Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

WhatsApp Android Mendapat 5 Peningkatan Besar

Sekiranya anda menggunakan WhatsApp Android maka sekarang adalah masa yang tepat untuk menaik taraf ke versi terbaru aplikasi. Kami telah melihat beberapa perkembangan Android yang cemerlang baru-baru ini, termasuk beberapa berita hebat mengenai penggunaan TV Android dan juga ciri-ciri baru pintar yang hadir di Android Auto .

whatsappNamun, boleh dikatakan yang terbesar dari segi peningkatan pengalaman telefon pintar kebanyakan orang adalah siri kemas kini ciri WhatsApp baru yang diumumkan untuk OS baru-baru ini.

Kami telah melaporkan tentang fitur WhatsApp WhatsApp baru ini, yang kebanyakannya telah disampaikan di blog WhatsApp rasmi, dan di sini kami menerangkan tentang apa itu dan bagaimana pengguna Android dapat menggunakannya.

1. WhatsApp Android Lihat Sekali Gambar Dan Video Meningkatkan Privasi

Kemas kini WhatsApp terbaru (dan boleh dikatakan terbesar) di Android adalah ciri foto dan video View Once yang baru. Fungsi ini telah dirancang untuk menangani dua perkara: yang pertama ialah tidak semua gambar atau video yang dikongsi di WhatsApp perlu disimpan ke gulungan kamera seseorang, dan kedua untuk meningkatkan dan melindungi privasi seseorang.

Fungsi View Once, jika dipilih, bermaksud bahawa foto dan video sekarang dapat dibagikan dan, seperti namanya, hanya dapat dilihat sekali oleh orang lain dalam chat. Ini bermaksud, misalnya, bahawa anda dapat berkongsi gambar kata laluan Wi-Fi atau SIM, dan setelah dilihat oleh penerima yang dimaksudkan, gambar tersebut tidak dapat diakses dan tidak akan disimpan di telefon mereka.

Setelah fail dilihat, ia ditandai sebagai "dibuka" dalam sejarah sembang, agar semua orang dapat melihat apakah fail tersebut telah dilihat atau tidak.

Untuk menggunakan fitur View Once, ketika memilih media, klik ikon "1" kecil di bar keterangan. Ini akan membolehkan tetapan View Once.

2. Sertailah Panggilan Kumpulan WathApp Android Walaupun Panggilan Telah Dimulakan

Satu lagi ciri hebat untuk WhatsApp di Android adalah kemampuan baru untuk menyertai panggilan kumpulan walaupun sudah bermula. Panggilan berkumpulan, untuk alasan yang jelas, telah menjadi lebih popular sejak 18 bulan yang lalu, dan kini pengguna WhatsApp dapat bergabung dengan panggilan yang sudah aktif walaupun mereka terlepas dari awal.

Panggilan berkumpulan membolehkan sehingga lapan pengguna WhatsApp saling memanggil video, namun, sebelum kemas kini ini tidak ada cara bagi sesiapa yang terlepas panggilan untuk terlibat. Namun, sekarang mereka dapat. Untuk menyertai panggilan kumpulan yang sedang berjalan, pergi ke tab "Panggilan" di WhatsApp dan ketuk "Gabung" untuk terlibat.

Kemas kini ini juga menambahkan kemampuan untuk melihat peserta dalam panggilan kumpulan sebelum bergabung. Sekarang anda juga boleh menyertai panggilan kumpulan sekiranya anda pernah memilih pilihan "Abaikan".

3. WhatApp Android Sembang Yang Diarkibkan Sekarang Tetap Diarkibkan Dan Diredam

Kemas kini ciri Android yang kecil tetapi sangat dialu-alukan untuk WhatsApp adalah kenyataan bahawa sekarang jika pengguna telah mengarkibkan chat, ia akan tetap diarkibkan dan dimatikan walaupun mesej baru dihantar di dalamnya.

Jadi, sebagai contoh, jika anda merancang perjalanan ski biasa dengan rakan-rakan dan mempunyai kumpulan WhatsApp untuknya yang telah digunakan untuk merancang pada bulan-bulan sebelumnya, jika ia telah diarkibkan sepanjang tahun ini, ia tidak akan muncul kembali dalam sembang anda sejarah jika ada mesej baru yang dihantar kepadanya pada pertengahan musim panas.

Ciri ini juga boleh dimatikan. Mengarkibkan sembang, seperti biasa, dapat dilakukan dengan mudah di menu tetapan WhatsApp.

4. Pindahkan Sejarah Sembang Antara peranti Yang Didarat Di WhatApp Android

Satu ciri yang akan dilancarkan tidak lama lagi, WhatsApp akhirnya membawa kemampuan untuk memindahkan sejarah sembang anda antara peranti ke Android. Ini bermakna bahawa jika anda mendapat telefon baru, anda tidak akan kehilangan semua sejarah sembang peranti lama anda di WhatsApp, yang menjadi masalah yang tidak selesa dengan perkhidmatan ini hingga sekarang.

Bercakap mengenai ciri baru, pengurus produk di WhatsApp Sandeep Paruchuri mengatakan bahawa:

"Kami gembira untuk pertama kalinya untuk memudahkan orang memindahkan sejarah WhatsApp mereka dengan selamat dari satu sistem operasi ke sistem operasi yang lain. Ini telah menjadi salah satu ciri yang paling diminta dari pengguna selama bertahun-tahun dan kami bekerjasama dengan sistem operasi dan peranti . pengeluar untuk menyelesaikannya. "

Ciri pemindahan sembang debut pada acara Samsung Unpacked baru-baru ini kerana akan datang ke telefon bimbit Android Samsung untuk pertama kalinya dalam beberapa minggu, tetapi kemudian akan mendarat di telefon Android secara umum tidak lama lagi.

5. Penambahbaikan Pelbagai peranti Web WhatsApp

Kemas kini utama terakhir untuk Android dalam aplikasi beta WhatsApp ialah sekarang anda dapat menggunakannya hingga empat peranti sekaligus dan, yang paling penting, anda tidak perlu membawa telefon anda untuk menggunakannya.

Ini adalah pengubah permainan kerana ini bermaksud anda dapat menggunakan, katakanlah, web WhatsApp di PC dan mengirim mesej atau membuat panggilan seolah-olah anda menggunakan perkhidmatan sembang lain, tetapi tanpa harus membawa telefon anda.

Anda masih tidak memerlukan telefon anda untuk memulakan pautan pertama ke peranti lain, tetapi setelah ia siap, anda boleh menggunakan WhatsApp pada peranti tersebut tanpa masalah. Namun, jika anda tidak menggunakan telefon anda selama 14 hari, maka peranti yang dipautkan akan terputus secara automatik.

Seperti disebutkan di atas, fitur ini saat ini tersedia di aplikasi beta WhatsApp, tetapi dijadwalkan untuk diluncurkan kepada semua orang dalam waktu dekat.

Jadi, di sana anda memilikinya, banyak ciri WhatsApp baru yang hebat untuk aplikasi versi Android. Sudah tentu, untuk memastikan anda mempunyai kemas kini terbaru, pastikan anda menjalankan versi WhatsApp terkini dari Google Play Store, kerana anda mungkin kehilangan beberapa fungsi yang kemas.

Catat Ulasan for "WhatsApp Android Mendapat 5 Peningkatan Besar"