiran pendidik, Focus Mode menempatkan peserta pertemuan dalam pandangan di mana mereka hanya dapat melihat diri mereka sendiri, rakan / tuan rumah bersama, dan kandungan yang mereka kongsi.

zoom meetingDalam paparan ini, tuan rumah dan rakan kongsi juga boleh memilih untuk melihat peserta dalam paparan galeri, yang membolehkan mereka melihat semua peserta pada masa yang sama.

Pindahkan mesyuarat dari telefon bimbit ke desktop

Dunia pekerjaan berubah, dan pekerja perlu berkomunikasi dan berkolaborasi dengan berkesan, baik di pejabat dan di mana sahaja. Keupayaan untuk melakukan pertukaran pertemuan dengan lancar dari mudah alih ke desktop dan kembali ke telefon bimbit membolehkan anda meneruskan perbualan walau apa pun.

Hadkan perkongsian skrin untuk pertemuan dengan peserta luaran

Untuk mengelakkan perkongsian maklumat sensitif, pentadbir dapat menerapkan sekatan kepada pengguna atau kumpulan tertentu yang menghalangnya daripada berkongsi skrin ketika peserta tamu (pengguna di luar akaun tuan rumah) menyertai mesyuarat. Pengguna ini masih boleh berkongsi skrin apabila tidak ada peserta tamu.

Reaksi automatik pengecaman isyarat

Kami telah menambahkan beberapa fungsi iPad baru yang hebat dan ciri-ciri iPad terkini muncul ke tahap seterusnya dengan membawa beberapa pergerakan kehidupan sebenar anda ke dalam mesyuarat anda. Reaksi automatik dari pengenalan isyarat membolehkan pengguna menggunakan isyarat visual, seperti mengangkat tangan, untuk secara automatik menggunakan reaksi pertemuan yang sesuai.

Pada masa ini, terdapat sokongan untuk ciri ini untuk reaksi tangan keatas dan jempol ketas.

Zoom Telefon

Ciri privasi untuk saluran bersama

Untuk pelanggan yang menggunakan saluran bersama, kami telah mengeluarkan fitur yang meningkatkan keselamatan dan privasi panggilan pada saluran bersama. Apabila anggota kumpulan saluran bersama dan pandangan saluran bersama mengaktifkan ciri privasi semasa panggilan, ciri ini menghalang orang lain daripada menerima panggilan yang ditangguhkan, mendengar, berbisik, masuk, atau mengambil alih panggilan.

Catatan: Ciri ini tidak disokong pada telefon meja dan memerlukan versi klien 5.7.6 atau lebih tinggi.

Lebih banyak keterlihatan barisan panggilan

Penambahbaikan juga dilakukan pada papan pemuka pentadbir untuk menambahkan lebih banyak penglihatan pada metrik yang berkaitan dengan giliran panggilan. Ini termasuk memberi pemilik dan pentadbir kemampuan untuk melihat 10 sambungan teratas berdasarkan penggunaan panggilan (mis., Panggilan masuk, keluar, panggilan dalaman) atau penggunaan minit (mis. Minit antarabangsa, minit bebas tol).

Pengawalan terperinci hak pemantauan panggilan

Pemilik dan pentadbir akaun kini dapat memilih hak istimewa tertentu untuk menyesuaikan kumpulan pemantauan panggilan. Contohnya, mereka hanya boleh membenarkan kumpulan membuat panggilan. Sebelumnya, menetapkan hak istimewa secara automatik akan memberikan semua hak istimewa tingkat bawah. Ciri ini tidak akan mempengaruhi tetapan yang ada untuk kumpulan pemantauan panggilan.

Besarkan Sembang

Peningkatan bar sisi sembang

Kami telah membuat penambahbaikan lebih lanjut pada bar sisi sembang untuk menyederhanakan pengalaman pengguna. Ini termasuk:

  • Menambah penanda yang jelas yang menunjukkan sama ada saluran adalah awam atau peribadi.
  • Kemas kini pada bar sisi sembang untuk menunjukkan lebih sedikit sembang dan saluran setiap kumpulan.
  • Keupayaan untuk mengembangkan bar sisi sembang untuk melihat lebih banyak sembang dan saluran.

Di samping itu, fungsi carian yang dikemas kini dapat dijumpai lagi di sebelah kiri pelanggan, mewujudkan antara muka yang lebih biasa bagi pengguna kami.

Pengalaman pentadbir baru

Pengalaman pentadbir telah digabungkan sehingga anda dapat mengurus tetapan akaun, kumpulan, tetapan kumpulan dan kenalan dengan mudah dari satu tempat. Pemilik akaun akan mempunyai pilihan untuk menyimpan pengalaman terkini atau beralih ke pengalaman pentadbir baru secara kekal. Kami akan memindahkan semua pelanggan ke pengalaman baru pada Oktober 2021.

Anda boleh memuat turun klien Zoom terkini untuk menikmati semua kemas kini dan ciri terkini ini.

Catat Ulasan for "Update Zoom Meeting Dengan Ciri Baru"