Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tarikh Keluaran Google Pixel 6

Pelancaran Google Pixel 6 mungkin menjadi tumpuan setelah banyak desas-desus mengenai ketersediaan telefon. Terlepas dari kapan ia muncul, kami menantikan apa yang ada di Google, terutama apabila anggaran Pixel 5a habis dan tersedia.

google pixel 6Pixel 6 dan Pixel 6 Pro - ya, kami menjangkakan dua versi - berjanji untuk mengubah semua yang kami tahu mengenai telefon Google. Walaupun masih ada beberapa perkara yang tidak kita ketahui, apa yang telah disahkan dan dikhabarkan adalah menarik. Dan ciri terbesar dari semua - disahkan dalam teaser rasmi Google - adalah sistem on-chip baru yang disebut Tensor yang direka untuk memberi Pixel 6 kepada banyak kuasa AI yang belum pernah kita lihat sebelumnya.

Inilah yang telah kita dengar setakat ini mengenai tarikh peluncuran, harga, spesifikasi dan ciri Pixel 6, serta perkara yang ingin kita lihat dari telefon bimbit Google seterusnya.

Spesifikasi Google Pixel 6 Dan Pixel 6 Pro: Khabarnya

spesifikasi google pixel 6Cip Google Tensor Google Pixel 6

Ciri pembunuh Google Pixel 6 ini adalah Tensor SoC baru, yang sangat menumpukan pada AI dan pembelajaran mesin. Contohnya, Unit Pemprosesan Tensor dapat mengambil gambar kanak-kanak yang kabur dan menjadikan wajah anak lebih tajam. TPU akan mengenali gambar yang tidak jelas adalah wajah dan kemudian membuat penyesuaian yang diperlukan.

Plus, Pixel 6 dapat mengaplikasikan AI dan fotografi komputasi pada video. Semasa merakam matahari terbenam, misalnya, Pixel 6 secara automatik dapat menyesuaikan keseimbangan putih dan meningkatkan julat dinamik.

Semasa menggunakan ucapan-ke-teks, TPU membolehkan anda mengedit kata-kata di papan kekunci walaupun anda sedang bercakap, dan ucapan-ke-teks hampir seketika. Ini adalah beberapa perkara yang mampu dilakukan oleh Tensor.

Google mungkin mempunyai rancangan untuk cip Tensor di luar barisan Pixel 6. Sebuah laporan mendakwa Tensor akan memberi kuasa pada Pixel Fold, jika telefon bimbit yang dilipat terbukti lebih dari sekadar khabar angin.

Khabar Angin Tarikh Keluaran Google Pixel 6

Sehingga kini, Google cukup dapat diramalkan ketika melancarkan kapal induk Pixel. Telefon ini hampir selalu dilancarkan pada bulan Oktober, walaupun Pixel 5 meningkatkan debutnya satu hari hingga 30 September tahun lalu.

Kami menjangkakan Google akan tetap bugar dengan pelancaran awal Oktober untuk Pixel 6. Leaker Max Weinbach membuktikan ini, dengan mengatakan bahawa Google merancang untuk melancarkan Pixel 6 dan Pixel 6 Pro pada bulan Oktober. Dan catatan kedua, oleh leaker Jon Prosser, mendakwa bahawa Pixel 6 akan tersedia di kedai pada 28 Oktober selepas pra-pesanan bermula pada 19 Oktober.

Kami cenderung untuk mempercayai bahawa tarikh Oktober yang dikhabarkan lebih dari sekadar desas-desus duel yang diposkan ke laman web mikroblog Cina Weibo bahawa Pixel 6 akan datang pada 13 September, berpotensi mengalahkan pelancaran iPhone 13. Untuk satu perkara, Weinbach dan Prosser mempunyai trek yang lebih baik rakam daripada poster tanpa nama .; untuk yang lain, pelancaran Oktober bermaksud Pixel 6 tidak perlu bersaing dengan pelepasan iPhone 13 untuk menjadi sorotan.

Sudah tentu, geladak itu dibersihkan untuk pelepasan Pixel 6, kerana Google baru saja mengumumkan Pixel 5a, versi tambang rendah Pixel 5 tahun lalu, dan telah berhenti menjual Pixel 5 untuk boot.

Harga Google Pixel 6

Google mengatakan bahawa Pixel 6 akan menjadi "produk dengan harga premium", jadi kami menjangkakan harganya jauh lebih tinggi daripada Pixel 5, yang dilancarkan pada harga $ 699 / £ 599. Ada kemungkinan Pixel 6 dapat bermula pada $ 999, sama dengan iPhone 12 Pro, tetapi kita harus melihat apa yang berlaku pada musim gugur ini.

Rick Osterloh, Peranti dan Perkhidmatan SVP di Google, menyediakan sedikit lagi konteks untuk majalah Der Spiegel berbahasa Jerman:

"Kami tidak pernah diwakili dalam segmen telefon pintar unggulan selama dua tahun terakhir - dan tidak sebelumnya. Tetapi Pixel 6 Pro, yang akan mahal, direka khusus untuk pengguna yang menginginkan teknologi terkini ... Pixel 6 juga tergolong dalam segmen kelas atas dan boleh bersaing dengan pesaing produk lain. Saya akan memanggil mereka 'produk premium utama.' "

Kedua-dua Apple dan Samsung memilih harga tahap kemasukan yang lebih rendah pada telefon mereka - iPhone 12 mini berharga $ 699, sementara Galaxy S21 bermula dari $ 799. Tetapi jelas bahawa Google bertujuan untuk tahap yang berbeza kali ini.

Kamera Google Pixel 6

Telah disahkan bahawa Google Pixel 6 akan menampilkan sensor utama dan kamera ultra lebar. Google Pixel 6 Pro menambah lensa telefoto zoom optik 4X. Google juga mengatakan bahawa sensor sudut lebar utama sekarang memberikan cahaya 150% lebih banyak, tetapi tidak berkongsi perincian lebih jauh dari itu. Satu kemungkinan kebocoran spesifikasi, berdasarkan penemuan dalam kod versi terbaru aplikasi Kamera Android, menunjukkan bahawa kamera utama pada kedua-dua telefon boleh menampilkan sensor Samsung GN1 50MP.

Namun, nampaknya berita besar adalah mengenai Tensor dan bagaimana fotografi komputasi Google yang disempurnakan akan meningkatkan foto dan video.

Google telah mengesahkan bahawa ia akan melakukan beberapa perubahan pada perisian pengkomputeran yang memberi kuasa pada kamera pada telefonnya, dengan kemampuan baru muncul pada telefon Pixel pada musim gugur. Google mengatakan bahawa ia bekerjasama dengan pakar gambar sehingga kameranya melakukan pekerjaan yang lebih baik untuk mengambil gambar orang yang tepat warna. Ini bermaksud menyesuaikan keseimbangan Auto Putih untuk mengelakkan warna kulit yang lebih gelap menjadi terlalu ringan dan mengembangkan pengesanan yang lebih tepat untuk pelbagai jenis rambut, sehingga rambut lebih menonjol dari latar belakang foto.

Selanjutnya, kod Android12 Beta menyatakan bahawa telefon akan mempunyai ciri "p21_frontmmt_setup" khas untuk Pixle 6 Pro yang tidak akan dimiliki oleh telefon biasa. 9to5Google berspekulasi mungkin merujuk kepada Pixel 6 Pro yang dapat merakam video selfie dalam resolusi 4K.

Reka Bentuk Dan Warna Google Pixel 6

Perkara yang paling mencolok mengenai Pixel 6 dan Pixel 6 Pro adalah reka bentuknya. Kedua-dua telefon Pixel mempunyai bar kamera segi empat hitam yang besar di bahagian atas belakang telefon bersama dengan reka bentuk dua nada.

Reka Bentuk Dan Warna Google Pixel 6Pixel 6 menawarkan beberapa pilihan warna, termasuk merah jambu, kelabu kebiruan dengan aksen kuning pucat dan model hitam dengan warna atas aksen kelabu muda. Pixel 6 Pro adalah model putih hitam-abu-abu dengan garis aksen beige atau pale slate dan oren pucat dengan aksen oren terang.

Sebahagian besar bahagian belakang kaca kelihatan mempunyai kemasan matte, sementara ruang di atas bar kamera nampaknya mempunyai nada yang lebih cerah dan berkilauan.

Bahagian depan Pixel 6 hampir semua skrin dengan lubang pukulan di tengah untuk kamera selfie. Dan juga senang melihat bezel nipis di sekitar skrin.

Dalam langkah positif yang lain, Google telah menjauh dari alat dengar bawah paparan pada Pixel 5 yang memihak kepada pembesar suara fon telinga yang lebih tradisional pada Pixel 6. Ada yang mengadu bahawa pembesar suara terlalu kuat dan mengeluarkan suara.

Skrin Google Pixel 6

Google Pixel 6 akan menampilkan paparan HD + 6,4 inci penuh dengan kadar penyegaran 90Hz. Pixel 6 Pro Google yang lebih besar mempunyai panel 6,7 inci dengan kadar penyegaran 120Hz. Kami ingin melihat panel 120Hz pada Pixel 6 yang lebih kecil, tetapi masuk akal bahawa Google ingin membezakan antara kedua telefon bimbit.

Pembaca Cap Jari Google Pixel 6

Kami gembira melaporkan bahawa Google seolah-olah membuang sensor sidik jari yang dipasang di belakang pada Pixel 6 untuk memilih pengimbas cap jari di bawah paparan. Ini akan memudahkan anda membuka kunci Pixel 6 dan Pixel 6 Pro. Namun, kami belum mengetahui sama ada sensor menggunakan teknologi ultrasonik atau pengimbas optik.

Bateri Google Pixel 6

Pixel sebelum ini pernah berjuang di bahagian hayat bateri. Dengan bateri 4.000 mAh, Pixel 5 berjalan selama 9 jam 29 minit pada mod 90Hz lalai dalam ujian bateri kami, yang berada di bawah purata untuk telefon pintar. Dengan Pixel 6, Google hanya menjanjikan ketahanan "sepanjang hari", yang tidak jelas.

Google boleh menggunakan bateri yang lebih besar untuk Pixel 6. Khabar angin terbaru menunjukkan bahawa Pixel 6 Pro akan mempunyai bateri 5.000 mAh yang baik untuk mengaktifkan layarnya yang besar. Jon Prosser menjangkakan hal itu akan berlaku, sambil menambah bahawa Pixel 6 akan menampilkan bateri 4.614 mAh - peningkatan besar berbanding Pixel 5.

Khabar angin lain mengatakan bahawa Google Pixel 6 akan mendapat pengecasan tanpa wayar yang lebih pantas berkat Pixel Stand baru yang dilaporkan sedang dalam pengembangan. Pixel Stand yang diperbaharui dapat memberikan pengisian yang lebih cepat berkat kipas di dudukan untuk memastikan pad dan telefon tetap sejuk.

Google Pixel 6: Adakah Akan Ada Pengecas?

Google dapat mengambil halaman dari buku iPhone 12 dan Samsung Galaxy S21 dan menjatuhkan bata pengisian yang digabungkan dalam kotak telefon Pixel sebelumnya. Ini bermakna ia hanya akan dilengkapi dengan kabel pengecasan USB-C, yang seharusnya dapat mengurangkan sisa elektronik. Sebilangan orang mungkin menganggap langkah itu menjengkelkan, kerana ini bermaksud membeli barang tambahan di atas telefon utama.

Di sisi positifnya, Pixel 6 dapat menyokong pengecasan 33W dan bukannya 18W seperti model sebelumnya. Ini benar-benar akan meningkatkan kelajuan pengecasan Pixel 6 berbanding model sebelumnya, dan akan sangat menguntungkan bateri yang dikhabarkan lebih besar.

Selain itu, khabar angin baru mendakwa bahawa Google Pixel 6 dapat meningkatkan pengecasan tanpa wayar, menyaksikan kenaikan dari 10W ke 23W. Ia akan lebih cepat daripada telefon Apple dan Samsung yang disebutkan di atas.

Google Pixel 6: Apa Yang Kami mahukan

Pada masa Pixel 6 dilancarkan, bukan sahaja kita akan dibanjiri telefon bimbit semasa seperti Galaxy S21, tetapi Apple kemungkinan akan melancarkan iPhone 13. (Itu bahkan tidak menangani pelancaran telefon baru-baru ini seperti Galaxy Z Fold 3.) Memandangkan tahap persaingan itu, Google telah berusaha keras untuk menjadikan Pixel 6 menonjol dari orang ramai.

Inilah Cara Kami Berpendapat Bahawa Google Dapat Melakukannya.

Persediaan
tiga kamera Menawarkan tiga kamera dengan cepat menjadi standard industri (sekurang-kurangnya dalam model unggulan), jadi telefon bimbit Pixel Google adalah kelebihan dengan hanya dua lensa belakang. Pixel 6 Pro cenderung mengikuti corak ini, dengan tiga kamera - penembak utama, telefoto, dan kamera ultrawide gabungan. Selain itu, reputasi Pixel sebagai salah satu telefon kamera terbaik akan terpelihara.

Skrin 120Hz
Kadar penyegaran 90Hz Pixel 5 hebat, tetapi 120Hz akan menjadi lebih baik dan kami ingin melihatnya dipaparkan di Pixel 6. Terutama dengan perkhidmatan seperti Xbox Cloud Gaming Microsoft (dahulunya dikenal sebagai xCloud) yang membawa streaming permainan murah-besar ke mudah alih, kadar penyegaran lebih tinggi. Ketinggian itu akan benar-benar meningkatkan permainan.

Sokongan HDMI
Kami menghargai bahawa Google ingin mendorong orang ramai untuk membeli Chromecast, tetapi tidak ada sebab untuk Pixel 6 untuk tidak menyokong video HDMI keluar melalui penyambung USB-C ke HDMI. Mampu menyambungkan telefon anda ke TV dengan cara ini sangat mudah, terutamanya ketika dalam perjalanan. Perlu menggunakan Chromecast (belum lagi harus membelinya terlebih dahulu) untuk mendapatkan kandungan dari telefon ke TV anda terasa cukup kuno, jadi ini adalah sesuatu yang dapat diperbaiki oleh Google dengan mudah.

Catat Ulasan for "Tarikh Keluaran Google Pixel 6"