Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Xbox Cloud Gaming Akan Hadir Ke Konsol Xbox One

Xbox Series X / S dan Xbox One akan mendapat xCloud pada musim gugur ini Microsoft telah secara rasmi mengumumkan bahawa platform Xbox Cloud Gaming (xCloud) rasminya akan tiba di konsol Xbox akhir tahun ini. Konsol Xbox One, Xbox Series X, dan Xbox Series S semuanya akan dapat menggunakan perkhidmatan permainan xCloud tepat pada waktunya untuk musim percutian, dengan integrasi permainan awan yang membolehkan pengguna Xbox memilih permainan Xbox Game Pass sebelum melakukan streaming pada hiburan mereka.

Xbox Cloud GamingBerita ini semestinya membangkitkan selera ramai pemain - tentunya ia mempunyai selera saya sendiri. Telah tersengih secara peribadi oleh kisah restock Xbox yang nampaknya tidak berkesudahan tahun ini, saya teruja untuk segera mendapat peluang untuk dapat mengambil Xbox Pass Games dan mula menstrimnya sebelum memutuskan untuk membelinya. Ini menjimatkan masa, data, dan membolehkan saya mencuba hampir semua permainan sebelum menyerahkan wang tunai.

Membuat pengumuman rasmi semasa acara Gamescon tahunan, yang juga telah memperlihatkan beberapa pendedahan Forza Horizon 5 yang enak, Xbox mengatakan bahawa ia "membawa permainan awan ke Xbox Series X | S dan Xbox One pada percutian ini, yang membolehkan ahli Xbox Game Pass Ultimate bermain 100+ permainan terus dari awan dan temui permainan baru dengan satu klik butang. "

Awal-awal lagi, anda mungkin akan mendapati saya duduk sepanjang musim cuti, mengusahakan 100 tajuk Xbox Game Pass yang ada, yang terdiri daripada permainan pertama dari integrasi xCloud Microsoft. Lebih-lebih lagi: bukan sahaja saya dapat membaca tajuk Xbox Game Pass yang tidak berkesudahan, tetapi saya juga dapat menyelami dan mencuba banyak permainan berbilang pemain atas jemputan rakan-rakan saya. Saya tidak malu mengakui bahawa ini mungkin bermaksud satu siri sesi berbilang pemain maraton Minecraft - tetapi senarai ini sebenarnya tidak berkesudahan kerana terdapat banyak permata berbilang pemain untuk dimainkan dengan Xbox Game Pass Ultimate.

Maklumat lengkap perkhidmatan boleh didapati di blog Xbox. Microsoft diatur untuk memperbarui papan pemuka Xbox pada konsol yang serasi untuk memasukkan ikon awan kecil, yang menampilkan permainan yang dapat disiarkan. Semua permainan video Xbox Cloud Gaming yang serasi dapat disiarkan hingga 1080p dan 60fps, mendorong pengguna untuk mencuba permainan sebelum membeli.

Xbox Cloud Gaming Terbaik

Walaupun pada masa ini tidak mempunyai pilihan 4K, Microsoft berhak untuk tidak bergantung pada perkara ini; sebaliknya, dorongan untuk memasarkan xCloud sebagai kaedah untuk membolehkan pemain mencuba permainan yang berbeza sebelum membelinya, dan bukannya bergantung pada grafik yang menakjubkan. Dengan begitu banyak tajuk untuk digali dan permata lama untuk ditemui semula dari permainan Xbox One yang terbaik, saya pasti menganggap diri saya ahli berdaftar sepenuhnya dari pemain permainan xCloud jenis ini, yang merupakan sebahagian daripada kumpulan peminat yang lebih banyak yang mencari 'cubaan sebelumnya' yang berkesan. anda membeli 'pilihan.

Walaupun terdapat sedikit keraguan di mata saya bahawa integrasi xCloud akan menjadi keuntungan sebenar bagi pengguna 'cuba sebelum anda membeli' seperti saya, selalu ada kos apa pun perkhidmatannya. Sekiranya anda berminat untuk mengakses penyediaan awan baru yang bagus ini, anda semestinya mempunyai langganan Xbox Game Pass Ultimate. Xbox Game Pass Ultimate berharga $ 15 sebulan, dan ini akan memberi anda akses sepenuhnya ke persediaan Xbox Cloud Gaming. Ini adalah jumlah yang terasa seperti nilai yang sangat baik memandangkan ia membuka pintu ke lombong emas kandungan permainan awan.

Mereka yang belum berjaya menggunakan konsol Xbox terbaru (dan masih bergantung pada Xbox One yang dipercayai), juga akan mendapat bonus tambahan untuk dapat bermain permainan generasi seterusnya seperti Microsoft Flight Simulator di Xbox mereka. Satu tetapan. Ini adalah masalah besar memandangkan kekeringan perkakasan yang terus membingungkan peruncit dan pengguna.

Mungkinkah ini juga cara untuk menggembirakan peminat Xbox lebih jauh? Bukan hanya banyak pemain bergantung pada laman web secara eksklusif untuk mendapatkan bantuan dari konsol mereka, tetapi sekarang juga harus menghadapi sengketa scalpers yang mahir menggunakan bot untuk mencari-cari inventori peruncit, serta kekurangan stok global yang lebih luas. Dan semua ini sebelum pembeli berpeluang untuk bergabung dalam barisan maya untuk mendapatkan beg Xbox Series X. Oleh itu, xCloud boleh menjadi kelebihan bagi semua pemain yang kecewa ini - termasuk saya sendiri - kelaparan untuk masa lapang yang sangat penting untuk permainan tahun ini, ini bukan kesalahan mereka sendiri. Bagaimanapun, Krismas adalah masa untuk sihir - dan kami menantikan berita baik dari sektor permainan.

Perlu diingat, Xbox Insiders akan dapat mengakses platform Xbox Cloud Gaming yang baru pada musim ini menjelang peluncurannya yang lebih luas, dengan Microsoft akan melancarkan perincian ujian dalam masa terdekat. Jangkakan lebih banyak kemas kini kerana kami mempunyai lebih banyak barang.

Catat Ulasan for "Xbox Cloud Gaming Akan Hadir Ke Konsol Xbox One"