Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tablet Terbaik 2021 Dari Apple

Apple dan Amazon menguasai pasaran tablet tetapi ada banyak alternatif menarik di luar sana, yang menjadikan memilih tablet terbaik untuk keperluan anda tidak semudah yang disangka.

tablet terbaikDengan sejumlah besar model yang tersedia dalam pelbagai saiz, menjalankan sistem operasi yang berbeza, dan berharga antara £ 50 hingga £ 2,000, sukar untuk mengetahui tablet mana yang terbaik untuk anda. Di situlah kita masuk.

Kami telah menguji dan mengkaji tablet dari semua pengeluar terbesar dan menyusun senarai yang paling hebat di pelbagai kategori.

Sebagai tambahan kepada ulasan saiz kecil tablet terbaik di pasaran, kami telah menyertakan panduan pembelian komprehensif yang memperincikan ciri yang harus anda utamakan dan perkara penting lain yang perlu dipertimbangkan sebelum membuat pembelian anda.

Semua tablet dalam senarai ini akan membolehkan anda melayari internet, menulis e-mel pantas, menayangkan rancangan TV, atau mengambil bahagian dalam panggilan Zum keluarga, tetapi ada yang melakukannya jauh lebih baik daripada yang lain.

Cara Memilih Tablet Terbaik Untuk Anda

Semua tablet kebanyakannya melakukan perkara yang sama. Perbezaannya terletak pada prestasi mereka. Sekiranya anda hanya mahukan tablet untuk melayari internet, menonton Netflix, dan mungkin bermain permainan ringan, Pro Pro 12,9 inci terlalu berat, walaupun ia menangani semua tugas yang disebutkan di atas dengan cemerlang.

Begitu juga, jika anda ingin menggunakan tablet anda untuk jenis pekerjaan yang menuntut, memotong video 4K atau bermain permainan mudah alih yang paling murah dan ceria tidak akan memotongnya. Sekiranya anda tersekat di suatu tempat di tengah, anda akan melihat harga di antara. Ketepikan anggaran antara £ 250 hingga £ 350 dan anda akan mempunyai banyak pilihan.

Tablet dilengkapi dengan tiga sistem operasi utama: iOS untuk iPad, Android, atau Windows 10 untuk yang lain. Tablet Fire HD Amazon dilengkapi dengan Fire OS sendiri, tetapi sebenarnya, ia adalah versi Android yang banyak diubahsuai yang direka untuk menjual barang Amazon dengan lebih berkesan.

Dalam beberapa cara, masuk akal untuk mengikuti apa yang anda tahu semasa mencari tablet terbaik. Sudah tentu lebih mudah untuk tinggal di ekosistem yang sama, kerana semuanya akan sangat biasa - dan produk Apple, khususnya, sangat bagus untuk menyegerakkan antara Mac, iPhone, dan iPad. Begitu juga, jika anda pernah menggunakan iPhone dan komputer riba Windows, mengambil sedikit dengan Android akan sedikit membiasakan diri. Tetapi, sebenarnya, tidak masalah mana yang anda gunakan sebegitu, apalagi dengan penyimpanan awan. Mudah untuk memindahkan dokumen dan fail antara ketiganya, sama ada melalui Dropbox, Google Drive atau OneDrive.

Berapa Banyak Ruang Simpanan Yang Diperlukan oleh Tablet Terbaik Anda?

Seperti titik terakhir, pada satu tahap ini tidak lagi menjadi masalah. Penyimpanan awan berfungsi di semua platform tablet - jadi menyimpan fail anda dalam jangkauan, tetapi tidak menggunakan ruang tempatan yang berharga, sangat mudah.

Sebaliknya, anda mungkin tidak mahu selalu menyulap fail agar tablet anda tidak penuh. Cari tablet dengan slot microSD, dan ingat bahawa ini tidak pernah dilaksanakan pada iPad - jadi, jika anda mempunyai banyak fail, iPad 32GB termurah mungkin bukan untuk anda.

Adakah Anda Suka Melukis Atau Menaip Dengan Tablet Terbaik Anda?

Tablet dirancang untuk dicucuk dengan jari, walaupun sebagai peraturan umum, iOS dan Android mempunyai pegangan yang lebih baik daripada Windows. Walau bagaimanapun, peranti tertentu mempunyai stylus sensitif tekanan mereka sendiri untuk melukis atau mencatat. Dalam kes iPad, ini adalah Apple Pencil untuk iPad dan tablet iPad Pro generasi pertama atau Apple Pencil generasi kedua untuk tablet iPad Pro yang lebih baru. Malangnya, anda tidak akan mendapat stylus yang disertakan dengan iPad anda, jadi anda perlu memasukkan kos ke dalam harga keseluruhan jika anda merancang untuk menggunakannya.

Semua peranti Microsoft Surface menyokong Surface Pen, yang sekali lagi dijual secara berasingan. Sejumlah tablet Samsung hadir dengan S Pen milik syarikat itu di dalam kotak, termasuk Galaxy Tab S6, Galaxy Tab S6 Lite dan Galaxy Tab S7 Plus.

Papan kekunci yang disertakan bahkan lebih jarang, tetapi sebagai praktiknya, anda boleh menggunakan papan kekunci Bluetooth apa pun dengan tablet anda. Beberapa, seperti Logitech's K780, direka untuk digunakan dengan pelbagai peranti Bluetooth dan bahkan mempunyai bibir terangkat untuk menahan tablet anda di tempat.

Penyelesaian all-in-one yang lebih baik adalah membeli penutup dengan papan kekunci terpasang sehingga sentiasa ada bila-bila masa anda memerlukannya. Kes papan kekunci rasmi iPad bermula dari £ 159, sementara pilihan serupa untuk Tab S4 dan Microsoft Surface runcit dengan harga £ 100. Anda boleh menjimatkan beberapa bob dengan mencari alternatif pihak ketiga, yang ada untuk semua tablet yang paling popular, tetapi pastikan anda menyemak ulasan pelanggan sebelum anda pergi. melabur kerana mereka mungkin bersikap pelik atau tidak wajar. Tablet Terbaik Untuk Dibeli Pada Tahun 2021

1. Apple M1 iPad Pro (2021): Tablet Terbaik Secara Keseluruhan

Spesifikasi utama - Pemproses: Octa-core Apple M1; Skrin: 11 inci (2.388 x 1.688 piksel), 12.9 inci (2.732 x 2.048 piksel); Storan: 128GB – 2TB; Saiz: 11in - 248 x 179 x 5.9mm, 12.9in - 281 x 215 x 6.4mm; Berat: 11in - 468g, 12.9in - 684g; Sistem operasi: iPadOS 14

Sekiranya anda mahukan wang tablet terbaik dapat dibeli, jangan cari iPad Pro lagi. Model tahun ini dikuasakan oleh pemproses M1 Apple dan lebih pantas dan lebih responsif daripada sebelumnya - kita bercakap mengenai tahap prestasi komputer riba yang dibungkus dalam pakej yang sangat mudah alih.

Tetapi penambahbaikan tidak berhenti di situ. Model 12.9in kini menampilkan paparan Liquid Retina XDR yang memberikan kecerahan puncak tertinggi yang pernah kita lihat dalam komputer mudah alih dan ketepatan warna yang sangat baik untuk boot. Terdapat juga port Thunderbolt 3 (iterasi 2020 ada hubungannya dengan port USB-C 3.1 Gen 2) dan kamera depan ultrawide baru yang menggunakan teknologi "Center Stage" untuk menjadikan wajah anda berpusat di bingkai semasa panggilan video.

Satu-satunya perkara yang menahan iPad Pro dari kehebatan sebenarnya adalah kurangnya sokongan yang tepat untuk monitor luaran. Anda boleh menduplikasi paparan iPad Pro pada monitor ketika disambungkan melalui port Thunderbolt 3 yang disebutkan di atas tetapi malangnya tidak dapat menggunakan aplikasi di dua paparan. Ini adalah batasan platform iPadOS yang mengecewakan tetapi hanya menjadi masalah jika anda berhasrat menggunakan iPad Pro sebagai mesin kerja utama anda. Sekiranya anda hanya mencari peranti genggam yang menawarkan prestasi luar biasa dan visual yang menakjubkan, iPad Pro tidak dapat dikalahkan.

2. Apple iPad 10.2in (2020): Tablet Terbaik Untuk Kebanyakan Orang

Spesifikasi utama - Pemproses: A12 Bionic; Skrin: 10.2 inci, 2160 x 1.620 piksel; Storan: 32GB; Saiz: 250x174x7.5mm; Berat: 493g; Sistem operasi: iPadOS 14

IPad 10.2in generasi kelapan adalah contoh kemas kini berulang yang baik. Tidak ada yang berubah dari segi reka bentuk - dimensinya sama seperti sebelumnya dan skrinnya serupa - tetapi terdapat peningkatan ketara pada pemproses yang menguasainya. Cip A10 Fusion telah diganti dengan cip A12 Bionic enam-teras, dan hasilnya adalah peranti yang dilengkapi dengan lebih baik untuk menangani tugas-tugas menuntut seperti penyuntingan dan rendering video. Hayat bateri juga sedikit meningkat: cip yang lebih cekap tenaga menyaksikan model 2020 12 jam 45 minit terakhir dalam ujian bateri kami, 16 minit lebih lama daripada versi 2019.

IPadOS 14 baru Apple membawa beberapa ciri berguna, yang terbaik adalah Scribble, percubaan syarikat untuk mengintegrasikan pengenalan tulisan tangan ke dalam tabletnya. Ini intuitif dan menyeronokkan untuk digunakan walaupun belum serasi dengan rangkaian lengkap aplikasi iOS.

IPad 10.2in 2020 tidak sempurna - kualiti kamera web biasa-biasa saja dan masih tidak ada port USB-C - tetapi ia tetap menjadi tablet kelas terbaik di hampir setiap kawasan dan pilihan terbaik bagi kebanyakan orang.

3. Apple iPad Air 4 (2020): Tablet Jarak Pertengahan Terbaik

Spesifikasi utama - Pemproses: Apple A14 Bionic; Skrin: 10.9 inci, 2.360 x 1.640 piksel; Storan: 64GB; Saiz: 247.6 x 178.5 x 6.1 mm; Berat: 458g; Sistem operasi: iPadOS 14

Sekiranya anda mencari tablet yang hebat tetapi tidak dapat mengeluarkan anggaran anda ke iPad Pro, iPad Air generasi keempat ini adalah pilihan terbaik anda yang seterusnya. Ia menempatkan pemproses yang sama yang digunakan dalam generasi terbaru iPhone dan mempunyai prestasi CPU dan grafik yang mengungguli komputer riba dengan hampir dua kali ganda harganya.

Ia juga tipis dan ringan, dan dilengkapi dengan kamera 12MP f / 1.8 yang layak, walaupun ia tidak mempunyai kamera flash dan ultrawide sekunder yang dimiliki iPad Pro baru. Satu-satunya kelemahan sebenarnya ialah aksesori yang menjadikannya pengganti komputer riba yang sebenarnya sangat mahal: dengan Magic Keyboard rasmi dan Apple Pencil 2, anda melihat jumlah perbelanjaan sekitar £ 1,000.

4. Apple iPad mini 5: Tablet Kompak Terbaik

Spesifikasi utama - Pemproses: Apple A12 Bionic; Skrin: 7.9 inci, 2.048 x 1.536 piksel; Storan: 64GB; Saiz: 203.2 x 134.8 x 6.1 mm; Berat: 300g; Sistem operasi: iOS 12

Di luar, tidak banyak yang berubah antara iPad mini 4 dan iPad mini 5. Sebenarnya, tidak ada yang berubah sama sekali. Mini baru kelihatan seperti pendahulunya, dengan dimensi yang sama, penempatan butang dan resolusi skrin. Namun, di bahagian dalam, perbezaannya sangat besar. IPad mini 5 membungkus cip A12 Bionic serba baru Apple (seperti yang dilihat pada barisan iPhone 2019), RAM 3GB, dan kamera belakang 8MP, f / 2.4.

Sudah tentu, ia juga berjalan pada iOS 12 terbaru, yang tidak dapat anda katakan untuk iPad mini 4 sekitar tahun 2015. Lebih-lebih lagi, iPad mini generasi ke-5 serasi dengan stylus pihak ketiga, yang bermaksud anda tidak lagi terpaksa berikan £ 90 untuk Apple. Untuk peranti 7,9 inci, iPad mini 5 sangat hebat, dan tablet terbaik dalam saiznya yang boleh anda beli.

Catat Ulasan for "Tablet Terbaik 2021 Dari Apple"