Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

22 Papan Kekunci Permainan Terbaik

Ini adalah papan kekunci permainan terbaik, dengan anggaran, premium, TKL, 65%, mekanik, membran dan lebih banyak model yang disertakan. Memilih papan kekunci permainan terbaik pada tahun 2021 adalah sama sukarnya dengan pertarungan bos. Terdapat begitu banyak produk luar biasa yang memilih papan kekunci permainan terbaik atau papan kekunci membran senyap untuk permainan terasa seperti e-sukannya sendiri. Oleh itu, mari kita hadapi cabaran dengan cepat: kami telah melakukan semua kerja sehingga anda tidak perlu melakukannya.

Papan Kekunci Permainan TerbaikKami telah mengklik dan bermain dengan semua jenis papan kekunci permainan untuk mencari papan kekunci permainan berwayar dan tanpa wayar terbaik. Dan kerana kami tahu bahawa tidak ada dua pemain yang serupa, kami telah mengenal pasti papan kekunci permainan terbaik untuk memenuhi setiap jenis pilihan, setiap jenis peralatan permainan, dan setiap jenis anggaran.

Dalam panduan ini, anda akan menemui papan kekunci permainan mekanikal dan papan kekunci permainan membran, papan kekunci permainan berwayar dan papan kekunci permainan tanpa wayar, papan kekunci permainan elit, dan papan kekunci permainan murah. Kami mempunyai papan kekunci dengan lebih banyak lampu daripada jalur Vegas dan lebih banyak kunci daripada kilang baju, dan papan kekunci yang hanya menumpukan pada perkara penting tanpa berusaha untuk menjadi mencolok.

Seperti yang anda ketahui, papan kekunci permainan tidak seperti papan kekunci biasa. Apa yang hebat untuk spreadsheet tidak begitu bagus untuk berlari, dan apa yang baik untuk pejabat akan gagal dengan kuat di FPS. Seperti tikus permainan terbaik, papan kekunci permainan terbaik direka untuk lebih responsif dan bertindak balas dengan lebih pantas untuk memberi anda kelebihan daya saing.

Sebilangan besar papan ini juga menawarkan pilihan seperti butang yang dapat diprogramkan, pintasan media, dan pencahayaan RGB yang dapat disesuaikan. Sekiranya anda tidak pernah menggunakan papan kekunci permainan yang hebat sebelumnya, anda akan kagum dengan perbezaannya - dan percayalah, anda tidak akan mahu menggunakan papan kekunci biasa lagi.

Setelah anda menemui pasangan yang sesuai untuk menggembirakan nombor anda, kami juga dapat membantu sepanjang persediaan anda. Kami mempunyai panduan rasmi untuk setiap kit yang mungkin anda perlukan, seperti kerusi permainan terbaik dan alat dengar permainan terbaik, semuanya diuji dengan mempertimbangkan pengalaman permainan sebenar. Kami juga telah mengumpulkan panduan berguna untuk kad grafik terbaik, monitor permainan terbaik, dan komputer riba permainan terbaik.

Akhir sekali, bagi kebanyakan pelajar, papan kekunci permainan yang baik adalah perkara penting. Apabila pembelajaran dilakukan dengan beberapa permainan, itu bagus, dan itulah sebabnya kami menambahkan papan kekunci permainan terbaik untuk panduan kami kembali ke sekolah. Panduan ini direka untuk memaparkan keperluan, teknologi dan alat yang kami rasa sesuai untuk gaya hidup pelajar, jadi jika anda juga akan segera belajar, lihatlah untuk mendapatkan inspirasi.

Rujukan Dan Pilihan Papan Kekunci Permainan

Papan Kekunci Das X50Q RGB1. Papan Kekunci Das X50Q RGB

Spesifikasi
Jenis suis: Gamma Zulu
Kesambungan: USB
Dimensi: 45.7x16.8x3.2cm (18x6.63x1.8 inci)

Dengan pembinaan premium yang menakjubkan, suis mekanikal Gamma Zulu bermutu tinggi yang dibuat oleh pembuat Jepun terkenal Omron, dan pelbagai ciri premium mewah, Papan Kekunci Permainan Mekanik Das Keyboard X50Q RGB, pada pendapat kami, adalah papan kekunci permainan terbaik di dunia.

Estetika (tidak seperti kebanyakan papan kekunci permainan) adalah kelas yang kurang jelas dan memancarkan, sementara plat atas aluminium menambah berat badan yang kuat dan rasa mewah di bawah hujung jari juga.

Kemudian apabila anda menyertakan penunjuk mod permainan yang rapi dan kemampuan untuk mematikan kunci tingkap, kabel jaluran ekstra panjang 2 meter, sandaran tangan empuk dengan sentuhan lembut, dan tombol kawalan dalaman juga, mudah untuk melihat bagaimana Papan Kekunci Permainan Mekanik X50 RGB adalah milik kami cadangan teratas.

Papan kekunci permainan yang menakjubkan dan direka dengan indah yang telah mendapat tempat di tangga teratas senarai papan kekunci permainan terbaik kami pada tahun 2021.

Anda boleh mengetahui lebih lanjut mengenai papan kekunci permainan ini, termasuk jika ia adalah pembelian yang tepat untuk anda, secara terperinci adakah saya perlu membeli Papan Kekunci Permainan Mekanik Papan Kekunci X50Q RGB Das?

Roccat Vulcan TKL Pro2. Roccat Vulcan TKL Pro

Spesifikasi
Jenis suis: Suis optik Roccat
Kesambungan: USB
Dimensi: 36x13.3x3.4cm

Roccat Vulcan TKL Pro adalah papan kekunci besar-besaran dalam badan kecil, berkat tanpa kunci. Tajuk utama di sini adalah suis optik Roccat, yang menggunakan seberkas cahaya untuk mengesan tekan, bukan pergerakan mekanikal. Oh, ia masih mempunyai klik yang sangat memuaskan (dan sangat keras), tetapi memberikan kelajuan yang menggelikan untuk masa tindak balasnya.

Ini menjadikan papan kekunci yang sangat mahal memandangkan tidak ada banyak kekunci, tetapi ia pasti terasa seperti pelaburan yang layak - baik sebagai objek fizikal, dan cara ia berfungsi semasa permainan.

LED terang pada setiap kekunci hanya menambah kesan kualiti. Mereka lebih hebat daripada kebanyakan persaingan, dan anda bahkan dapat mengatasinya dengan membuat PC anda memainkan suara setiap kali butang ditekan, seperti letupan laser. Tidak pasti kami akan mengesyorkannya, tapi hei.

Ia direka dengan hebat, dibina agar kukuh, dan menawarkan kawalan hebat. Ia berbaloi untuk perbelanjaan, jika anda tidak menggunakan kunci - inilah ulasan Roccat Vulcan TKL Pro penuh kami.

Razer Huntsman Elite3. Razer Huntsman Elite

Spesifikasi
Jenis suis: Suis Optik Linear (Merah) / Suis Optik Klik (Ungu)
Kesambungan: 2x USB 2.0
Dimensi: 44.4x14x3.5cm (17.5x5.6x1.4 inci)

Razer terus mendorong sampul surat berkenaan dengan periferal permainan PC, termasuk salah satu penambahan terbaru pada barisan papan kekunci - bertemu dengan Huntsman Elite, yang merupakan cadangan utama kami jika wang bukan merupakan faktor dalam pembelian anda.

Titik penjualan besar papan ini adalah keputusan berani untuk menggabungkan sensor optik dan suis mekanikal untuk membuat suis 'optomekanik' Razer sendiri. Perbezaan kelajuan sangat mengagumkan, menawarkan tahap kelajuan input yang tidak dapat dikalahkan dan kependaman yang dikurangkan.

Satu-satunya peringatan adalah bahawa ia memerlukan sedikit tenaga untuk menjalankannya, ia tidak memerlukan satu, tetapi dua kabel USB untuk terus berjalan, dan ia juga merupakan pelaburan yang mahal.

Walau bagaimanapun, dengan pelbagai lampu RGB yang indah di seluruh suis hibrid dan pilihan penyesuaian yang mencukupi untuk membuat pemain tegar yang paling sukar tetap gembira, ia adalah alat yang sangat baik untuk pemain PC yang bersemangat. Ini juga menjadikan pengalaman menaip halus seperti jika anda mahu menggandakannya sebagai papan biasa juga.

Corsair K70 RGB TKL4. Ulasan Corsair K70 RGB TKL Champion Series

Spesifikasi
Jenis suis: Cherry MX Red atau Cherry MX Speed
Kesambungan: USB
Dimensi: 36 x 16.4 x 4 cm

Sekiranya ia adalah faktor bentuk yang lebih ringkas yang anda cari, maka papan kekunci tanpa kunci adalah perkara yang harus anda cari. Ia menghilangkan pad angka untuk memberi anda lebih banyak ruang meja. Siri Juara Corsair K70 RGB TKL adalah salah satu yang terbaik.

Ini sedikit lebih besar daripada beberapa papan kekunci TKL yang lain, tetapi itu memberi ruang untuk kawalan media yang berguna di bahagian atas termasuk gulungan kelantangan. Apa yang sangat hebat mengenai papan kekunci ini ialah kelajuannya, dengan kadar undian 8,000Hz, sekitar 8x lebih cepat daripada kebanyakan papan kekunci permainan lain. Plus, kekuncinya kukuh dan cepat digunakan, menjadikan papan kekunci ini sempurna untuk esports yang pantas.

Sekiranya anda suka penyesuaian, anda tidak boleh meminta yang lebih baik daripada Champion Corsair K70 RGB TKL Series. Hingga 20 lapisan pencahayaan dan lampu latar per kunci memberikan kemungkinan kemungkinan pencahayaan yang tidak terhad, dan kabel ini juga mempunyai tali jalinan yang boleh dilepas.

Razer BlackWidow V35. Razer BlackWidow V3 Mini HyperSpeed

Spesifikasi
Dimensi: 34.7 x 17.5 x 5.4 cm
Berat: 1.02 KG
Faktor bentuk: 65%
Tanpa Wayar: Ya, Wi-Fi dan Bluetooth
Kabel: Ya, USB-C
Kunci: Mekanikal (Kuning)
Tutup kunci: ABS Doubleshot
Hayat bateri: 200 jam

Seperti yang kami nyatakan dalam kajian Razer BlackWidow V3 Mini HyperSpeed ​​penuh kami, ia adalah papan kekunci permainan faktor bentuk 65% yang luar biasa yang pada dasarnya menyampaikannya secara menyeluruh. Ia mempunyai casis aluminium premium dan suis mekanikal, tiga jenis sambungan yang berbeza (Wi-Fi, Bluetooth, dan USB-C), pilihan pencahayaan yang mengagumkan, dan beberapa perisian bundle yang canggih.

Oleh itu, jika anda mahukan papan kekunci permainan tanpa wayar faktor bentuk 65% maka ini adalah model untuk dibeli. Baiklah, jika anda mampu, kerana ia sangat mahal. Memang, ia adalah papan kekunci permainan faktor bentuk 65% yang paling mahal di pasaran, jadi kami rasa anda harus benar-benar yakin bahawa anda menginginkannya (dan memerlukannya) untuk mengaktifkannya.

Jelas sekali, kerana ia adalah produk Razer jika anda tidak memanggilnya, maka anda akan mendapat hadiah, dan papan kekunci yang akan berfungsi untuk anda selama bertahun-tahun yang akan datang, sama ada permainan atau berfungsi. Walaupun begitu, apa yang akan kita katakan ialah jika anda membeli ini untuk bekerja juga, anda pasti mahu menggunakan gelang tangan, yang harganya lebih tinggi.

Elemen Whirlwind FX6. Elemen Whirlwind FX

Spesifikasi
Jenis suis: Cangkuk linear merah, sentuhan coklat atau klik biru
Kesambungan: USB
Dimensi: 44.5x12.7x3.8cm (17.5x5.5x1.5) inci

Sekiranya penyesuaian pencahayaan RGB adalah yang anda mahukan terlebih dahulu dan paling utama dari papan kekunci permainan, maka Element Whirlwind FX pasti menarik. Anda boleh memperibadikan pencahayaan ke butang individu, serta memilih dari berjuta-juta warna, dan anda juga mempunyai banyak kesan animasi untuk dipilih (seperti mod Matriks berdenyut hijau).

Di samping itu, beberapa kesan berkaitan dengan permainan terbesar di pasaran, seperti Call of Duty dan PUBG. Walaupun permainan tidak disokong secara langsung, Whirlwind FX Elements masih akan menganalisis apa yang ada di layar dan menukar pencahayaan papan kekunci agar sepadan. Ini semua pilihan - anda boleh jika anda hanya mahu memilih warna tetap atau corak tetap dan membiarkannya tetap.

Selain kesan pencahayaan, yang sangat menyeronokkan untuk dimainkan, ia unggul di hampir semua kawasan lain: Suis mekanikal Kailh, aluminium berus, kabel USB yang kukuh dan jalinan ... pakej dan pastinya layak mendapat tempat di senarai kami papan kekunci permainan terbaik.

Sekiranya anda memerlukan lebih banyak bukti bahawa Whirlwind FX Element adalah papan kekunci permainan mewah, pertimbangkan juga fakta bahawa ia telah memenangi anugerah Papan Kekunci Permainan Terbaik di Anugerah 2021.

Corsair K95 RGB Platinum XT7. Corsair K95 RGB Platinum XT

Spesifikasi
Jenis: Kabel mekanikal
Saiz: Dipanjang
Tukar: Cherry MX Blue atau Cherry MX Speed ​​Silver
Batasan utama: PBT pukulan berganda
Armrest: Kulit palsu yang boleh ditanggalkan

Platinum XT menandakan semua kotak untuk papan kekunci permainan mekanikal premium. Pencahayaan RGB? Periksa. Aluminium gred pesawat? Periksa. Kawalan media khusus? Periksa. Pilihan suis Cherry MX Speed ​​atau Cherry MX Blue? Kekunci media makro dan tersuai? Oh ya. Tetapi selain dari semua perkara ini, terdapat beberapa sentuhan tambahan yang menjelaskan bahawa anda berurusan dengan produk premium di sini.

Kekunci PBT pukulan dua terasa sensasi di bawah hujung jari anda, seperti halnya bar ruang bertekstur, dan pergelangan tangan kulit palsu juga selesa dan kelihatan baik. Perisian iCUE Corsair menjadikannya mudah untuk menyesuaikan pencahayaan dan menyegerakkannya dengan periferal yang serasi seperti penyejuk dan kipas, dan anda boleh menyimpan beberapa profil untuk tajuk atau genre yang berbeza. Tidak semestinya papan kekunci yang murah, tetapi setiap kali anda menyentuhnya, anda akan merasa wang anda dibelanjakan dengan bijak.

Aukey KM-G128. Aukey KM-G12

Spesifikasi
Jenis suis: Aukey Blue
Kesambungan: USB
Dimensi: 43.3x12.6x3.7cm (17.05x4.96x1.46 inci)

Sekiranya anda baru menggunakan permainan papan kekunci mekanikal, Aukey KM-G12 akan menjadi titik permulaan yang baik. Harganya kurang dari $ 55 / £ 60 jadi ini akan memudahkan anda tanpa melanggar bank.

Dengan plat atas aluminium dan alas plastik, papan kekunci ini terasa padat, walaupun kunci sendiri terasa sedikit plastik yang disertakan dengan anggaran. Walaupun begitu, papan kekunci ini responsif dengan pengaktifan pantas.

Anda pasti akan mendapat nilai wang anda kerana kuncinya dapat menahan 50 juta penekanan. Dengan menggunakan suis Aukey Blue, Aukey KM-G12 mempunyai klik sentuhan keras yang mungkin memuaskan beberapa orang, sementara sesiapa yang duduk di dekat anda pasti akan merasakannya sangat kuat. Terdapat pad nombor yang berasingan, dan kaki getah flip-out sehingga anda dapat memilih cara meletakkan papan kekunci mengikut yang anda rasa paling selesa.

Pencahayaan RGB di atasnya sangat luas, menunjukkan bukan sahaja watak pada kekunci tetapi juga jalur di sekitar sisi papan kekunci. Terdapat banyak tetapan pencahayaan untuk dikelilingi, walaupun kelihatan lebih redup daripada papan kekunci lain yang pernah kita lihat.

Razer BlackWidow V3 Pro9. Razer BlackWidow V3 Pro

Spesifikasi
Jenis suis: Suis proprietari Razer
Kesambungan: Tanpa Wayar (dongle USB)
Dimensi: 45.1x24.8x4.2cm (17.7x9.8x1.7 inci)

BlackWidow V3 Pro adalah papan kekunci permainan tanpa kompromi tanpa sambungan berwayar. Sambungan tanpa wayar khas Razer nampaknya tidak lebih perlahan daripada setara berwayarnya, yang bermaksud memberi anda semua faedah tanpa wayar dan tidak ada kelemahannya.

Ia adalah papan kekunci bersaiz penuh, dengan kekunci dan dail media pelbagai fungsi yang hebat, dan kunci perasaan premium, terima kasih sebahagiannya untuk rasa suis luar biasa Razer (yang tersedia dalam bentuk 'ekstra-klik dan keras' atau 'lebih halus dan lebih senyap') .), dan sebahagian papan kekunci itu sendiri, yang tahan dari kesan noda jari - ia lebih ketara dan memuaskan daripada yang anda fikirkan.

Pencahayaan RGB dikendalikan dari perisian Razer, yang telah terbukti sedikit lebih kekok daripada yang lain. Pencahayaan RGB juga memberi kesan besar pada hayat bateri: matikan dan anda boleh mendapatkan permainan 200 jam yang sihat, tetapi nyalakan sepenuhnya dan anda akan melihat lebih dari 13 jam. Kami memilikinya sekitar 80% dan mendapat 30 jam sebelum perlu mengecas.

Ulasan Razer BlackWidow V3 Pro kami lebih banyak mengenai pengalaman kami dengannya, tetapi pada dasarnya terasa seperti papan kekunci mewah lain, tetapi dengan bonus kemudahan tanpa wayar… dan kos yang tinggi untuk mewujudkannya.

GXT 856 Torac10. Percayai GXT 856 Torac

Spesifikasi
Kesambungan: USB
Dimensi: 468 mm x 188 mm x 37 mm

Selepas papan kekunci permainan yang kelihatan bagus dan berprestasi dengan baik tetapi tidak merosakkan bank? Maka Trust GXT 856 Torac mungkin tepat seperti yang anda cari: ia tersedia dengan harga yang sangat berpatutan tetapi tidak akan mengecewakan anda ketika bermain permainan atau tugas papan kekunci umum.

Sudah tentu terdapat kompromi pada tahap harga ini - anda tidak mendapat sesuatu yang menarik seperti suis mekanikal atau perisian yang menyertainya, dan walaupun terdapat beberapa lampu LED pelangi di bawah butang, anda tidak dapat menyesuaikannya hingga tahap tertentu (anda hanya dapatkan beberapa daripadanya). mod untuk beralih antara).

Walaupun tanpa banyak loceng dan wisel, Torac direka dengan baik, dengan tepi logam bersudut, dan pasti memberi kesan kepada sesiapa yang melihatnya. Pengalaman menaip juga hebat, dengan papan kekunci dapat mendaftar hingga 8 ketukan kekunci sekaligus tanpa bingung.

Razer Cynosa V211. Razer Cynosa V2

Spesifikasi
Jenis suis: Kubah getah
Kesambungan: USB
Dimensi: 46.3x16.9x3.3cm (18.2x6.7x1.3 inci)

Rangkaian Razer Cynosa dinilai tinggi, dan versi anggaran ini adalah papan kekunci permainan yang sangat berkebolehan dan pengenalan yang baik untuk papan kekunci permainan secara umum. Sekiranya anda mencari papan kekunci pertama anda, ini sangat bagus untuk bermula.

Cynosa V2 memiliki jejak kaki yang cukup kecil untuk papan kekunci permainan untuk memenuhi hampir semua tetapan. Ia mempunyai kunci berprofil rendah dalam reka bentuk membran dengan kekunci kawalan media khusus dan lampu latar RGB per-kunci, yang - seperti pengaturcaraan makro papan kekunci - dikendalikan oleh perisian Razer's Synapse.

Razer lebih selesa untuk menaip sama seperti untuk permainan, dan kerana ia adalah papan membran, sangat tenang tidak kira seberapa cepat anda menaip. Walaupun ia adalah papan anggaran, ia sebenarnya tidak terasa ketika anda menggunakannya. Ia menyediakan pengurusan kabel yang baik untuk mengurangkan kekacauan, dan perisian Synapse mudah dan berkesan.

Pastikan anda mendapat versi yang tepat jika anda memutuskan ini adalah papan kekunci permainan untuk anda: beberapa peruncit dalam talian mempunyai beberapa versi Cynosa dengan susun atur bahasa yang berbeza.

GMMK12. Permainan Papan Kekunci GMMK

Spesifikasi
Jenis suis: Suis coklat Gateron
Kesambungan: USB
Dimensi: 46.3x16.9x3.3cm (18.2x6.7x1.3 inci)

Apa yang membezakan Papan Kekunci Permainan GMMY dalam senarai papan kekunci permainan terbaik adalah bahawa ia sepenuhnya modular: anda boleh mengkonfigurasinya dengan suis dan butang yang anda mahukan, dan bahkan menggabungkan pelbagai jenis pada papan kekunci yang sama jika anda mahu. Anda juga boleh mengambilnya dalam pelbagai konfigurasi pra-binaan dari Glorious PC Gaming Race, dan dalam beberapa ukuran juga.

Kawalan yang anda dapatkan dari pencahayaan RGB dengan utiliti perisian yang menyertainya menambah pilihan penyesuaian di sini, jadi ini adalah papan kekunci permainan yang boleh menjadi apa sahaja yang anda mahukan. Ini semestinya sesuai untuk peminat dan penyokong, walaupun tentu saja sesiapa sahaja boleh memasangnya dan mula bekerja.

Sebagai tambahan kepada semua ciri modular yang ditawarkan, papan kekunci ini sangat kukuh dan menghubungkan melalui USB. Menaip cepat dan responsif, dan anda seharusnya tidak mempunyai masalah menggunakan ini untuk menyelinap melewati musuh atau menyerang mereka secara langsung. Ini di sisi yang mahal, tetapi kami fikir ia mempunyai ciri yang cukup untuk menjustifikasikan kos.

Mekanikal Corsair K100 RGB13. Papan Kekunci Permainan Mekanikal Corsair K100 RGB

Spesifikasi
Jenis suis: Cherry MX / Corsair OPX Speed
Kesambungan: 2x USB 2.0
Dimensi: 47x16.6x3.8cm (18.5x6.5x1.5 inci)

Corsair K100 RGB menawarkan pilihan suis Cherry MX atau Corsair OPX sendiri bergantung pada pilihan anda untuk merasa, semuanya dimasukkan ke dalam tangki badan yang anggun. Tindakan menaip adalah yang terbaik, seperti yang anda harapkan untuk harganya - digabungkan dengan sandaran tangan dan pelbagai kunci, adalah impian untuk digunakan.

Dari segi ciri, anda mempunyai pencahayaan RGB per-kunci bersama dengan jalur LED di pinggirnya, anda mempunyai butang Roda Kawalan yang dapat diprogramkan, enam kekunci makro yang dapat diprogramkan, ditambah kunci media khusus, dan pad angka. Ini adalah pakej barang yang lengkap.

Terdapat port USB untuk mendapatkan kuasa, tetapi anda harus menyambungkannya ke PC anda dengan dua penyambung untuk menggunakannya. Ini adalah pilihan yang sangat mahal (terutama untuk papan kekunci berwayar di dunia di mana wayarles benar-benar mula menerobos), tetapi anda tidak boleh salah hasilnya, kerana ulasan penuh kami mengenai Papan Kekunci Mekanik Corsair K100 RGB akan memberitahu anda.

HyperX Alloy Elite 214. HyperX Alloy Elite 2

Spesifikasi
Jenis suis: HyperX Red
Kesambungan: USB
Dimensi: 44.4x17.4x3.7cm (17.5x6.9x1.5 inci)

HyperX mempunyai silsilah yang hebat ketika menggunakan keyboard permainan, dan Alloy Elite 2 adalah pemenang lain: ia dibina dengan sangat baik, dengan pencahayaan yang fleksibel dan pelbagai butang media dan kelantangan khusus, dan akan berfungsi dengan baik untuk pengkomputeran umum. tugas serta bermain permainan.

Perisian HyperX yang disediakan menjadikan penyesuaian mudah, dan anda boleh menghasilkan kesan yang sangat menyeronokkan dari papan kekunci ini ... atau tetap mudah dan halus, terserah kepada anda. Kerangka keluli yang kukuh dan suis mekanikal HyperX menjadikan pengalaman menaip yang menyeronokkan dan hebat.

Dengan USB 2.0 pass-through, anti-ghosting technology dan fungsi N-key rollover yang menyeronokkan, serta keserasian multi-platform, ia layak mendapat tempat dalam senarai pendek papan kekunci permainan terbaik sehingga kini, sebagai semua-dalam-satu kami HyperX Alloy Elite. 2 ulasan menerangkan.

Logitech G915 TKL15. Logitech G915 TKL

Spesifikasi
Jenis suis: Kubah getah
Kesambungan: USB
Dimensi: 46.3x16.9x3.3cm (18.2x6.7x1.3 inci)

Dengan 88 kekunci (tambah kekunci media), kombinasi warna lampu latar yang berjumlah berjuta-juta, faktor bentuk langsing yang indah, roda tatal kelantangan khusus, sambungan Bluetooth tanpa wayar dan pilihan segera, dan editor makro yang mudah digunakan, Logitech G915 TKL cenderung menarik banyak perhatian.

Versi Logitech G915 yang lebih kecil dan lebih padat, versi 'tenkeyless' ini lebih senang diletakkan di meja dan dibawa, tetapi tidak ketinggalan pengalaman menaip - dan itu hebat. Anda mendapat tiga jenis kunci mekanikal dengan papan kekunci ini, jadi anda boleh menyesuaikannya mengikut pilihan anda.

Ini di sisi yang mahal, dan kami menginginkan beberapa pilihan penyesuaian yang lain mengenai pintasan papan kekunci, tetapi ini adalah kelemahan kecil yang tidak perlu anda bimbangkan. Papan kekunci permainan latensi rendah yang hebat yang juga berguna untuk tugas pengkomputeran harian.

SteelSeries Apex 716. SteelSeries Apex 7

Spesifikasi
Jenis suis: SteelSeries QX2. Suis RGB mekanikal
Kesambungan: USB
Dimensi: 40.3x13.9x1.7cm (15.9x5.5x0.7 inci)

Baru di SteelSeries adalah Papan Kekunci Apex 7 TKL Compact Mechanical Gaming, yang menampilkan sejumlah sentuhan rapi untuk menarik perhatian pemain - dan skrin pintar OLED tidak terkecuali, yang mampu menyampaikan maklumat secara langsung dari permainan dan aplikasi (termasuk Discord dan Tidal) .

Ini adalah SteelSeries yang anda tahu kualiti binaannya akan menjadi luar biasa seperti biasa, dan Apex 7 benar-benar menyerupai: diperbuat daripada aluminium kelas pesawat 5000 Series, dengan alas pergelangan tangan yang lebar dan mendalam yang harus menahan keletihan untuk lebih banyak sesi. permainan terpanjang.

Dengan menggunakan suis mekanikal SteelSeries yang menggunakan Cherry MX, butang ini bagus untuk sekitar 50 juta penekanan kekunci. Ia menandakan semua kotak yang anda perlukan semasa mencari papan kekunci permainan terbaik tahun 2021.

Roccat Vulcan 120 Matlamat17. Roccat Vulcan 120 Matlamat

Spesifikasi
Jenis suis: Titan Switch
Kesambungan: USB
Dimensi: 46.2x23.5x3.2cm (18.2x9.3x1.3) inci

Roccat mengiklankan Vulcan 120 Aimo sebagai "alat permainan ketepatan" dan, setelah kami mendapatkan papan kenyataan dan menghasilkan tinjauan rasmi Roccat Vulcan 120 Aimo kami, sukar untuk membantahnya.

Dari segi kebolehgunaan, Vulcan 120 Aimo sangat selesa digunakan dan menawarkan kombinasi kunci yang dapat diprogramkan, menjadikannya sangat berguna untuk permainan dan tugas PC sehari-hari. Titan suisnya juga merupakan salah satu yang terbaik yang telah kami gunakan, dengan penggerak yang sangat linear, pengecaman input yang sangat pantas, dan kombinasi topi cahaya yang luar biasa.

Suis senyap seringkali bukan kualiti yang kami sediakan ketika mencari papan kekunci permainan terbaik, tetapi memandangkan betapa responsifnya kunci yang dipesan lebih awal pada Vulcan 120 Aimo Roccat yang mengagumkan, kami mula berfikir bahawa kami ingin melihatnya. lebih kerap.

Papan kekunci, dengan plat aluminium anodinya, terasa sangat baik dibina di bawah hujung jari (papannya berat 1.150 gram padat), dan dengan enjin pencahayaan Aimo yang sangat terang, ia juga merupakan salah satu papan yang paling menarik dalam panduan kami.

Dikuasakan oleh pemproses ARM Cortex 32-bit, dan dilengkapi sandaran tangan yang langsing dan kabel berkepang sepanjang 1,8 meter, Roccat Vulcan 120 Aimo memberikan semua bahagian - ini adalah pakej yang harus anda periksa sama ada anda membeli-belah di hujung pasaran papan kekunci yang tinggi. permainan pada tahun 2021.

Dan banyak juri di Anugerah 2020 bersetuju bahawa 120 Aimo adalah papan kekunci permainan terpuji, memenangi anugerah Papan Kekunci Permainan Terbaik.

Mekanikal STOGA18. Papan Kekunci Permainan Mekanikal STOGA

Spesifikasi
Jenis Suis: Biru
Kesambungan: USB
Dimensi: 44.4 x 1 4 x 3.5 cm (17.5 x 5.6 x 1.4 inci)

STOGA menggunakan suis sendiri daripada jenama lain yang dikenali, tetapi ia memanggil suis itu 'Biru', dan hampir mustahil untuk membezakannya selain dari Cherry MX Blues, yang merupakan bukti kualiti yang telah dibina oleh STOGA dengan harga yang sangat murah. papan kekunci.

Menjadi pengalih gaya Cherry MX Blue bermaksud anda mendapat ketahanan yang nyata, dan klik yang sangat memuaskan yang tidak boleh dilewatkan. Hebat untuk ketepatan, tetapi tanpa bising, jadi pertimbangkan perkara itu dalam rancangan anda. Jika tidak, ia adalah papan kekunci yang tidak masuk akal - tanpa kunci dan tidak mempunyai kekunci media, tetapi entah bagaimana ia harus mendapat harga yang lebih rendah. Ia juga tidak semahal model mahal dari segi aluminium atau sesuatu yang benar-benar padat, tetapi tidak diragukan lagi bahawa ia terasa tipis. Ia dibina untuk tahan lama, bukan hanya dari bahan mahal.

Dan masih ada lampu latar RGB, tentu saja, tetapi tidak boleh diprogramkan. Sekiranya tumpuan anda adalah untuk bermain atau menaip dan kurang pada ciri tambahan, ini adalah pembelian yang bagus.

Asus TUF Gaming K319. Asus TUF Gaming K3

Spesifikasi
Jenis suis: Cangkuk linear merah, sentuhan coklat atau klik biru
Kesambungan: USB
Dimensi: 43.9x13.1x3.9cm (17.3x5.2x1.5 inci)

Papan kekunci TUF Gaming K3 memberikan kualiti dan kebolehpercayaan yang biasanya anda harapkan dari Asus, selain kawalan pencahayaan yang sangat fleksibel - dengan perisian Windows percuma, anda boleh membuat pelbagai kesan pencahayaan pada papan kekunci ini (malah pencahayaan kekunci semasa anda menekannya, jika anda mahu). Anda mahu).

Kami menyukai teknologi anti-hantu yang digunakan dalam suis mekanik Kailh di sini, dan Asus mengatakan bahawa ia bagus untuk sekitar 50 juta penekanan kekunci, yang boleh kita percayai. Sama ada anda berada di tengah-tengah aksi permainan yang sengit atau hanya ingin menulis e-mel, anda boleh mengandalkan Asus TUF Gaming K3.

Terdapat jalan masuk USB 2.0 di sini, yang merupakan sentuhan tambahan yang bagus, dan kabel USB premium tebal yang tidak mudah dilepaskan. Tambahkan pengaturcaraan papan kekunci makro dan kekunci media khusus, dan papan kekunci yang menarik di hampir semua jabatan - dan itu termasuk tanda harga yang telah dipasang oleh Asus.

GXT 830-RW Avonn20. Percayai GXT 830-RW Avonn

Spesifikasi
Jenis suis: Membran
Kesambungan: USB
Dimensi: 46x19.1x3.2cm (18.1x7.5x1.3 inci)

Sekiranya anda mahukan gaya dan fungsi dari papan kekunci permainan tetapi juga ingin menghabiskan sesedikit mungkin, pertimbangkan Avonn's Trust GXT 830-RW - untuk wang yang tidak banyak, anda mendapat papan kekunci yang kelihatan seperti itu, terasa selesa untuk dimainkan , dan mempunyai beberapa pilihan penyesuaian juga.

Kualiti dan bahan binaan tidak mencapai tahap premium yang mungkin anda dapati di beberapa papan kekunci lain, tetapi Avonn's Trust GXT 830-RW pastinya tidak mengecewakan. Kekunci membran kukuh dan responsif, dengan banyak perjalanan (dan anda boleh menekan hingga enam sekaligus), sementara kabel 140 sentimeter (55 inci) banyak - cukup pasangkannya ke Windows (atau macOS) dan anda selamat pergi.

Pencahayaan papan kekunci adalah bintang sebenar di sini, memandangkan harganya: kekunci 104 disokong oleh apa yang dipercayai oleh Trust sebagai 'gelombang pelangi' warna, yang tentunya dapat anda sesuaikan dari segi warna dan kecerahan. Nampaknya sangat tajam, dan menambah 12 kekunci multimedia khusus, dan papan kekunci permainan tidak akan mengecewakan anda.

Corsair K63 Nirkabel21. Corsair K63 Nirkabel

Spesifikasi
Jenis suis: Cherry MX Red
Kesambungan: Tanpa Wayar (dongle USB)
Dimensi: 36.6x17.3x4.1cm (14.4x6.8x1.6 inci)

Wayarles dan permainan tidak sering bercampur dengan baik dalam permainan PC, tetapi masa berubah dan K63 Wireless Corsair memimpin, dan penambahan yang layak untuk senarai papan kekunci permainan terbaik tahun 2021.

Sambungan 1 ms yang sangat pantas menggunakan tetapan tanpa wayar 2,4 GHz yang dioptimumkan untuk pengalaman permainan PC yang sebenar, dengan kependaman rendah walaupun anda bermain dari mesin anda.

Anda mendapat kebaikan klik dari beberapa suis Cherry MX Red (dengan kenalan berlapis emas, tidak kurang), satu set lampu latar RGB lengkap dan banyak butang media untuk memastikan anda sentiasa terkawal.

Anda akan mendapat 15 jam penggunaan dengan sekali bayaran, jadi harapkan anak liar tanpa wayar ini dapat membuat anda sentiasa berhubung dengan baik, walaupun sepanjang malam.

Logitech G413 Karbon22. Logitech G413 Karbon

Spesifikasi
Jenis suis: Romer-G
Kesambungan: Tanpa Wayar (dongle USB)
Dimensi: 44.5x13.2x3.4cm (17.5x4.1x1.4 inci)

Logitech mempunyai banyak model permainan mewah untuk anda tawarkan (lihat Logitech G513 untuk bukti), tetapi ada juga Karbon G413 untuk membantu anda memasuki pesta pertukaran mekanikal permainan PC tanpa memecahkan baki bank anda.

Dengan kira-kira separuh kos banyak papan dalam panduan ini, anda mendapat titik penggerak yang licin 1.5mm, menjadikan kunci mekanikal sangat tepat dan tepat (sesuai untuk pengalaman permainan seperti MOBA atau MMORPG).

Suis Romer G itu menjadikan alternatif yang baik untuk Cherry MX, dengan masing-masing dipasang di casis aloi aluminium kelas pesawat yang kukuh untuk gaya minimalis di meja anda.

Pilihan papan kekunci permainan mekanikal murah yang hebat, terutamanya untuk pemain yang suka reka bentuk matang yang kurang jelas.

Cara Memilih Papan Kekunci Permainan Terbaik Untuk Anda

Anda akan menemui pelbagai jenis suis mekanikal ketika membeli papan kekunci permainan terbaik, dengan masing-masing menawarkan jenis maklum balas yang berbeza - dan mengetahui suis mana yang terbaik untuk anda. Dapatkannya.

Ada yang menggunakan White Alps atau Black Alps - ini adalah suis biasa, dengan White Alps menjadi lebih popular dari kedua-duanya kerana sifatnya yang jelas.

Walau bagaimanapun, kebanyakan menggunakan bentuk suis yang dikenali sebagai Cherry MX. Ini dipecah menjadi warna - hitam, merah, coklat, biru dan jernih - dengan masing-masing menawarkan rasa yang berbeza. Sebilangan besar ini bergantung pada pilihan, tetapi jenis tertentu lebih sesuai untuk tugas tertentu daripada yang lain.

Butang ini sangat digemari oleh pemain kerana kemampuan untuk memilih antara varian clicky / non-clicky dan linear / non-linear. Sebilangan besar papan kekunci membolehkan anda menukar suis jika anda tidak menikmati yang anda gunakan, jadi jangan merasa anda terjebak dengan satu model selamanya setelah anda melabur di dalamnya.

Cherry MX black adalah pilihan untuk banyak pemain bermain dalam talian. Varian hitam adalah 'linier', yang bermaksud penekanan tombol tidak memberi anda banyak bunyi, mengurangkan jumlah maklum balas ketika anda menekan kekunci pada saat-saat panas.

Jangan takut untuk mencuba beberapa sebelum anda membeli, kerana hampir pasti ada jenis peralihan di luar sana yang akan berfungsi untuk anda. Beberapa pengeluar kini membuat suis sendiri, selalunya berdasarkan salah satu standard yang ada.

Terakhir, walaupun anda pastinya tidak boleh menolak papan kekunci permainan dari pembuat kecil atau baru, pastikan anda membaca sebanyak mungkin sebelum menarik pencetus kerana kekurangan warisan yang betul boleh menyebabkan kos jangka panjang. Apa yang kelihatan seperti tawar-menawar mekanikal yang murah, cepat, tenang dari awal mungkin kelihatan seperti tawar-menawar, tetapi kualiti binaan atau kebolehpercayaan jangka panjang mungkin meninggalkan banyak yang diinginkan.

Pembuat seperti Roccat, Papan Kekunci Das, Corsair, HyperX, SteelSeries, Logitech, Topre, dan Cooler Master mempunyai warisan serius untuk membuat papan kekunci permainan mewah, jadi jika anda membelinya, kemungkinan besar anda akan mendapat produk yang tidak rosak. selepas enam bulan penggunaan. Ini bukan peraturan yang sukar dan pantas, tetapi sesuatu yang perlu diingat semasa membuat keputusan.

Perkara ini berlaku terutamanya ketika membeli papan kekunci permainan yang murah, kerana idealnya anda mahukan model yang tidak mempunyai ciri-ciri untuk titik harga yang mudah didekati - dan bukannya model dengan harga yang sama dari pembuatnya, sementara mencari lebih banyak ciri yang dibungkus dengan wang ., akan terus mengecewakan anda dalam beberapa bulan.

Oleh itu, luangkan masa anda - baca perbandingan yang telah kami kumpulkan, pertimbangkan dengan tepat apa yang anda mahukan dari papan kekunci permainan anda yang seterusnya, dan pastikan wang anda dibelanjakan dengan sebaik mungkin.

Sekiranya anda seorang pemain permainan PC yang ingin meningkatkan persediaan anda dengan salah satu papan kekunci permainan terbaik pada tahun 2021, maka anda telah memilih masa yang tepat untuk memulakan: model baru sentiasa melanda pasaran, dengan harga sekarang juga turun.

Penjualan papan kekunci permainan berlaku hampir sepanjang tahun, jadi perhatikan setiap tawaran yang dapat anda manfaatkan. Kami telah memasukkan harga terbaik dalam talian bersama dengan pilihan papan kekunci permainan terbaik kami.

Papan kekunci apa yang digunakan oleh pemain pro

Pemain profesional dan juara esports menggunakan papan kekunci permainan mekanikal. Ini kerana mereka menawarkan prestasi klik yang lebih tepat dan tepat daripada papan membran. Selain itu, papan kekunci permainan pemain profesional cenderung mempunyai sekumpulan kunci makro yang kuat yang membolehkan mereka menyimpan pelbagai kombo atau rentetan tindakan dalam permainan.

Sudah tentu, bergantung pada jenis permainan, pesaing esports akan memberi kesan pada papan kekunci permainan yang mereka pilih, begitu juga gaya permainan biasa dan pilihan peribadi mereka. Beberapa papan yang paling kerap digunakan oleh pemain pro FPS adalah Razer Blackwidow Chroma TE V2 dan Logitech G Pro.

Papan kekunci permainan terbaik di bawah $ 100 / £ 100

Kami mengetahuinya, tidak semua orang mempunyai banyak wang untuk dibelanjakan untuk aksesori permainan, tetapi mereka masih mahukan perkakasan yang kuat yang tidak akan mengecewakan mereka dalam permainan. Itulah sebabnya kami mempunyai bahagian khusus pada papan kekunci permainan terbaik di bawah £ 100 / $ 100. Ini adalah pilihan utama kami untuk papan kekunci permainan yang walaupun selalunya harganya kurang dari setengah yang diminta oleh beberapa papan premium lain, masih memberikan fungsi teras yang hebat - sangat bagus kita dapat membandingkan Papan Kekunci Permainan Mekanik STOGA vs Razer Blackwidow V3 Pro (pada empat kali harga).) dan model yang lebih murah benar-benar tahan dengan baik ketika beralih dan mengunci kualiti.

Papan kekunci permainan terbaik di bawah £ 100 / $ 100 adalah:

1. Aukey KM-G12

2. Papan Kekunci Permainan Mekanikal STOGA

2. Razer Cynosa V2

3. Percayai GXT 830-RW Avonn

4. Skop Asus Rog Strix

Papan ini terdapat dalam pelbagai harga dan gaya, jadi semak dan lihat mana yang paling sesuai dengan pilihan anggaran dan estetika anda.

Papan Kekunci Permainan Berwayar Dan Tanpa Wayar: Mana Yang Terbaik?

Papan kekunci permainan tanpa wayar hebat mempunyai persediaan minimum dan bersih, tanpa kabel yang nampaknya merosot dari zon permainan anda, dan juga berguna untuk aplikasi lebih santai seperti menaip di forum antara sesi permainan.

Walau bagaimanapun, papan kekunci permainan tanpa wayar boleh terganggu oleh gangguan pada isyaratnya, perlu dicas dan, yang paling penting, selalunya mempunyai jeda yang lebih tinggi antara input fizikal anda dan permainan yang mendaftarkannya. Secara semula jadi, walaupun milisaat boleh membuat perbezaan antara pwnage dan pwnage, sebarang kelewatan sebenarnya tidak sesuai.

Walaupun begitu, papan kekunci permainan tanpa wayar telah muncul baru-baru ini, dan menggunakan teknologi generasi terkini untuk membuat sambungan yang boleh dipercayai dan mungkin bebas dari ketinggalan. Dari segi bang-for-buck, kabel masih menjadi pilihan pertama kami, tetapi model wayarles premium mula sibuk. Ketika datang ke pilihan antara sesuatu seperti Das Keyboard X50Q vs Razer Blackwidow V3 Pro, itu adalah tanda sejauh mana teknologi tanpa wayar telah datang bahawa soalan penyambungan hanyalah masalah kecil, dan bukannya kelemahan Razer Achilles.

Papan Kekunci Permainan: Suis Mekanikal Dijelaskan

Diakui secara universal bahawa papan kekunci permainan terbaik dikuasakan oleh suis mekanikal per-kunci, yang bermaksud setiap kekunci di papan berada di atas suis pegas.

Secara umum, suis spring ini memberikan maklum balas tekan yang lebih baik dan ketepatan tekan dan / atau kelajuan, dan bergantung pada jenis suis yang digunakan, butang tersebut berperilaku dengan cara yang berbeza.

Sebagai contoh, beberapa suis direka dengan kekuatan pengaktifan yang tinggi, yang bermaksud bahawa butang mesti ditekan dengan kuat untuk mengaktifkan - ini jelas berguna untuk membatalkan penekanan kekunci yang salah dan peralihan kunci. Tekan butang yang salah secara tidak sengaja dalam keadaan panas dan mungkin sudah berakhir.

Namun demikian, suis lain direka dengan suis 'pemicu rambut' yang sangat pantas dan mudah dipindahkan, yang dapat memberi manfaat kepada pemain yang bermain permainan dengan pantas di mana setiap milisaat dikira.

Secara semula jadi, terdapat banyak jenis suis lain yang berada di antara kedua-dua ekstrem ini, dan banyak pembuat suis mekanikal berada dalam perniagaan hari ini, kedua-duanya dimiliki oleh pengeluar papan kekunci permainan (seperti suis mekanik Logitech 'Romer-G') dan yang pihak ketiga (seperti 'Romer-G'. Cherry MX yang sangat popular ').

Segala-galanya menjadi sangat menarik dengan suis mekanikal apabila anda mula mempertimbangkan bahawa ada yang mengeluarkan suara dan yang lain diam, atau ada yang menggunakan cahaya dan bukan titik hubungan logam untuk mengesan penekanan tombol. Pelbagai jenis pertukaran yang ditawarkan lebih besar dari sebelumnya, jadi menentukan penggunaan dan gaya permainan yang anda inginkan adalah penting sebelum melabur di papan baru.

Suis mekanikal bukan satu-satunya jenis di bandar, dengan suis membran, membran dan gunting juga ditawarkan. Secara umum, suis ini dianggap kurang tepat dan lebih lambat daripada suis mekanikal, dan oleh itu cenderung muncul pada papan kekunci permainan yang lebih murah atau yang direka dengan mempertimbangkan penggunaan serba guna.

Walau bagaimanapun, beberapa papan kekunci permainan yang lebih murah kini merangkumi suis dengan nuansa mewah - luar biasa bahawa apabila menggunakan Papan Kekunci Das Keyboard X50Q vs STOGA Mechanical Gaming, perbezaan harga yang besar berasal dari bahan dan ciri tambahan daripada kualiti suis.

Bagaimana Kami Menguji Papan Kekunci Permainan

Ini mungkin terdengar seperti soalan dengan jawapan yang jelas tetapi, sebenarnya, ada banyak yang perlu dipertimbangkan ketika meninjau papan kekunci permainan - dan terutama ketika menguji papan yang bertujuan untuk makan di atas meja.

Pertama, kami menilai reka bentuk dan kualiti papan kekunci permainan. Ini merangkumi asas-asas papan, seperti bagaimana rasanya di tangan, bagaimana menanamnya di permukaan, seperti apa bunyi dan pergerakan kunci, seperti apa kelengkapan dan kemasan, dan berapa banyak kualiti mereka mempunyai. jelas dalam perkara seperti kabel, LED dan kunci.

Setelah ini selesai, kami kemudian beralih ke prestasi dalam permainan, tentu saja, tetapi juga dari segi aplikasi penggunaan biasa (seperti melayari internet) dan aplikasi menaip yang ketat (seperti menulis sendiri ulasan pada papan kekunci). Di sini kita ingin melihat sejauh mana ketepatan papan dalam pelbagai permainan, serta ciri canggih yang dibawanya ke meja seperti butang makro, aktuasi yang disesuaikan dan butang pelbagai fungsi.

Hari ini perisian papan kekunci permainan menjadi semakin penting bagi keseluruhan pengalaman, jadi seterusnya kita melihat rangkaian perisian pembuatnya. Di sini kita ingin melihat betapa mudahnya menggunakan perisian, seberapa licin antara muka pengguna, dan ciri apa yang ditawarkannya. Sistem pencahayaan RGB, misalnya, cenderung menjadi pengendali melalui perisian, seperti profil permainan.

Apabila perisian papan kekunci permainan telah diuji, kami kemudian melihat apa-apa ciri atau port tambahan yang ditawarkan unit ini. Kami kemudian menilai keseluruhan pakej dan membandingkannya dengan papan kekunci permainan lain di pasaran, dan terutama yang menjual dengan harga yang sama.

Catat Ulasan for "22 Papan Kekunci Permainan Terbaik"