Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Pemacu Keras Luaran Terbaik

Mencari pemacu keras luaran yang terbaik? Panduan penting kami akan membantu anda menavigasi labirin pilihan di luar sana, menjelaskan apa yang anda perlu cari dari segi kapasiti, spesifikasi, ciri tambahan dan nama jenama. Jangan berpisah dengan wang sehingga anda dapat melihat senarai pilihan kami dengan teliti.

pemacu keras luaranMemasang cakera keras yang betul dapat menyelesaikan masalah penyimpanan digital anda selama bertahun-tahun: akhirnya anda akan mempunyai cukup ruang untuk semua filem, fail muzik, foto, dokumen, dan semua yang anda berjaya kumpulkan - dan jika anda membelinya dari pemacu keras luaran. yang terbaik, anda akan dapat mempercayainya dengan data anda.

Seperti ketika anda membeli salah satu komputer riba, SSD terbaik, atau papan kekunci terbaik, ada beberapa perkara yang perlu dipertimbangkan sebelum membuat pembelian, dan inilah panduan yang dirancang untuk membantu pemacu keras luaran terbaik. Kami tidak hanya menyenaraikan apa yang kami anggap sebagai pemacu terbaik, tetapi kami juga memberikan nasihat dan petua membeli terbaik untuk memastikan anda mendapat pemanduan yang tepat untuk keperluan dan anggaran anda.

Akhir sekali, cakera keras luaran yang baik adalah alat yang bagus untuk pelajar, sebab itulah kami memasukkan yang terbaik dalam panduan kami kembali ke sekolah. Panduan ini mengandungi keperluan, alat, dan teknologi yang didapati sesuai untuk kembali ke sekolah, kolej, atau universiti, jadi jika anda akan membeli buku tidak lama lagi, lihatlah.

11 Pemacu Keras Luaran Terbaik

Seagate Backup Plus 4TB

Spesifikasi
Kapasiti: 1TB-5TB
Pemacu: HDD
Penyambung: USB
Mudah alih: Ya

Anda boleh mengambil pemacu mudah alih Seagate dalam pelbagai kapasiti, warna dan dimensi, jadi kunjungi laman Seagate untuk perincian yang komprehensif, tetapi secara keseluruhan anda melihat kelajuan USB 3.0, sokongan Windows dan Mac, dan pemindahan 120 MB / s atau lebih tinggi .

Terdapat beberapa perbezaan: pilih model "Cepat" chunkier 4TB dan anda mendapat kelajuan pemindahan 220MB / s sebagai ganti sedikit lebih banyak pada pemacu itu sendiri. Sekiranya anda hanya mahukan sandaran yang mudah, berpatutan dan boleh dipercayai (termasuk perisian), maka ini adalah pilihan mudah alih yang hebat.

Ciri perbandingan Seagate Backup Plus 4TB vs WD Black D10 patut diperiksa untuk mengetahui lebih banyak mengenai pemacu bertaraf teratas ini.

WD Hitam D10

Spesifikasi
Kapasiti: 8TB
Pemacu: HDD
Penyambung: USB
Mudah alih: Tidak

Sekiranya anda suka membiarkan pemacu pada desktop anda dan tidak memerlukannya mudah alih, maka Western Digital Black D10 mempunyai prestasi dan paparan yang anda perlukan. Hanya ada satu pilihan storan - 8 TB - tetapi itu cukup untuk anda, sama ada anda menggunakannya dengan komputer atau konsol permainan video.

Dan keserasian yang luas itu hanyalah sebahagian dari kisah di sini. Ia pantas dan tenang walaupun dalam keadaan tertekan, ia dirancang untuk diletakkan secara mendatar atau menegak, dan anda juga boleh mengecas alat lain daripadanya. Sekiranya anda mencari salah satu cakera keras luaran terbaik untuk penyediaan desktop, maka anda tidak boleh melakukan yang lebih baik daripada ini.

WD Pasport

Spesifikasi
Kapasiti: 1TB-5TB
Pemacu: HDD
Penyambung: USB 3.2

Mudah alih: Ya sentiasa boleh bergantung pada Western Digital untuk keperluan cakera keras luaran anda, dan barisan My Passport yang dikemas kini memberi anda simpanan tambahan pada harga yang besar, dan dalam bentuk ringkas. Anda juga boleh memilih warna hitam, biru dan merah sebagai warna selongsong luar.

Dengan reka bentuk yang menarik dan sokongan USB 3.2, pemacu ini dilengkapi dengan perisian penyulitan dan sandaran perkakasan AES 256-bit, sekiranya anda memerlukannya. Anda juga boleh menyambungkan pemacu ke perkhidmatan awan kegemaran anda dengan mudah - storan cakera keras yang mudah, berkesan dan boleh dipercayai.

Lacie Mobile SSD

Spesifikasi
Kapasiti: 500GB-2TB
Memandu: SSD
Penyambung: USB 3.1 / Thunderbolt 3
Mudah alih: Ya

Lacie Mobile SSD mengemas kapasiti SSD 500GB, 1TB, atau 2TB dalam reka bentuk yang sangat ramping. Ia siap untuk digunakan pada Windows atau Mac dengan segera (tidak diperlukan pemformatan), dan dapat mencapai kelajuan membaca yang sangat cepat iaitu 540 MB / s (walaupun kelajuan sebenar anda mungkin lebih rendah).

Gunakan kapasiti tertinggi dan anda boleh menyimpan hingga 200,000 foto beresolusi tinggi dan hingga 65 jam video, jadi ini bukan pemacu yang seharusnya anda ganti dalam masa terdekat. Ia dilengkapi dengan kabel USB-C yang boleh diterbalikkan yang akan berfungsi dengan peranti USB 3.1 dan Thunderbolt 3.

Desktop Seagate Backup Plus

Spesifikasi
Kapasiti: 3TB-8TB
Pemacu: HDD
Penyambung: USB
Mudah alih: Tidak

Kami juga peminat model Seagate Backup Plus (lihat di bawah), tetapi ia adalah kapasiti yang lebih tinggi, versi tidak mudah alih: anda masih mendapat kelajuan dan kebolehpercayaan yang terkenal kerana Seagate, tetapi anda perlu mencari kekuatan tambahan soket untuk dipasang juga.

Kekuatan tambahan itu tentunya bermaksud lebih banyak kapasiti dan kelajuan yang lebih pantas, jadi tidak semuanya buruk: kelajuan pemindahan naik hingga 160MB / s pada Windows atau Mac dan anda boleh mendapatkan kapasiti hingga 8 TB di sini. Hab USB dua port pilihan di bahagian depan juga berguna untuk mengecas alat.

Buffalo MiniStation Extreme NFC

Spesifikasi
Kapasiti: 1TB-2TB
Pemacu: HDD
Penyambung: USB

Mudah alih: YaTrik utama pemacu padat, mudah alih dan bergaya dari Buffalo adalah teknologi NFC (Near Field Communication) terbina dalam, yang bermaksud anda boleh membuka kunci kandungan pemacu dengan menggesek kad pintar yang disediakan, tanpa memerlukan kata laluan.

Sebagai tambahan kepada penyulitan dan perlindungan itu, anda juga mendapat sambungan USB 3.0 (dengan kabel bersepadu), perlindungan kejutan, ketahanan air dan habuk, dan kapasiti hingga 2 TB, jadi jika anda mencari pemacu mudah alih dengan sedikit tambahan, ini boleh jadi.

SanDisk Ekstrim 510

Spesifikasi
Kapasiti: 120GB-1TB
Memandu: SSD
Penyambung: USB
Mudah alih: Ya

SanDisk Extreme 510 adalah pilihan mudah alih yang tidak biasa jika anda mahukan kelajuan pemacu keadaan pepejal dan tidak keberatan membayar hak istimewa - perhatikan bahawa walaupun label di bahagian depan mengatakan SanDisk, syarikat itu sebenarnya kini dimiliki dan dikendalikan oleh Western Digital.

Casing yang aneh menjadikan pemacu tahan terhadap penurunan, kejutan, getaran, dan suhu yang melampau, dan pengeluar menjanjikan kelajuan pemindahan hingga empat kali lebih cepat daripada pemacu HDD yang setanding. Penyulitan data bersepadu juga disediakan sebagai standard.

WD Hitam P10

Spesifikasi
Kapasiti: 2GB / 4GB / 5GB
Pemacu: HDD
Penyambung: USB-A
Mudah alih: Ya

WD Black P10 adalah pilihan yang baik untuk pemacu keras luaran anda yang seterusnya jika anda mengutamakan nilai untuk wang berbanding kelajuan mentah: HDD 2.5 inci berjalan pada 5.400 rpm, jadi jangan mengharapkan prestasi SSD yang terik, dan harganya sesuai. Ini akan memindahkan fail anda dengan cepat, tetapi kami tidak akan mengesyorkan untuk benar-benar menjalankan permainan dari ini.

Seperti siri WD Black yang lain, tampilan industri pemacu benar-benar menarik perhatian: semua plastik hitam dan bergerigi yang memberikan gaya dan ketahanan tambahan. Sebilangan orang tidak peduli dengan penampilan cakera keras luaran mereka, dan mungkin tidak betul, tetapi kami sangat menyukai estetika yang terdapat di sini.

Kapasiti meningkat hingga 5 TB tetapi 2TB langsing itulah bintang sebenar barisan ini: langsing dan sangat ringan, dan tidak akan bising atau panas ketika digunakan, kerana memindahkan data melalui sambungan USB 3.2 Gen 1 (dengan palam USB-A). Sekiranya anda ingin membawa banyak simpanan di mana sahaja, lihatlah.

Samsung 860 EVO

Spesifikasi
Kapasiti: 250GB-4TB
Memandu: SSD
Penyambung: USB
Mudah alih: Ya

Samsung selalu mendahului permainan dengan SSD dan 860 EVO adalah contoh yang sangat baik - kini tersedia dalam saiz storan hingga 4 TB besar. Kapasiti besar ini bermaksud bahawa jika poket anda cukup dalam, pemacu mekanikal tidak lagi diperlukan.

Untuk pemacu ini Samsung telah beralih menggunakan teknologi MLC 3-bit V-NAND untuk penyimpanan, yang sangat dipercayai dan hasilnya 860 EVO dilengkapi dengan jaminan 5 tahun, yang merupakan jangka hayat yang luar biasa. Tambahkan kelajuan membaca berturutan hingga 550 MBS sesaat dan kelajuan penulisan berurutan hingga 520 MBS sesaat dan anda mempunyai pilihan yang pantas, boleh dipercayai, dan berpatutan. Kami setuju.

WD My Book Duo

Spesifikasi
Kapasiti: 4GB-16TB
Pemacu: HDD
Penyambung: USB
Mudah alih: Tidak

Pemacu WD ketiga dalam senarai kami adalah untuk mereka yang benar-benar memerlukan banyak kapasiti dan senang membayarnya - seperti namanya, My Book Duo mempunyai dua ruang pemacu, jadi anda boleh memuatkan dua pemacu dalam jumlah kapasiti di mana saja antara 4TB dan 16TB besar.

Walaupun dengan dua ruang, pemacu tidak sukar dikonfigurasikan, dan dengan perisian sandaran WD standard yang disediakan, anda boleh beroperasi dalam beberapa minit. Sekiranya anda mahu, anda boleh membuat kedua-dua pemacu saling bercermin, jadi anda selalu mendapat dua salinan data anda.

Lacie Kasar

Spesifikasi
Kapasiti: 500GB-4TB
Pemacu: HDD
Penyambung: USB-C
Mudah alih: Ya

Sekiranya anda mencari pemacu keras luaran untuk mengatasi tekanan dan tekanan kehidupan moden, maka anda tidak boleh melakukan yang lebih baik daripada model Rugged yang terang dan empuk dari Lacie, tahan kejutan dan turun ke ketinggian 1.2 meter apabila tidak berjalan.

Ia juga tahan tekanan, dan dilengkapi dengan perisian sandaran automatik dan penyulitan untuk memastikan data anda seaman mungkin. Pelbagai pilihan sambungan disertakan, dari USB 3.0 Type-C hingga Thunderbolt dan Firewire, dan juga serasi dengan Mac dan Windows.

Cara Memilih Pemacu Keras Luaran Yang Terbaik Untuk Anda

Berita baiknya ialah memilih pemacu keras luaran tidak harus menjadi tugas yang memakan masa - terutamanya soal kapasiti, yang merangkumi berapa banyak ruang yang anda perlukan untuk semua barang anda, sekarang dan masa depan.

Selepas kapasiti, pertimbangkan sama ada anda mahukan pemacu mudah alih (digerakkan melalui USB), atau pemacu desktop tetap (dengan soket kuasa sendiri). Pemacu mudah alih sangat mudah tetapi harganya lebih tinggi, sedangkan pemacu desktop lebih murah dan selalunya mempunyai kapasiti yang lebih tinggi.

Apabila harga turun, SSD (pemacu keadaan pepejal) menjadi lebih popular: mereka sangat pantas - jauh lebih pantas daripada pemacu mekanikal konvensional - tetapi anda akan membayar lebih banyak untuk kelajuan itu, dan biasanya tidak dapat memperoleh banyak dari segi kapasiti .

Catat Ulasan for "Pemacu Keras Luaran Terbaik"