Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mouse Menegak Terbaik

Mouse menegak terbaik dapat membantu mengelakkan tekanan pada otot dan tendon kecil yang boleh menyebabkan RSI, sindrom karel, dan banyak lagi. Ketika hendak mengesan mouse menegak terbaik untuk anda pada tahun 2021, kami sedia membantu. Tikus menegak terbaik dapat membantu mengurangkan tekanan pada otot dan tendon, dan menurunkan risiko mengalami masalah seperti RSI dan sindrom karpal.

mouse menegak terbaikSekiranya anda mahukan nasihat kami, jangan tunggu sehingga anda benar-benar mengalami peningkatan ke salah satu model mouse menegak terbaik untuk Mac atau Windows. Tangan anda akan mendapat manfaat daripada reka bentuk ergonomik dan kedudukan semula jadi yang santai (ibu jari ke atas) terus dari tangan.

Beralih ke 'handshake' mouse adalah keputusan yang kami rasa anda tidak akan menyesal. Panduan pembeli kami yang disusun dengan teliti menampilkan model dari semua bentuk, saiz, reka bentuk dan harga, tetapi semuanya membolehkan anda bekerja, melayari dan bermain seperti sebelumnya - hanya dengan cara yang lebih sihat.

Kami juga mempunyai panduan membeli tersuai untuk papan kekunci ergonomik dan kerusi pejabat terbaik juga, jadi jika anda ingin memastikan bahawa badan anda dijaga semasa membuat komputer, kami membuat anda dilindungi.

Kami juga telah menyenaraikan mouse menegak terbaik dalam panduan 2021 kembali ke sekolah kami. Ini kerana kami merasakan mouse menegak adalah sesuatu yang perlu dipertimbangkan oleh mana-mana pelajar yang perlu berada di depan komputer untuk jangka masa yang panjang, kerana mereka dapat dengan serius mengurangkan risiko kecederaan dan penyakit regangan berulang seperti jari pemicu.

Walau bagaimanapun, di sini, kami mempunyai mouse menegak terbaik yang boleh anda beli hari ini pada tahun 2021. Inilah panduan kami untuk membeli mouse ergonomik terbaik.

Mouse Nirkabel Ergonomi Kota DXT DXT02W

Spesifikasi
Dimensi: 10.41 x 10.16 x 6.1 cm
Berat: 90.7 g
Bilangan butang: 3
Tanpa wayar: Ya
Ambidextrous: Ya
Tetapan DPI: 500, 1000, 1500 & 2000
Ciri-ciri: Pengecasan pantas

Salah satu model yang lebih mahal dalam senarai kami, DXT DXT02W menawarkan reka bentuk yang sesuai untuk pengguna tangan kiri dan tangan kanan. Ia bukan mouse menegak yang paling menarik yang pernah kita lihat, tetapi ia menggantikannya di bahagian depan fitur.

Ia mempunyai empat tetapan DPI yang boleh disesuaikan - dari 500 hingga 2,000 - dan dilengkapi dengan Fast Charge yang sangat berguna yang menawarkan jus selama dua jam dengan bayaran 30 saat sahaja. Mouse ini juga sesuai untuk pengguna dengan tangan kecil dan besar, sehingga hampir semua orang dapat mulai memanfaatkan reka bentuk ergonomiknya.

Dapatkan lebih banyak maklumat mengenai tetikus menegak teratas ini dalam ciri perbandingan T3's City Ergonomics DXT DXT02W vs R-GO 1200 Oyster.

Mouse Nirkabel Tiram R-Go 1200 DPI

Spesifikasi
Dimensi: 10.79 x 10.79 x 6.35 cm
Berat: 149 g
Tanpa wayar: Ya
Ambidextrous: Ya
Bilangan butang: 5
DPI: 400, 600, 800 atau 1200

R-Go 1200 DPI Oyster Wireless Mouse dengan mudah merupakan model termahal dalam senarai mouse menegak terbaik kami, tetapi berada di hujung spektrum premium bermakna anda mendapat ciri terbaik untuk membantu mengurangkan risiko atau gejala RSI dalam harian anda pengkomputeran.

Pangkalan yang sangat laras dapat dipindahkan dari kiri ke kanan sehingga setiap pengguna dapat memanfaatkannya secara maksimal, sementara sudut juga dapat disesuaikan, memungkinkan untuk semuanya dari posisi tradisional hingga versi 'jabat tangan' gaya menegak. Ia juga tanpa wayar, menawarkan penggunaan sehingga 30 hari dengan sekali caj.

Posturite Penguin Ambidextrous Wireless Ergonomic Mouse

Spesifikasi
Dimensi: 19.05 x 13.97 x 11.43 cm
Berat: 385.55 g
Tanpa wayar: Ya
Hayat bateri: 30 hari
DPI: 400, 600, 800 atau 1200
Ambidextrous: Ya

Sekiranya anda sedang mencari sesuatu yang tidak biasa, Posturite Penguin Ambidextrous Wireless Ergonomic Mouse adalah ini: selain sesuai untuk pengguna tangan kiri dan kanan, ia sebenarnya kelihatan seperti penguin. Di mata kita, itu bonus.

Anda boleh memilih mouse dalam versi berwayar atau tanpa wayar, dengan pilihan saiz kecil, sederhana atau besar, sehingga benar-benar ada model untuk semua orang. Dpi meningkat sehingga 1.200, dan jangka hayat bateri 30 hari antara caj dijanjikan untuk versi tanpa wayar.

Speedlink Sovos vertikal

Spesifikasi
DPI: 500/1200/2000/4000/4800/10000
Berat: 175 gram
Kadar pengundian: 1000Hz
Pecutan: 20G
Bilangan butang: 7
Dimensi: 216 x 133 x 95 cm
Berat: 175 g
Tanpa Wayar: Tidak
Ciri-ciri: pencahayaan RGB

Mouse menegak dan mouse permainan sering tidak menyeberangi jalan kerana biasanya memenuhi kumpulan orang yang berbeza, tetapi Speedlink Sovos adalah percubaan yang sangat baik untuk menggabungkan kedua-dua kategori itu - ia pasti menandakan banyak kotak yang anda mahu tandakan jika anda membeli alat periferal semacam ini.

Ia murah, selesa di tangan (dan tentu menyenangkan dari sudut pandang ergonomik), dan dengan perisian yang digabungkan, anda boleh bermain-main dengan sekitar 16.7 juta warna untuk mendapatkan kesan pencahayaan RGB yang anda mahukan (terdapat 10 kesan berbeza untuk dipilih dari). dipilih). Tambahkan tujuh butang yang dapat diprogramkan dan ia adalah juara serba boleh.

Spesifikasi tidak sesuai dengan mouse permainan terbaik di luar sana, tetapi jika anda menggunakan Sovos Speedlink maka anda melakukannya untuk reka bentuk. Anda mungkin lebih lambat beberapa milisaat dalam masa tindak balas anda, tetapi permainan anda akan berterima kasih kerana menggunakan mouse yang menjadikan kesihatan tangan menjadi keutamaan.

Adesso iMouse E9

Spesifikasi
Dimensi: 11.94 x 7.62 x 6.35 cm
Berat: 100 gram
DPI: 800, 1200,1600, 2400
Tanpa Wayar: Tidak
Ambidextrous: Tidak

Walaupun versi tanpa wayar Adesso iMouse E9 akan menelan belanja yang agak tinggi, yang berwayar adalah sepertiga dari harga dan dilengkapi dengan ciri-ciri. Mouse hadir dalam model untuk pengguna kanan atau kiri, dan mempunyai empat tetapan DPI hingga 2.400.

Cukup tepat untuk kerja pejabat, dan dengan dua butang untuk navigasi internet khusus, iMouse E9 juga berkinerja baik semasa melayari di rumah. Penjejakan optiknya boleh berfungsi di hampir semua permukaan, jadi anda tidak memerlukan pad tetikus untuk menggunakannya. Ia semestinya mendapat tempat dalam senarai tetikus menegak terbaik kami.

Mouse Vertikal Kabel USB Optik Ergonomis Anker

Spesifikasi
Dimensi: 12.2 x 6.4 x 7.5 cm
Berat: 128g
Tanpa Wayar: Tidak
Ambidextrous: Tidak
DPI: 1000/1600
Panjang kabel: 1.5m / 4.9ft
Bilangan butang: 6

Tanda harga di sini adalah titik penjualan utama mouse menegak ini, kerana harganya jauh lebih murah daripada kebanyakan mouse lain dalam panduan ini. Walaupun harga rendah, ingat, anda mendapat mouse menegak yang dilengkapi sensor 1600DPI, enam butang, dan jaminan 18 bulan dengan sokongan teknikal percuma seumur hidup.

Mengatasi nilai ini dan fungsi intinya yang kuat adalah kekurangan ciri khas, jadi anda boleh mengucapkan selamat tinggal kepada penggunaan tanpa wayar dan ambidextrous. Tidak ada sistem pencahayaan mewah. Namun, jika anda seorang yang kidal, dan tidak mahu menghabiskan banyak wang pada mouse menegak, maka model Anker ini adalah pilihan yang tepat.

Mouse Vertikal Nirkabel Tangan Kanan yang Evolusif

Spesifikasi
Dimensi: 2.54x2.54x2.54 cm
Berat: 189 g
Bilangan butang: 5
Tanpa Wayar: Tidak
Ambidextrous: Tidak
Roda tatal: Optik

Evoluent adalah salah satu pemimpin pasaran untuk tikus menegak, jadi sepertinya sesuai untuk menampilkan salah satu model yang paling popular dalam senarai mouse ergonomik kami. Ini adalah model tanpa wayar, menawarkan isyarat yang kuat, jadi tidak perlu bimbang akan terputus ketika anda mengklik di pejabat.

Evoluent dilengkapi dengan enam butang yang dapat diprogramkan, yang sangat sesuai jika anda melakukan kerja berulang-ulang, sementara bentuk berprofil tinggi dan sandaran ibu jari yang melengkung menjadikannya selesa dan tidak terlalu berat pada hiasan jelek anda.

Jelly Comb 2.4G Silent Vertikal Mouse

Spesifikasi
DPI: 1000/1600/2400
Ciri-ciri: Klik butang bisu
Tanpa wayar: Ya
Ambidextrous: Tidak
Hayat bateri: 2 bulan sekali cas

Model Jelly Comb yang agak baru ini bertujuan untuk menawarkan tetikus permainan serba boleh dan ergonomik. Walaupun tidak begitu tepat seperti tetikus permainan biasa, ia dilengkapi dengan banyak tetapan DPI (dari 1.000 hingga 1.600) dan juga berfungsi hebat sebagai peranti berasaskan pejabat atau sebagai alat untuk melayari yang lebih santai.

Bentuknya yang berkontur tidak revolusioner, tetapi masih sangat selesa, dan kemasan matte memberikan banyak cengkaman ketika anda berpeluh sepanjang sesi permainan yang panjang. Pesaing yang layak untuk mouse menegak terbaik.

Microsoft Sculpt

Spesifikasi
Dimensi: 9.82 x 7.49 x 5.67 cm
Berat: 380 g
Ciri-ciri: Kekunci Windows
Butang: 7

Microsoft mempunyai sejarah panjang dalam menghasilkan periferal yang kuat untuk menyokong penawaran perkakasan dan perisiannya, dan ceruk ergonomi tidak terkecuali. Sculpt adalah reka bentuk ergonomik yang menggunakan ketinggian dan lebar yang cukup untuk menyesuaikan kontur semula jadi tangan anda. Jempol ibu jari di sebelah membolehkan anda mencengkam secara semula jadi, yang seterusnya menghilangkan ketegangan dari pergelangan tangan.

Anda boleh menyesuaikan Windows Key di atas sehingga anda dapat mencapai Cortana atau pilihan lain dengan lebih cepat, sementara butang belakang di sebelahnya menawarkan kemampuan untuk menavigasi lebih cepat tanpa menambahkan tekanan atau tekanan pada ligamen anda. Sama ada anda mencari mouse menegak terbaik untuk tangan kecil atau tangan besar, pertimbangkan yang satu ini.

Mouse Vertikal Logitech MX

Spesifikasi
Dimensi: 12x7,9x7,85 cm
Berat: 135g
Bilangan butang: 5
Tanpa wayar: Ya
Ambidextrous: Tidak
DPI: 4000

Logitech MX Vertical yang kacak duduk pada sudut 57 darjah untuk mengurangkan tekanan pergelangan tangan, disetujui secara ergonomik, dan juga sangat selesa digunakan. Kami sangat menyukai kedudukan jempol ibu jari dan permukaan yang sedikit bertekstur, yang memberikan cengkaman yang baik.

Selain keselesaan dan penampilan yang menarik, kelajuan juga berada di sisi mouse menegak ini. Ia mempunyai penjejakan optik canggih dengan sensor 4.000-dpi berketepatan tinggi. Suis kelajuan kursor pintar menyesuaikan kelajuan dan ketepatan DPI dengan serta-merta. Anda boleh memasangkan tiga peranti dan menukarnya dengan mudah dan yakin akan banyak penggunaan dengan sekali caj - 4 bulan dengan cas penuh atau 3 jam dari caj 1 minit.


Catat Ulasan for "Mouse Menegak Terbaik"