Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sony PlayStation 5 Versi Terbaru

Ulasan Sony PlayStation 5 rasmi ada di sini Dari prestasi ke harga, ulasan PS5 ini akan merangkumi semua yang perlu anda ketahui sebelum beralih ke konsol generasi seterusnya Sony. Dari masa ke masa, saya akan mengenali konsol dengan lebih banyak, jadi saya pasti akan mengemas kini ulasan ini dengan semua yang saya dapati.

playstation 5Berminat dengan penyimpanan yang diperluas untuk PS5 anda? Kemudian lihat panduan kami untuk membeli SSD PS5 terbaik untuk tahun 2021. Ia penuh dengan pemacu SSD PCIe 4.0 NVMe M.2 terbaik yang memenuhi kriteria ketat Sony.

Malangnya, PS5 masih mendapat permintaan tinggi sehingga tidak mungkin anda boleh keluar dan membelinya sekarang. Lihat halaman restock PS5 untuk memberi peluang terbaik untuk memilihnya.

Pemain permainan di seluruh dunia menjadi gila untuk konsol ini, menjentikkannya seperti habuk emas. Jadi apa semua keributan? Mari kita ketahui.

Cuma kemas kini ringkas sebelum kita mengetahui lebih mendalam mengenai kit yang mesti dimiliki ini. Dengan bangga mengumumkan bahawa Sony PlayStation 5 telah memenangi anugerah Gadget Of The Year yang berprestij di Anugerah 2021. Tahniah kepada Sony kerana memberikan teknologi yang luar biasa.

Sony PlayStation 5 (PS5): Kemas Kini Enam Bulan

Oleh itu, kami mencapai tanda enam bulan sejak saya mengkaji PS5 dan kisah utama selepas pelepasan adalah betapa sukarnya pemain membelinya. Selepas hari pertama pesanan habis, terdapat banyak pengisian semula PS5, tetapi kerana tout, ketidakpedulian peruncit dan kekurangan konsol kerana kekurangan semikonduktor di seluruh dunia, berjuta-juta pemain masih tanpa PlayStation 5.

Sejujurnya, setelah pelancaran sistem dan beberapa tajuk eksklusif baru seperti Spider-Man Miles Morales selesai, pemilik PS5 kebanyakannya telah menunggu judul baru dikeluarkan, dan terutama dari segi eksklusif. Raket dan kedai baru dalam hitungan hari, jadi itu adalah satu perkara, dan Ratchet dan Klank: Rift Apart juga tidak terlalu jauh dari pembebasan.

Musim panas ini nampaknya adalah masa ketika kita akan mula melihat lebih banyak permainan baru yang dikeluarkan untuk PS5, jadi jika anda dapat memilih konsol dalam beberapa bulan akan datang, maka ini adalah masa yang tepat untuk melakukannya. 6 bulan pertama hingga setahun selalu sepi dalam hal pelancaran permainan utama di konsol baru, jadi harapkan lonjakan permainan yang besar menjelang musim cuti musim sejuk.

Secara mekanikal PS5 tidak ketinggalan dalam 6 bulan terakhir, walaupun pada masa penulisan ini, pemain masih menunggu port pengembangan SSD untuk ditambal agar berfungsi. Pada masa ini pemain masih tersekat dengan penyimpanan hanya 667GB untuk permainan, yang jauh dari ideal.

Walaupun kekurangan permainan baru selama setengah tahun terakhir, kemampuan PS5 untuk meningkatkan gelaran yang ada seperti Ghost of Tsushima dengan framerate yang lebih tinggi dan grafik yang lebih baik sangat dialu-alukan, dan ini bermaksud saya dapat menikmati kembali banyak permainan teratas.

Diharapkan 6 bulan berikutnya menyaksikan banyak permainan baru dilancarkan yang benar-benar memanfaatkan kekuatan grafik yang luar biasa yang ditawarkan di PS5, dan kami mula melihat pengalaman permainan generasi seterusnya yang lebih jelas di pasaran.

Sony PlayStation 5: Persediaan Ujian

PlayStation 5 adalah konsol permainan generasi terbaru Sony, dan dilengkapi dengan ciri-ciri berteknologi tinggi dan canggih seperti sokongan untuk kadar penyegaran 120 Hz, AMD Freesync, HDR, resolusi 4K, 60 fps + framerate, dan banyak lagi. Oleh itu, kami ingin menyemaknya dengan TV terbaik yang tersedia untuk pekerjaan ini.

Lagipun, apa gunanya melabur dalam konsol generasi seterusnya yang mampu menghasilkan grafik yang menakjubkan sekiranya TV anda tersedak semuanya dengan teknologi ketinggalan zaman? Sesuai. Itulah sebabnya T3 mengkaji konsol PS5 pada televisyen LG CX model 2020.

Dalam tinjauan LG CX kami, kami memberi TV skor maksimum 5 bintang dan, sangat tinggi, ia sebenarnya memenangi TV Permainan Terbaik di Anugerah 2020. Sudah tentu, LG CX, yang tersedia dalam pelbagai saiz, kini juga berada di puncak panduan TV permainan terbaik kami.

Ringkasnya, LG CX memiliki teknologi dan ciri untuk mengikuti PS5. Sekiranya anda mencari peningkatan TV untuk memanfaatkan PS5 dan Edisi Digital PlayStation 5 standard, maka LG CX adalah pilihan utama anda.

Harga Dan Tarikh Pelepasan Sony PlayStation 5

Anda hanya perlu mengikuti kisah pra-pesanan PS5 untuk mengetahui sejauh mana penjualan konsol PlayStation 5 sebelum pelancaran. Ini adalah produk nombor satu semasa musim percutian musim sejuk dan, dengan demikian, pemain di seluruh dunia masih berjuang untuk mendapatkan sistem ini.

Lebih banyak konsol dijanjikan oleh Sony semasa minggu pelancaran PS5, walaupun kami hanya melihat pesanan dalam talian. Tarikh pelancaran PlayStation 5 adalah 12 November di AS dan Australia, dan 19 November di UK dan Eropah. PS5 berharga $ 499 di AS, £ 449 di UK, € 499 di Eropah dan AU $ 749.95 di Australia.

Unboxing Dan Reka Bentuk Sony PlayStation 5

Seperti yang dapat dilihat dalam video unboxing PS5, PlayStation 5 adalah makhluk konsol mutlak dari segi perkadaran. Ini adalah sistem dengan ketinggian di bawah 40cm, dan kedalaman 26cm, dan lebar 10cm. Sekiranya anda mahukan sesuatu yang padat dan mudah disembunyikan dalam persediaan hiburan anda, PS5 bukan.

Konsol hadir dalam kotak kadbod putih, yang selain memegang perkakasan dengan selamat, juga menyediakan pangkalan, pengawal DualSense, kabel, dan dokumen.

Pangkalan PS5 adalah sesuatu yang unik bagi Sony pada generasi akan datang, dengan Xbox Series X dan Xbox Series S Microsoft menjauhinya kerana reka bentuknya yang lebih gemuk, lebih tradisional dan stabil, yang merupakan prisma segi empat tepat.

Pangkalannya boleh dipasang pada konsol dalam orientasi menegak atau mendatar, walaupun jelas bahawa penggunaan utamanya adalah ketika meletakkan secara menegak. Pangkal memaut ke dasar PlayStation 5 dalam kedudukan menegak, dan hanya mengepit salah satu sayap casing yang mengembang apabila dipaparkan secara mendatar.

Berkaitan dengan reka bentuk konsol, khususnya, seperti yang saya nyatakan dalam keputusan di atas, saya sangat menggemarinya. Reka bentuk PS5 adalah sesuatu yang secara tegas memecah pendapat antara pemain, tetapi bagi saya, ukurannya, dan reka bentuk futuristik, yang berkembang menghasilkan rasa kagum dan kekuatan.

Ketika saya melihat PS5, ia membangkitkan perasaan yang saya alami semasa muda dengan pelancaran konsol baru - bahawa ia adalah portal khas untuk dunia lain yang menakjubkan, dan bahawa ia harus diperlakukan dengan hormat sebagai bagian dari teknologi futuristik, hampir asing.

Lihat, saya menyedari bahawa bagi banyak orang, reka bentuk konsol berada di bahagian bawah senarai berbanding, katakanlah, kekuatan dan prestasi, dan saya setuju - saya lebih suka sistem saya menjadi binatang yang mendorong piksel daripada memenangi reka bentuk penghargaan. Tetapi itulah yang berlaku, sekurang-kurangnya bagi saya, dengan PS5 - kedua-duanya melakukan kedua-duanya, seperti yang akan kita lihat tidak lama lagi.

Terdapat banyak perincian kecil yang saya suka mengenai reka bentuk PS5 juga. Contohnya, ventilasi yang dipasang di atas kelihatan seperti di dalam kereta hiper seperti Pagani Zonda, sementara corak salib, segitiga, bulatan, persegi, kecil di bahagian dalam panel suar konsol juga merupakan sentuhan yang sangat bagus. . Saya diberitahu bahawa perhatian sebenar telah diberikan kepada pembinaan dan reka bentuk PS5.

Saya juga peminat estetika dua nada keseluruhan yang dihasilkan berkat panel konsol putih dan badan pusat berkilat. Panel putih matte berbeza dengan teras gloss, dan menonjolkan garis sistem dengan sempurna.

Secara keseluruhan, saya suka bahawa Sony telah komited pada reka bentuk PS5, dan telah benar-benar maju dengan visi. Sony belum mengambil pilihan yang selamat dan, walaupun hasilnya boleh memecah belah pendapat, nampaknya mereka mempunyai penyokong yang kuat.

Namun, dari sudut pandangan praktikal, apa yang akan saya katakan ialah anda perlu memikirkan di mana anda boleh meletakkan sistem ini dalam persediaan anda. Dengan ukurannya, mustahil untuk meletakkannya di kabinet TV mustahil, dan saya jujur ​​tidak menganggapnya sesuai untuk penyejukan.

Yang akhirnya saya lakukan ialah meletakkan sistem secara menegak, dengan pangkalan yang terpasang, di belakang TV saya di piring atas kabinet TV saya. Pangkalan yang selamat dan stabil yang juga menjauhkan konsol dan menyediakan banyak ruang untuk menghilangkan haba.

Perkakasan Dan Tetapan Sony PlayStation 5

Dari segi perkakasan, PS5 benar-benar merupakan konsol generasi seterusnya, dan jauh lebih unggul daripada raja prestasi sistem gen terakhir Sony: PS4 Pro.

Sistem ini, walaupun secara teknis kekurangan kekuatan Xbox Series X (sistem unggulan Microsoft, di atas kertas, hanya sedikit lebih unggul secara keseluruhan) dilengkapi dengan sekumpulan komponen yang sangat kuat, termasuk pemproses berasaskan AMD Zen 2 yang dicatat pada 3.5GHz. CPU 8 teras, 10.28 teraflop Custom RDNA 2 GPU, 16GB RAM dengan lebar jalur memori 448GB / s, dan SSD 825GB yang direka khas yang mampu menghasilkan output IO mentah 5.5GB / s. 

Kelajuan Pemprosesan Data PS5 Lebih Kurang 100 Kali Lebih Cepat Dari Pada PS4

Sekiranya semua komponen dan nombor itu tidak banyak memberi makna kepada anda, maka anda harus mengambil statistik rasmi, seperti yang dinyatakan oleh presiden dan CEO Sony Kenichiro Yoshida, bahawa kelajuan pemprosesan data konsol baru "kira-kira 100 kali lebih cepat daripada PS4 ". Dan, percayalah, ini bukan keterlaluan, kerana saya bercakap lebih jauh dalam ulasan ini.

ps 5Buat masa ini, mari kita bercakap mengenai tetapan. Menyiapkan PS5 sangat mudah, dan ia dilakukan secara langsung melalui pengawal pada konsol itu sendiri - tidak seperti Xbox Series X dan S, yang kebanyakannya disiapkan melalui aplikasi Xbox pada telefon atau tablet anda.

Hidupkan sistem, dan anda diberi arahan visual dan suara yang melakukan semua perkara standard seperti membuat sambungan internet, membuat akaun (atau log masuk ke akaun jika anda sudah memilikinya), menyiapkan profil tenaga, dan mengautomasikan pilihan log masuk.

Pembantu digital memberikan arahan dalam pelbagai bahasa semasa anda melalui panduan penyediaan, tetapi anda boleh mematikannya jika anda mahu, dan ikuti arahan di skrin.

Salah satu perkara yang sangat saya gemari mengenai PS5, adalah pada permulaan persediaan, anda berpeluang memasukkan cakera permainan untuk pemasangan semasa anda menyelesaikan prosesnya. Saya rasa ini adalah perincian kecil tetapi kemas kerana ia menjadikan anda bermain permainan dengan lebih pantas.

Semasa penyediaan ini, pemain PlayStation diperlakukan dengan kebisingan latar belakang Sony XrossMediaBar dan kesan skrin terapung animasi. Saya rasa ini, sejak awal, membantu menyampaikan bahawa walaupun ini adalah konsol baru, ia berkongsi ekosistem yang sama dengan beberapa sistem Sony sebelumnya.

Saya katakan persediaan memerlukan masa sekitar 10 minit, dan setelah anda selesai, anda akan disimpan ke skrin utama PS5.

Prestasi Dan Permainan Sony PlayStation 5

Betul, langsung dari kelawar, ada satu perkara yang perlu saya bincangkan dalam tinjauan PS5 ini mengenai prestasi - dan itu adalah sesuatu yang akan diketahui oleh pembaca T3 jika mereka baru saja membaca ulasan Xbox Series X dan S saya. Dan perkara itu adalah ruang simpanan.

PS5 diiklankan sebagai penghantaran dengan SSD 825 GB, yang di atas kertas terdengar agak besar, walaupun kurang daripada pemacu 1TB yang diiklankan sebagai Xbox Series X.

Sama seperti Xbox Series X sebenarnya tidak mempunyai ruang 1TB yang boleh digunakan untuk permainan, aplikasi, dan media di luar kotak, dengan hanya 800GB yang tersedia, PS5 mengikutinya dan secara teknis hanya mempunyai ruang yang dapat digunakan 667GB ketika pertama kali dimulakan.

Waktu muat PS5 begitu cepat, pemain akan mencubit diri untuk memeriksa sama ada mereka bermimpi

Sekarang, dengar, saya sedar bahawa anda boleh memasang banyak permainan AAA dengan jumlah ruang yang banyak, tetapi apabila anda mempertimbangkan bahawa sekarang semasa pelancaran, anda sebenarnya tidak dapat menggunakan port pengembangan perkakasan konsol (kegunaan port diaktifkan pada tambalan masa depan ), dan Sistem PlayStation generasi terakhir yang unggul ini dilengkapi dengan lebih banyak ruang simpanan, anda tidak dapat menahan rasa kecewa.

Pemain tegar pasti akan memerlukan lebih banyak ruang simpanan pada PS5 mereka dan, pada pendapat saya, semakin cepat Sony mengaktifkan port pengembangan pemacu SSD M.2, semakin baik. Terutama kerana kedua-dua sistem Microsoft dapat ditingkatkan dalam simpanan sekarang dan juga dapat dilakukan dengan lebih mudah.

Walaupun saiz SSD PS5 tidak ideal, kelajuan dan masa muatnya ideal. Memang, masa muat PS5 begitu pantas sehingga pemain akan mencubit diri untuk memeriksa sama ada mereka bermimpi.

Semasa bermain Marvel Spider-Man: Miles Morales di PS5, yang merupakan tajuk pelancaran eksklusif yang harus dimainkan oleh setiap pemain, memuatkan permainan dari menu atau dalam permainan hanya sangat pantas. Permainan ditingkatkan sepenuhnya ke dimensi kenikmatan baru

Ini benar-benar mengingatkan saya tentang kelajuan mentah yang dimiliki konsol ini, dan lebih daripada sekadar disokong oleh visual dalam permainan dan kesan khas. Sekali lagi, dalam Marvel's Spider-Man: Miles Morales, yang berjalan pada 4K HDR dan 60fps di PlayStation 5, permainan benar-benar dinaikkan ke dimensi baru kenikmatan oleh kehebatan teknikal sistem.

Beralih ke New York dengan kadar penyegaran 120Hz diaktifkan, kesan pencahayaan penelusuran sinar, dan kesetiaan yang disebutkan dalam resolusi dan kelancaran framerate adalah pengalaman yang menyenangkan.

Segala sesuatu di dunia permainan lebih rapi, pencahayaan lebih baik, dan jarak tangkapan dan perincian model jauh lebih unggul daripada apa pun yang mungkin pada perkakasan PS4.

Kami tidak mempunyai akses ke permainan AAA besar baru seperti Marvel's Spider-Man: Miles Morales, tetapi kami sangat yakin bahawa permainan silang-gen lain seperti ini akan mendapat manfaat yang sama; kami membincangkan peningkatan dalam setiap aspek, dari visual hingga permainan hingga audio.

Bagi mereka yang ingin mengalami Marvel's Spider-Man: Miles Morales di PS5, pastikan untuk menonton video di bawah ini, yang menunjukkan bahagian permainan selama lima minit berjalan pada resolusi 4K.

Terakhir, dari segi prestasi, mari bercakap mengenai mengakses permainan di antara muka pengguna PS5. UI pada PS5 sangat mirip dengan yang ada di PS4, dan mempunyai bar menu yang dipasang di atas yang membolehkan anda menelusuri permainan dan aplikasi, serta mengakses perkara seperti rakaman, tetapan sistem, dan perpustakaan permainan akaun anda.

Anda juga dapat mengakses hal-hal seperti PlayStation Plus dan PlayStation Now, jika anda mempunyai langganan untuk perkhidmatan tersebut (saya tidak).

Di mana ada perubahan yang nyata, bagaimanapun, adalah ketika anda menekan butang PlayStation pada pengawal DualSense, muncul menu pintasan baru yang dipasang di bawah (disebut Pusat Pengendalian) yang memungkinkan Anda melakukan berbagai hal (seperti akses tangkapan dan pemberitahuan) serta letakkan PlayStation 5 ke mod rehat. Jadi, dalam permainan atau menu, jika anda ingin mematikan sistem dengan cepat, anda boleh menekan butang PlayStation dan kemudian pilih mematikan.

Ciri Dan Pengawal Sony PlayStation 5

Pengawal DualSense, dengan senang hati saya laporkan, adalah gamepad yang sangat baik. Ia juga dengan mudah mengalahkan pad PS4, dengan casis yang lebih bulat dan dimuat jatuh ke tangan dengan lebih mudah. Rasanya seperti kacukan antara pengawal PS4 dan Pengawal Tanpa Wayar Xbox One, dan itu bukan perkara buruk.

Bahagian belakang badan dilengkapkan dengan corak silang, bulatan, persegi, segitiga mikro yang sama yang muncul di sayap konsol dalaman, yang kelihatan berkelas dan juga memberikan teksturnya yang agak kasar sehingga pelindung yang terbaik harus mengelakkan sesuatu menjadi licin ketika memasuki . - Panas permainan menyala.

Salah satu ciri takeaway terbesar yang saya perhatikan dengan DualSense juga adalah maklum balas haptik yang mendalam dan kompleks (kemampuan gemuruh bagi mereka dari sekolah lama).

Jauh dari hanya satu nada gemuruh dan bergantung pada apa yang anda lakukan, maklum balas dalam permainan ke tangan anda memberikan pelbagai tahap keseronokan. Ini adalah salah satu ciri yang dilaksanakan dengan baik sehingga menyatu dengan lancar ke setiap sesi permainan, meningkatkan pengalaman. Permainan baru dimuat dan berjalan lancar di PS5

Saya dengan yakin akan mengatakan bahawa teknologi maklum balas haptik ini berada di hadapan Xbox Wireless Controller dan Sony harus dipuji untuknya.

Terakhir, pada pengawal PS5, ia mempunyai pemicu adaptif, yang membuat jari anda ditekan untuk rendaman yang lebih baik, dan kapasiti bateri telah meningkat menjadi 1,560mAh, yang bermaksud saya hanya perlu mengecas pengawal beberapa kali dalam ujian dua minggu tempoh.

Dari segi sorotan ciri, saya hanya ingin meluangkan masa untuk membincangkan keserasian PS5 ke belakang, yang dari apa yang saya alami sangat baik.

Seperti yang anda lihat dari tangkapan skrin di bawah, sebaik sahaja anda masuk ke PlayStation 5 anda, semua permainan sebelumnya di akaun anda akan ditunjukkan di perpustakaan permainan 'Koleksi Anda' secara automatik. Anda kemudian boleh memilih satu dan ia akan memuat turun secara automatik dan tersedia untuk dimainkan di sana.

Saya memuat turun permainan kegemaran saya tahun ini, PS4 swansong Ghost of Tsushima epik, dan bukannya menderita janks, masalah UI, bug, atau crash, permainan ini hanya dimuatkan (dan sangat cepat juga) dan berjalan lancar di PS5, dengan masa pemuatan yang lebih baik., kesetiaan, dan kadar bingkai.

Saya juga ingin melihat bagaimana ini berfungsi dengan permainan sebelumnya menggunakan pemacu cakera optik PS5, jadi saya mengeluarkan arthouse The Last Guardian. Permainan dipasang dari cakera dengan cepat dan siap dimainkan dalam beberapa minit.

Saya rasa ini menunjukkan bahawa PS5 adalah mesin yang hebat untuk keserasian ke belakang. Walaupun begitu tanpa langganan PlayStation Plus dan PlayStation Now. Sekiranya anda mempunyai banyak permainan PS4, maka peralihan anda ke PS5 akan berjalan lancar.

Xbox Mengalahkan PS5 Dengan Keserasian Tiga Generasi Ke Belakang

Walau bagaimanapun, apa yang akan saya katakan adalah sama baiknya dengan keserasian PS5 ke belakang, Xbox mengalahkannya dengan empat generasi keserasian ke belakang dan, sekarang, Xbox Game Pass Ultimate adalah perkhidmatan langganan Netflix untuk permainan di pasaran. .

Terakhir, saya hanya ingin memperhatikan bahawa PS5 mempunyai menu pilihan yang komprehensif yang membolehkan anda, misalnya, menetapkan penetapan butang tersuai kepada pengawal, serta mengubah dan mengawal setiap aspek aksesori apa pun, termasuk kamera PlayStation 5 HD.

Penyimpanan - dalaman dan luaran (ketika ditambal) - dapat dianalisis secara terperinci, dan ada banyak pilihan untuk menentukan tetapan paparan, tindakan lalai pemain Blu-ray, dan banyak lagi juga.

Tanpa keraguan, PS5 adalah hab multi-media yang sangat kuat, dan pilihan ini memberi pemain kawalan sepenuhnya ke atasnya.

Keputusan Sony PlayStation 5

Saya harap tinjauan PS5 saya dapat membantu memberi penerangan mengenai perdana generasi seterusnya Sony, dan juga menyampaikan mengapa saya fikir ia istimewa.

Cara industri permainan berjalan, ini mungkin merupakan generasi terakhir konsol tradisional yang pernah kita lihat, dan jika demikian maka PS5 dalam fikiran saya akan menjadi pilihan yang tepat.

Ini adalah sistem yang dilengkapi dengan suite perkakasan generasi seterusnya yang menawarkan NVMe SSD canggih yang asli, pengawal DualSense baru yang memberikan maklum balas haptik terbaik dari mana-mana pengawal yang pernah dibuat, dan reka bentuk konsol bergaya yang, bagi saya sekurang-kurangnya, memusingkan kepala dengan cara yang sama. hebat.

Sony sentiasa hebat menangkap perasaan utama sebagai pemain permainan dengan perkakasannya, saya rasa, dan PS5 menyampaikannya; rasa kekitaan dan tenggelam dalam dunia yang menarik di mana anda hanya tinggal beberapa saat sahaja daripada terjun ke dunia maya yang menakjubkan.

Ini adalah konsol yang akan memberikan pengalaman epik kepada para pemain untuk tahun-tahun akan datang

Ya, Xbox Series X, di atas kertas, sistem yang lebih hebat dan seperti yang saya jelaskan dalam ulasan kami, adalah pilihan yang sangat baik untuk generasi konsol permainan seterusnya. Walau bagaimanapun, kemenangan generasi konsol tidak ditentukan di atas kertas - mereka ditentukan oleh prestasi dunia nyata dan, yang lebih penting, ekosistem permainan itu sendiri. Tidak ada permainan dan pemain, tidak kira betapa hebatnya konsol anda.

PS5 juga, walaupun tentunya tidak mengejutkan siapa pun dengan persembahan pelancarannya, juga mempunyai beberapa tajuk baru yang dilancarkan, termasuk produk cross-gen PlayStation Marvel's Spider-Man: Miles Morales. Semasa pelancaran, saya merasakan ini memberi kelebihan kepada sistem Sony dari segi perisian.

Sungguh, saya rasa untuk pemain PlayStation hanya ada satu pilihan pada generasi konsol yang akan datang, dan itulah PlayStation 5. Ini adalah sistem yang hebat hari ini dan, sementara beberapa gangguan kecil seperti ruang penyimpanan rendah akan diperbaiki dalam beberapa bulan akan datang, saya fikir ini adalah konsol yang akan memberikan pengalaman epik kepada para pemain untuk tahun-tahun akan datang. Secara teknikal sistemnya hebat, tetapi saya berpendapat bahawa faktor X yang lebih tidak ketara adalah yang seharusnya diberikan oleh Sony.

Berita Terkini Sony PlayStation 5

Berita terkini mengenai PS5 adalah kerana masalah stok, Sony akan melancarkan konsol yang direka semula pada tahun 2022.

Reka bentuk semula akan melihat komponen utama dalam konsol bergerak dari proses pembuatan 7nm ke 6nm, yang akan membantu lebih banyak cip dibuat lebih cepat.

Sama ada ini bermaksud bahagian luar konsol akan diubah atau tidak tetap tidak diketahui, dengan beberapa pengulas mendakwa kita dapat melihat PlayStation 5 Slim awal dilepaskan.

Namun, seperti yang telah kami tulis, kami fikir senario yang lebih mungkin ialah kami akan melihat PS5 yang berbeza secara dalaman tahun depan, dipasarkan dengan reka bentuk dan kotak yang sama, sementara kami akan melihat PS5 Slim yang sesuai. dikeluarkan pada tahun 2023 bersama dengan, diharapkan, PS5 Pro.

Lagipun, jika bukan kerana kekurangan separa konduktor yang dialami setiap pengeluar hari ini, kami tidak menyangka Sony akan menarik pencetus reka bentuk dalaman dengan begitu cepat. Tetapi jika melakukannya akan mendapat lebih banyak konsol di tangan lebih banyak pemain maka itu kelihatan seperti langkah pintar.

Catat Ulasan for "Sony PlayStation 5 Versi Terbaru"