Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SSD PS5 Terbaik Untuk PlayStation 5

Ini adalah SSD terbaik untuk PS5. Dapatkan kelajuan melampau dan kapasiti penyimpanan yang diperluas sekarang Pada masa ini jika anda menggunakan program beta perisian sistem Sony PS5 maka anda sudah memiliki kemampuan untuk meningkatkan konsol PlayStation 5 anda dengan penyimpanan tambahan (ciri ini akan segera hadir ke semua konsol dalam perisian sistem seterusnya kemas kini).

SSD terbaik untuk PS5Peningkatan ini dilakukan dengan melepaskan plat kes depan pada konsol PS5 dan mengakses ruang penyimpanan SSD NVMe, yang tersembunyi di bawah plat logam kecil (diikat dengan satu skru kepala silang).

Setelah anda memasuki ruang ini, yang memerlukan masa kira-kira 30 saat, anda boleh memasukkan PS5 SSD yang serasi, yang merupakan panduan ini direka untuk membantu pemain - ia dicipta untuk membantu anda mencari SSD terbaik untuk PS5.

Namun, dan ini besar, namun tidak semudah itu. Terdapat dua perkara besar yang perlu anda pertimbangkan dengan pembelian SSD PlayStation 5 - yang pertama ialah SSD M.2 yang anda beli tidak boleh menjadi model apa pun, tetapi mesti memenuhi kriteria tertentu dari segi kepantasan. Anda sebenarnya tidak boleh membeli salah satu SSD terbaik di pasaran dan memasukkannya ke dalam konsol, kerana walaupun pemanduannya hebat, mungkin tidak cukup pantas untuk diselaraskan dengan PS5.

Dan, kedua, SSD anda mesti mempunyai heatsink dan heatsink harus sesuai dengan had ukuran ruang pengembangan NVMe SSD pada PS5. Sekiranya anda membeli SSD dan memasangnya pada PS5 tanpa heatsink, ia akan menjadi terlalu panas dan kelajuan akan terbantut (sehingga membunuh prestasi dalam permainan) atau, lebih buruk lagi, pemacu akan menggoreng. Sekiranya anda tidak membeli heatsink yang sesuai dengan slot, maka anda tidak akan dapat memasang kembali casing PS5 anda.

Pada asasnya, anda mesti memenuhi kriteria ini. Nasib baik, walaupun, Sony telah memberikan panduan yang sangat berguna yang memperincikan kriteria ini, ia telah menyenaraikan di sini semua SSD terbaik yang dimiliki PS5 di pasaran, baik dengan dan tanpa heatsink yang mematuhinya.

Kami telah memfokuskan pada kapasiti 1TB untuk semua pemacu di sini, kerana kami fikir itulah kapasiti yang akan dilaburkan oleh kebanyakan pemain (dan untuk masa yang akan datang). Apa-apa yang kurang dari itu nampaknya tidak berbaloi, sementara Kapasiti 2 TB atau lebih besar masih sangat mahal.

Hasilnya ialah pemacu SSD PCIe 4.0 M.2 yang siap dinaik taraf yang membolehkan anda bukan sahaja menyimpan lebih banyak permainan PS5 di konsol anda, tetapi juga memainkannya seperti yang dirancang, dengan masa pemuatan yang cepat dan lancar.

Rujukan Dan Pilihan SSD Terbaik Untuk PlayStation (PS) 5

Samsung 980 Pro 1TB1. Samsung 980 Pro 1TB

Spesifikasi
Antara muka: PCIe Gen4
Kapasiti: 250GB - 4TB
Kelajuan: Hingga 7,000 MB / s
Dimensi: 8x2.2x0.2cm
Heatsink: Tidak

Samsung 980 Pro adalah cadangan utama kami untuk PS5 SSD tanpa heatsink kerana ia bukan sahaja menghilangkan kriteria kelajuan membaca yang ditetapkan oleh Sony, tetapi juga dari segi kelajuan pemindahan data. Seperti yang anda lihat dalam panduan ini, terdapat beberapa pemacu yang memberikan kelajuan membaca 7,000 MB / s atau lebih, tetapi tidak semuanya memberikan tahap itu ketika berkaitan dengan pemindahan data.

Dan apabila anda menganggap bahawa ini mendorong harga ke arah akhir SSD 1TB PS5 yang lebih berpatutan, menjadi jelas mengapa kami menganggap ini adalah pembelian yang baik. Anda mendapat pemacu premium yang menawarkan kelajuan gila pada harga yang kompetitif, dan kerana ia dibuat oleh Samsung, anda mendapat pemanduan dari pembuat dengan silsilah yang hebat.

Bahagian yang jelas untuk membeli pemacu ini adalah bahawa ia tidak dilengkapi dengan heatsink. Oleh itu, anda perlu membeli heatsink dari pihak ketiga. Bukan perkara yang sukar dilakukan, tetapi menambah sedikit dari segi perbelanjaan dan masa persediaan.

Heatsink WD Hitam SN850 1TB2. Heatsink WD Hitam SN850 1TB

Spesifikasi
Antara muka: PCIe Gen4
Kapasiti: 250GB - 4TB
Kelajuan: Hingga 7,000 MB / s
Dimensi: 8x2.2x0.2cm
Heatsink: Dengan dan tanpa model yang ada

Sekiranya anda menyukai idea kelajuan membaca dan menulis yang tidak masuk akal yang sesuai dengan kriteria PS5, tetapi ingin membeli pemacu yang dilengkapi dengan heatsink terpasang untuk pemasangan plug-and-play yang lebih mudah, maka WD Black SN850 1TB Heatsink adalah pilihan yang bagus.

Ini adalah PCIe Gen 4 M.2 SSD yang dikatakan oleh bos Sony PlayStation Mark Cerny akan digunakan dalam PS5nya, jadi ia semestinya memberitahu anda semua yang perlu anda ketahui. Sekiranya pemacu ini disukai oleh arkitek sistem utama PS5 maka anda tahu ia akan berfungsi.

Dan dengan kelajuan membaca 7,000 MB / s dan kelajuan penulisan 5,300 MB / s, spesifikasi menyokong Cerny - ia adalah pemacu yang sangat pantas, dan juga terdapat dalam pelbagai kapasiti. Seperti kebanyakan pemacu heatsink, anda perlu membayar tambahan untuknya. Ini adalah salah satu SSD termahal untuk PS5 di pasaran sekarang.

Heatsink Seagate FireCuda 530 1TB3. Heatsink Seagate FireCuda 530 1TB

Spesifikasi
Antara muka: PCIe Gen4
Kapasiti: 250GB - 4TB
Kelajuan: Hingga 7,300 MB / s
Dimensi: 8x2.2x0.2cm
Heatsink: Dengan dan tanpa model yang ada

Ini adalah SSD serasi PS5 terpantas di pasaran hari ini, tempoh. Ia memberikan kelajuan membaca maksimum 7,300 MB / s, yang menggunakan setiap pemacu lain di sini, termasuk pilihan SSD nombor satu kami untuk PS5, Samsung 980 Pro.

Model ini juga terdapat dalam model heatsink, yang bermaksud bahawa jika anda menjatuhkan sejumlah wang tunai (yang banyak) maka anda juga mendapat kemudahan plug-and-play. Pemacu ini juga mempunyai memori 3D TLC NAND untuk tambahan tenaga.

Pendingin pada pemacu ini juga merupakan karya seni, dengan Seagate menugaskan EKWB untuk menempa masing-masing dari blok aluminium bermutu tinggi dan dilengkapi dengan kemasan anodized bertekstur halus untuk memaksimumkan kecekapan penyejukan.

Kapasiti bermula pada 500GB dan berkembang menjadi pemacu 4TB yang mengerikan.

Pada asasnya, ia adalah SSD paling premium, mewah, dan pantas dengan heatsink untuk PS5 di pasaran sekarang dan, jika akaun bank anda boleh mendapat kejayaan, itu adalah cadangan yang mudah.

Gigabyte AORUS Gen4 7000s4. Gigabyte AORUS Gen4 7000s

Spesifikasi
Antara muka: PCIe Gen4
Kapasiti: 1TB - 4TB
Kelajuan: Hingga 7,000 MB / s
Dimensi: 8.05 x 2.25 x 1.12 cm
Heatsink: Dengan dan tanpa model yang ada

Sedikit di sebelah kiri, Gigabyte AORUS Gen4 7000s SSD adalah model heatsink yang hebat untuk dipilih sekiranya anda ingin mengurangkan kos. Memang, pemacu ini dijual dengan heatsink dengan harga yang sama seperti model tanpa heatsink lain dengan kapasiti 1TB, menjadikannya belanjawan yang hebat.

Ia juga memberikan banyak spesifikasi penting, termasuk kelajuan membaca 7,000 MB / s pantas dan memori 3D TLC NAND Flash. Kelajuan pemindahan datanya tidak sepantas pemacu lain dalam panduan ini, tetapi masih melebihi kriteria yang telah ditetapkan oleh Sony untuk konsol dan memberikan kelajuan membaca yang sangat penting.

Kapasiti ini juga tidak berbeza seperti pesaingnya, tetapi ada pemacu 1TB dan itulah yang kami rasa kebanyakan pemain PS5 harus beli.

P5 Plus Penting5. P5 Plus Penting

Spesifikasi
Antara muka: PCIe Gen4
Kapasiti: 250 GB - 2 TB
Kelajuan: Hingga 6,600 MB / s
Dimensi: 8x2.2x0.2cm
Heatsink: Tidak

Crucial P5 Plus sememangnya bernilai diperiksa jika anda ingin mengurangkan kos dan tidak keberatan memilihnya dengan heatsink pihak ketiga, kerana ia tidak disertakan dengan satu di luar kotak.

Kelajuan pembacaan maksimum yang diberikannya tidak sekuat pemacu seperti 980 Pro dan FireCuda 530, yang masuk pada 6,600MB / s, tetapi masih jauh lebih cepat daripada tuntutan kriteria Sony, yang bermaksud ia akan berfungsi dengan lancar di samping storan dalaman .

Pemacu ini juga menggunakan teknologi Micron Advanced 3D NAND milik Crucial dan merupakan pemacu PCIe 4.0 NVMe yang dilengkapi dengan jaminan 5 tahun dan penilaian MTTF lebih dari 2 juta jam untuk kebolehpercayaan dan umur panjang yang luar biasa.

Pasang heatsink pada pemacu ini dan ia adalah salah satu SSD PS5 yang paling menjimatkan di pasaran sekarang.

Catat Ulasan for "SSD PS5 Terbaik Untuk PlayStation 5"