Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Monitor Permainan Terbaik 2021

Monitor permainan terbaik memberikan kadar penyegaran yang tinggi, masa tindak balas yang cepat, dan ciri hebat seperti HDR Monitor permainan terbaik adalah jenis paparan yang berbeza dari paparan lain seperti monitor 4K terbaik atau monitor terbaik untuk MacBook Pro. Apa yang cukup baik untuk reka bentuk grafik sering kali tidak cukup pantas untuk pesta raya dan apa yang baik untuk hamparan tidak cukup pantas untuk e-sukan. Sekiranya anda serius dalam permainan, anda memerlukan monitor permainan yang sama seriusnya, dan itulah yang anda akan dapati di sini.

monitor permainanPasaran monitor permainan merangkumi semua asas. Terdapat monitor permainan premium yang memberikan kadar penyegaran super cepat 144Hz atau lebih tinggi, masa tindak balas membunuh hantu seperti 0.5ms dan HDR yang menakjubkan untuk pengalaman yang belum pernah terjadi sebelumnya. Tetapi ada juga banyak monitor permainan murah yang melakukan pekerjaan yang lebih baik daripada monitor biasa tanpa menghabiskan banyak wang.

Semasa kami menguji monitor permainan, kami menggunakan peranti yang dilengkapi dengan GPU Nvidia GeForce RTX 3080 sehingga kami dapat menguji resolusi tinggi, kadar bingkai tinggi, dan semua permen mata generasi akan datang, seperti pelacakan sinar masa nyata dan DLSS 2.0.

Kami menyukai monitor dengan spesifikasi tinggi, tetapi kami bukan hamba lembaran spesifikasi: sementara resolusi yang lebih tinggi bagus, kadar bingkai yang lebih tinggi, kadar penyegaran, dan kesan pencahayaan seperti pelacakan sinar masa nyata dan HDR sering mempunyai implikasi yang luas. lebih besar pada perendaman, dan kita lebih suka mempunyai ciri itu daripada beberapa piksel lagi. Itu tercermin dalam beberapa pilihan kami di sini: sementara kami memasukkan beberapa monitor permainan dengan spesifikasi tertinggi yang dapat anda beli, kami juga menyertakan pilihan yang lebih berpatutan yang memberikan pengalaman permainan yang hebat.

Kami juga mempunyai panduan komprehensif untuk semua yang anda perlukan untuk membuat persediaan permainan yang sangat manis, seperti komputer riba permainan terbaik, kerusi permainan terbaik, dan alat dengar permainan terbaik.

Kami juga mempunyai jumlah tikus permainan terbaik dan papan kekunci permainan terbaik juga, jadi pastikan anda mendapat kelajuan dan ketepatan yang lebih baik daripada hanya monitor permainan anda. Untuk kesambungan yang lebih baik semasa bermain, anda juga harus mempertimbangkan salah satu rangkaian jaringan terbaik.

Akhirnya, bagi pelajar di antara anda, kami telah menyertakan monitor permainan terbaik bersama dengan banyak lagi teknologi permainan dalam panduan kami kembali ke sekolah. Panduan ini direka untuk menghubungkan pelajar dengan teknologi terbaik di pasaran hari ini yang kami rasa dapat meningkatkan pengalaman gaya hidup pelajar dengan serius. Bagi pemain yang ingin berehat dengan bermain permainan semasa di sekolah, kolej atau universiti, ini adalah sumber yang baik.

Pilihan Monitor Permainan Terbaik

LG UltraGear 27GL850-B1. LG UltraGear 27GL850-B

Spesifikasi
Saiz skrin: 27 inci
Resolusi: 2,560 x 1,440
Kadar penyegaran: 144Hz
Teknologi panel: IPS LCD
Input: DisplayPort 1.4x1, HDMI 2.0x1, USB 3.0x1

Sekiranya anda memasarkan salah satu monitor permainan terbaik, maka anda mahukan warna dan kontras yang luar biasa, masa tindak balas terbaik, kadar penyegaran yang tinggi, dan seberapa banyak tambahan yang anda dapat - dan LG UltraGear 27GL850 unggul dalam semua bidang penting. Anda sukar untuk mencari monitor permainan yang lebih baik di pasaran hari ini.

Panel LCD IPS 27 inci berjalan pada resolusi 2.560 x 1.440 piksel, dengan kadar penyegaran maksimum 144Hz. Ia menyokong standard AMD FreeSync dan Nvidia G-Sync, dan dilengkapi dengan masa tindak balas 1ms yang benar-benar bersinar dalam praktik. HDR 10 juga disokong, dengan perincian tetap jelas di bahagian gelap dan terang pada bingkai.

Walaupun anda mungkin berdebat dengan reka bentuk yang agak biasa, paparan itu sendiri yang penting, dan apa yang bersinar - masa kelewatan tidak dapat dilihat, perinciannya jelas dan tajam, dan adegan dapat dilihat dengan pelbagai kecerahan dan kontras. Anda tidak akan melihat pergerakan kabur di sini, sama ada anda bermain permainan atau menonton filem.

Dengan dua port HDMI dan soket DisplayPort di bahagian belakang, anda tidak akan kekurangan tempat untuk memasangkan pelbagai kotak anda, dan LG UltraGear semestinya menarik perhatian sama ada anda bermain di PC atau konsol. Ini adalah salah satu monitor permainan terbaik yang tersedia hari ini, terutamanya jika anda sangat mengambil berat tentang kelewatan dan masa tindak balas.

Untuk melihat perbandingan monitor permainan ini dengan pilihan premium terbaik kami, lihat ciri perbandingan LG UltraGear 27GL850-B vs MSI Optix MPG341CQR. Sementara itu, untuk melihat bagaimana monitor ini sesuai dengan pilihan bajet teratas kami, lihat LG UltraGear 27GL850-B vs ViewSonic Elite XG240R.

MSI MPG Artymis 343CQR2. MSI MPG Artymis 343CQR

Spesifikasi
Saiz skrin: 34 inci
Nisbah aspek: 21: 9
Resolusi: 3,440 x 1,440
Kecerahan: 550 nits
Kadar penyegaran: 165Hz
Masa tindak balas: 1 ms

Anda akan merasa benar-benar tenggelam dalam aksi dengan monitor permainan MSI MPG Artymis 343CQR. Ia mempunyai kelengkungan 1000R yang sesuai dengan bentuk semula jadi mata manusia, menjadikannya mudah untuk melihat keseluruhan skrin sekaligus.

Kebahagiaan permainan 34 inci, monitor ini menawarkan kadar penyegaran 165Hz yang sangat halus melalui sambungan DisplayPort dan USB-C, dipasangkan dengan masa tindak balas hanya 1ms. Kemudian, ia menambah kecerahan puncak 550 nits, sudut pandangan atas 178/178, dan nisbah aspek 21: 9 yang sangat lebar untuk memberikan pengalaman yang mengagumkan dengan warna seimbang dan perincian yang sangat tajam. Ia serasi dengan PC, Mac, dan konsol - dan anda boleh memproyeksikan skrin telefon anda ke atasnya.

Terlebih lagi, paparannya sangat pintar, malah mempunyai lampu RGB yang boleh disesuaikan di bahagian belakang. Sudah tentu, ia tidak murah tetapi jika anda mempunyai wang untuk dibelanjakan pasti berbaloi.

ViewSonic Elite XG240R3. ViewSonic Elite XG240R

Spesifikasi
Saiz: 24 inci
Resolusi: 1920 × 1080
Lampu Latar: W-LED
Nisbah aspek: 16: 9
Jenis panel: TN
Masa tindak balas: 1 ms
Kadar penyegaran: 144Hz

Untuk monitor permainan 1080p 144Hz, ViewSonic telah menghasilkan banyak bunyi dengan XG2402 yang sudah mengagumkan. Walau bagaimanapun, dalam bentuk pembuatan monitor sebenar, syarikat Amerika kembali dengan tawaran paparan yang lebih baik - Elite XG240R. Ia bukan pembaikan besar, dengan banyak ciri yang sama seperti model kediaman sebelumnya, tetapi penambahannya dialu-alukan dan berfungsi untuk menjadikan formula yang sudah mengagumkan sedikit lebih baik.

Yang menarik dengan sendirinya memandangkan ini adalah model TN, bukan panel IPS atau VA. Walaupun tanpa kedalaman atau kontras warna VA, XG240R mempunyai masa respons 1ms yang sangat pantas sehingga permainan di skrin anda akan selalu mempunyai pengalaman teknikal terbaik. Dikombinasikan dengan Adaptive-Sync, kadar penyegaran 144Hz dan nisbah kontras 1,000: 1, paparan 24 inci ini benar-benar berkinerja sangat baik. Warnanya kaya, hitam pekat dan dengan pilihan mod paparan untuk dipilih, seringkali sangat mudah untuk memanfaatkan sepenuhnya persediaan dan permainan anda sekarang.

Beberapa perubahan terbesar berlaku pada reka bentuk fizikal XG240R. ViewSonic telah memberikan pandangan yang lebih 'senyap' kali ini, menggantikan warna merah pada XG2402 dengan paparan serba hitam yang membantu bezel tebal menyatu dengan monitor yang lain. Campuran plastik hitam matte dan plastik kesan berus menjadikan kombo yang baik jika tidak terlalu mencolok, tetapi reka bentuk keseluruhan ditingkatkan oleh dua LED panah di bahagian belakang model.

Sistem menu terbina dalam juga telah diperbaiki, dan ini adalah pengalaman yang jauh lebih intuitif daripada yang dihantar dengan XG2402. Beralih antara mod gambar dan menyesuaikan kualiti gambar agar sesuai dengan permainan yang anda mainkan dan konsol / PC yang anda mainkan jauh lebih mudah. Sekali lagi, penampilan itu sendiri tidak jauh berbeza dengan model sebelumnya, tetapi dengan respons yang disesuaikan dan kualiti binaan yang lebih baik, XG240R adalah paparan yang berkualiti dan boleh dipercayai.

Untuk melihat bagaimana monitor permainan ini dibandingkan dengan skrin lain dengan harga yang serupa, pastikan untuk melihat ciri perbandingan ViewSonic Elite XG240R vs BenQ Mobiuz EX2710.

LG UltraGear 34GN8504. LG UltraGear 34GN850

Spesifikasi
Saiz skrin: 34 inci
Nisbah aspek: 21: 9
Resolusi: 3,440 x 1,440
Kadar penyegaran: 160Hz
Masa tindak balas: 1 ms
Input: HDMI x 2, DisplayPort x 1, USB-A

Kami sangat kagum dengan apa yang ditunjukkan LG UltraGear 34GN850 semasa ujian kami: ia mempunyai masa tindak balas yang hebat dan kadar penyegaran, warna yang sangat baik, tahap kecerahan dan kontras, dan mod HDR yang terhormat yang menjaga kawasan paling gelap dan terang. gambar yang dilihat.

Sebab utama anda mendapatkan monitor ini, bagaimanapun, adalah bahawa ia adalah monster ultrawide 34 inci yang akan menguasai pusat permainan anda (atau meja pejabat anda). Anda mendapat paparan hampir 5 juta piksel di sini, serta liputan 98 persen gamut warna DCI-P3, jadi paparan tidak masuk akal (dan harga yang anda bayar menunjukkan itu).

Kami juga menyukai pelbagai port yang anda dapat dengan LG UltraGear 34GN850, dan betapa mudahnya ia dapat diakses di bahagian belakang (walaupun sedikit pengurusan kabel tidak akan salah). Secara keseluruhan, salah satu monitor permainan terbaik, terutamanya jika anda juga perlu menggunakannya untuk perkara lain.

Perlu lebih banyak bukti bahawa ini adalah bahaya daripada monitor permainan? Kemudian fikirkan hakikat bahawa LG UltraGear 34GN850 memenangi anugerah Best Gaming Monitor.

Huawei MateView GT5. Huawei MateView GT

Spesifikasi
Saiz skrin: 34 inci
Resolusi: 3440 x 1440 pada 165Hz
Masa tindak balas: 4ms
Nisbah kontras: 4000: 1

Huawei MateView GT tidak akan benar-benar meruntuhkan bank, tetapi ia akan menjana banyak wang anda: panel 24 inci yang besar, warna dan kontras yang baik, sokongan HDR10 dan nisbah kontras dinamik 4,000: 1. Dengan kecerahan hingga 350 nits, ini adalah monitor yang dapat mempamerkan permainan anda dengan sangat baik, dan kelengkungan monitor menambahkan kedalaman.

Kemudian anda mendapat bar suara bersepadu di bahagian bawah, salah satu titik penjualan utama monitor permainan ini. Walaupun kualiti suaranya tidak akan menyaingi Sonos atau Sony, output audio 2 x 5W masih cukup mengagumkan, dan berfungsi dengan baik untuk filem dan muzik serta permainan.

Sekiranya anda mencari monitor permainan profesional yang digilap yang juga berfungsi dengan baik untuk tugas-tugas lain, dan anda mahukan sesuatu yang luas dan melengkung, Huawei MateView GT semestinya layak berada di senarai pendek monitor permainan terbaik anda. Ia ditentukan dengan baik, dan harga berpatutan, dan bar suara bersepadu adalah bonus.

ASUS ROG Swift PG279Q6. ASUS ROG Swift PG279Q

Spesifikasi
Saiz skrin: 27 "
Resolusi: 2560 x 1440 pada 165Hz
Masa tindak balas: 4ms
Nisbah kontras: 1,000: 1

ASUS ROG Swift PG279Q memberikan kesan pertama yang hebat dengan gaya agresif dan asas yang terang, dan kesan itu akan berterusan apabila anda menghidupkannya. Panel IPS (secara teknis panel AHVA, yang merupakan variasi sudut pandang IPS yang lebih luas) luar biasa, dengan kadar penyegaran yang stabil hingga 165Hz dan NVIDIA G-Sync. Terdapat pengurangan kabur gerakan ULMB, hotkey untuk pertukaran pantas antara kadar bingkai dan pilihan mod gambar yang baik untuk jenis permainan tertentu.

Ia dibina dengan kukuh, mudah disesuaikan dan kayu bedik kecil di bahagian belakang menjadikannya mudah untuk bergerak di sekitar paparan di skrin. Walaupun sudah lama wujud, ia masih merupakan pilihan yang sangat popular bagi para pemain yang mahukan kualiti gambar yang hebat dan sudut pandangan IPS tanpa melanggar nilai £ 1K. Kami akan menilai lebih tinggi jika bukan kerana penentukuran yang rumit: banyak pengguna melaporkan bahawa mereka perlu menghabiskan lebih banyak masa untuk menentukur PG279Q mereka daripada yang mereka lakukan dengan paparan lain, walaupun hasilnya sepadan dengan usaha tambahan.

Samsung Odyssey G9

7. Samsung Odyssey G9

Spesifikasi
Saiz skrin: 49 inci
Nisbah aspek: 32: 9
Resolusi: 5120 x 1,440
Kecerahan: 1000 cd / m2
Kadar penyegaran: 240Hz
Masa tindak balas: 4ms
Berat: 16.7 kg
Ciri-ciri: HDR10 +

Sapalah Samsung Odyssey G9 49 inci yang besar, yang merupakan paparan terbesar dalam rangkaian monitor permainan teratas kami, dan yang akan memberi anda pengalaman permainan yang sangat mendalam (sepanjang anda bermain permainan yang dapat berfungsi dengan monitor seluas ini tentu saja - jika tidak, anda akan mempunyai tepi hitam di kiri dan kanan skrin anda).

Walaupun ukurannya - yang sangat besar, sekiranya anda terlupa - monitor ini mempunyai beberapa spesifikasi yang sangat kompetitif: resolusi 5120 x 1.440 piksel, kadar penyegaran 240Hz, masa respons 4 ms, dan kecerahan maksimum 1.000 cd / m2. sama dengan 1000 nits). Ini bukan monitor yang akan mengecewakan anda di mana-mana jabatan utama.

Ketika datang ke permainan, Samsung Odyssey G9 lebih mampu mengikuti aksi, mengurangkan lag dan mengendalikan gerakan dengan sangat baik. Permainan ini kelihatan hebat dalam hal ini, dengan sesuatu seperti Red Dead Redemption 2 yang menyelimuti anda sepenuhnya (dan penglihatan persisian anda) di pemandangan fantastis di Wild West.

Sekiranya anda menggunakan monitor anda untuk lebih banyak tugas sehari-hari, maka Samsung CRG9 juga mendapat markah tinggi di sini, dengan teks dan grafik yang tajam dan berkat resolusi tersebut. Pembiakan warna sangat baik dan ia juga merupakan salah satu monitor paling terang. Terdapat sokongan HDR dan FreeSync, dan anda mendapat satu port HDMI dan dua DisplayPort untuk menghubungkan semuanya.

BenQ Mobiuz EX27108. BenQ Mobiuz EX2710

Spesifikasi
Saiz skrin: 27 inci
Dimensi: 597.6x 336.15 mm
Jenis panel: IPS
Kecerahan: 400 nits
Resolusi: 1920x1080
Kadar penyegaran: 144Hz
Masa tindak balas: 1 ms

Seperti yang kami nyatakan dalam tinjauan BenQ Mobiuz EX2710 kami, monitor ini adalah layar impian untuk para pemain dengan anggaran, kerana ia menghadirkan teknologi permainan terbaik seperti masa respons 1ms, kadar penyegaran 144Hz, dan HDR dengan harga murah.

Memang, banyak monitor lain yang berharga ratusan lebih hanya memberikan pakej rata-rata yang sama, jadi kenyataan bahawa skrin ini sangat murah dan baru bermaksud ia akan sesuai untuk banyak pemain.

Sebenarnya, satu-satunya perkara yang perlu dipertimbangkan sebelum menelefon adalah sama ada anda berpuas hati dengan had resolusi FHD, kerana monitor ini tidak boleh melebihi 1,920 x 1,080. Begitu juga, skrin ini tidak mempunyai kedudukan, dan juga merupakan aspek nisbah aspek 16: 9 tradisional.

Sejujurnya, walaupun ada peringatan, ini adalah monitor permainan yang hebat - jadi melainkan jika anda memerlukan lebih banyak atau mempunyai anggaran yang lebih besar untuk dibelanjakan, maka BenQ Mobiuz EX2710 harus menjadi salah satu skrin pertama yang anda pertimbangkan.

Dell S2721HGF9. Dell S2721HGF

Spesifikasi
Saiz: 27 inci
Melengkung: Ya
Nisbah aspek: 16: 9
Jenis panel: VA
Resolusi: 1920 x 1080 Full HD (1080p)
Kadar penyegaran: 144Hz
Masa tindak balas: 1 ms
Kecerahan: 350 cd / m²
Pelabuhan: 2xHDMI, DisplayPort

Seperti dalam tinjauan Dell Curved Gaming Monitor S2721HGF, ini adalah panel yang sangat berpatutan yang membungkus prestasi permainan yang hebat. Ringkasnya, anda benar-benar mendapat banyak monitor untuk wang anda di sini, dengan S2721HGF menawarkan panel HD Penuh dengan kadar penyegaran 144Hz dan masa tindak balas 1 ms, dua perkara yang menjadi muzik kepada telinga pemain.

Ia bukan monitor yang besar, tetapi pada ukuran 27 inci, ia berada di tempat yang bagus untuk banyak pemain, yang merupakan sesuatu yang disokong oleh resolusi Full HD - ini adalah monitor yang sangat sesuai untuk sesiapa sahaja yang mempunyai alat permainan spek pertengahan. Sekiranya anda memiliki PC berkuasa yang dilengkapi dengan Nvidia GeForce RTX 3090, maka anda mungkin mempunyai poket yang cukup dalam untuk membeli di atas tanda harga monitor ini.

Ini benar-benar monitor permainan yang menguasai asas-asasnya dengan sangat baik, tetapi tidak menawarkan banyak ciri mewah seperti pencahayaan RGB atau penyesuaian gila. Ia melengkung, yang membantu dengan rendaman, dan terdapat sambungan HDMI dan DisplayPort yang ditawarkan.

Secara keseluruhan, Dell S2721HGF dengan mudah mengaku sebagai monitor permainan melengkung belanjawan terbaik di pasaran hari ini, dan merupakan cadangan mudah bagi pemain yang mencari peningkatan pada harga ini.

MSI Optix MAG274QRF-QD10. MSI Optix MAG274QRF-QD

Spesifikasi
Saiz skrin: 27 inci
Resolusi: 2560 x 1440 (WQHD)
Kadar penyegaran: 165Hz
Masa tindak balas: 1 ms
Kecerahan: 300 nits
Nisbah aspek: 16: 9
Nisbah kontras: 1000: 1
Berat: 6.05kg / 8.7kg

Seperti dalam tinjauan MSI Optix MAG274QRF-QD, monitor ini sangat berkat panel Quantum Dot dan masa tindak balas 1ms yang pantas dan kadar penyegaran 165Hz. Ia juga memberikan resolusi dan sokongan 2560x1440 yang sangat mesra pemain untuk keupayaan G-SYNC dan FreeSync juga.

Di tempat lain, monitor juga cukup menarik, dengan reka bentuk bezel moden yang minimum dan pendirian futuristik yang bersudut dan alas berpasangan dengan baik. MSI Optix MAG274QRF-QD juga sangat disesuaikan, dengan dapat diturunkan atau dinaikkan dari 0-100mm, diputar pada 75 darjah, miring antara 5 darjah (bawah) dan 20 darjah (ke atas) dan juga berputar hingga 90 darjah.
Asus ROG Strix XG27UQ


11. Asus ROG Strix XG27UQ

Spesifikasi
Saiz skrin: 27 inci
Resolusi: 3,840 x 2160
Kadar penyegaran: 144Hz
Panel: IPS LCD
Pelabuhan: 2x HDMI 2.0, 2x DisplayPort, 2x USB 3.0, bicu fon telinga

Atas nama monitor ini, singkatan dari Ultra HD: di mana XG27VQ (yang juga terdapat dalam panduan monitor permainan terbaik kami) menawarkan HD penuh, UQ adalah paparan 4K dengan 3,840 x 2.160 piksel, kadar penyegaran 144Hz, dan DisplayHDR 400. khas untuk monitor dengan harga sekitar £ 900: skrin 4K dengan spesifikasi serupa boleh berharga dua kali ganda atau tiga kali ganda.

Ia tidak mempunyai lampu latar peredupan tempatan (FALD) lengkap Acer Predator X27, tetapi anda boleh membeli dua Asus untuk satu Acer dan HDRnya hebat. Ia secara rasmi adalah monitor Freesync tetapi beberapa laman web mempunyai tutorial yang menunjukkan cara mengaktifkan G-Sync di dalamnya.

Monitor ini terlalu banyak untuk rig permainan yang lebih sederhana, tetapi jika anda mempunyai PC kelas berat dengan kad grafik yang kuat, ia memberikan perincian yang luar biasa dengan warna kontras, mendalam, dan terang walaupun dalam permainan SDR. Dalam HDR, ia memberikan kualiti kualiti gambar yang anda dapat hanya jika anda membeli skrin FALD atau panel OLED yang jauh lebih mahal.

AOC AGON AG273QZ12. AOC AGON AG273QZ

Spesifikasi
Dimensi: 22.3 x 67.5 x 52.3 cm
Berat: 8.4 kg
Saiz: 27 inci
Resolusi: 2,560 x 1,440
Kadar penyegaran: 240 Hz
Masa tindak balas: 0.5ms
Kecerahan: 400cd / m2
Pelabuhan: 2 x HDMI 2.0, 2 x DisplayPort 1.4

AOC adalah salah satu pembuat monitor permainan kegemaran baru, dan AOC AGON AG273QZ adalah contoh mengapa. Dimuat dengan pelbagai spesifikasi dan ciri-ciri yang dijamin menjadikan juara eSports paling serius, AG273QZ adalah salah satu paparan paling fokus kepada pemain yang kami uji.

Anda tahu perkara yang serius apabila kadar penyegaran bukan hanya 144Hz tetapi 240Hz yang mengagumkan, yang apabila digabungkan dengan masa tindak balas 0.5ms yang sama mengagumkan, ini bermakna bahawa hantu dan ketinggalan dalam permainan aksi twitch terpantas tidak menjadi masalah.

Memang, peminat FPS akan sesuai dengan panel ini, walaupun berkat banyak port (termasuk pengapit HDMI dan DP, serta EMPAT port USB 3.2) dan penambahan yang kemas seperti cangkuk fon kepala terbina dalam dan sokongan penyesuaian adaptif AMD FreeSync Pro, kami fikir. Monitor ini sangat sesuai untuk mana-mana pemain permainan.

Pemikiran ini disokong oleh sistem menu di paparan yang mudah digunakan dan serba boleh (bagus untuk membuat perubahan cepat pada gambar, pencahayaan, dan lain-lain), serta penyesuaian yang sangat baik yang bahkan meliputi orientasi skrin dalam mod profil.

Monitor ini juga turun harga baru-baru ini, meletakkannya dengan kuat di julat harga pertengahan. Oleh kerana itu, kami sangat senang untuk mengesyorkan kepada pemain permainan dan terutama mereka yang banyak bermain tajuk dalam talian.

ViewSonic Elite XG270QG13. ViewSonic Elite XG270QG

spesifikasi
Saiz skrin: 27 inci
Nisbah aspek: 16: 9
Resolusi: 2,560 x 1,440
Panel: IPS Nano Color
Kadar penyegaran: 165Hz
Masa tindak balas: 1 ms

Sekiranya penyediaan kad grafik anda tidak termasuk Nvidia GeForce RTX 2080 Ti, maka anda mungkin tidak akan dapat bermain permainan pada 4K tanpa melihat perangkakan framerate terhenti. Tetapi hanya kerana anda tidak bermain di 4K tidak bermaksud anda tidak mahukan pengalaman monitor permainan premium.

Masukkan ViewSonic XG270QG, monitor permainan berteknologi tinggi yang menakjubkan yang mengutamakan memberikan kualiti gambar terbaik yang paling mutlak pada resolusi QHD, 1440p, 2,560 x 1,440.

Ini, sebahagian besarnya, berkat kualiti IPS Nano Color 27-inci, panel inti ruang warna 98% DCI-P3, yang juga menawarkan kadar penyegaran 165Hz yang cepat, masa tindak balas 1 ms, dan Nvidia G-Sync adaptif . penyegerakan. Dan, beritahu kami, kombinasi ini memberikan pengalaman permainan PC yang sangat hebat, tidak kira sama ada anda bermain Red Dead Redemption 2 atau Dragon Ball Z: Kakarot.

Dari segi gaya, XG270QG menonjol berkat bingkai bezel sempit tiga sisi dan barisan industri masa depan.

Satu-satunya perkara yang tidak disediakan oleh ViewSonic adalah kemampuan untuk memaparkan kandungan HDR, dengan kecerahan puncak 350cd / m2 yang mengagumkan tetapi pasti kurang dari tahap yang diperlukan. Adakah ini memberi perbezaan ketika bermain di PC? Pada pendapat kami, tidak, tidak sama sekali - monitor kelihatan sangat hebat dan permainan benar-benar muncul di luar sana.

Ringkasnya, jika anda mencari monitor permainan premium dan menggunakan sesuatu seperti Nvidia GeForce RTX 2060 Super atau AMD Radeon RX 5700, maka ini adalah salah satu monitor permainan terbaik di pasaran sekarang yang harus anda pertimbangkan. Ia adalah pakar permainan PC, bekerjasama dengan paparan moden yang segar dengan teknologi monitor permainan terbaik.

ViewSonic Elite XG270QG juga merangkul Anugerah Monitor Permainan Terbaik 2020, jadi jujurnya kami tidak dapat mengesyorkan panel ini lebih tinggi.

MSI Optix MPG341CQR14. MSI Optix MPG341CQR

Spesifikasi
Saiz skrin: 34 inci
Nisbah aspek: 21: 9
Resolusi: 3,440 x 1,440
Kecerahan: 400 cd / m2
Kadar penyegaran: 144Hz
Masa tindak balas: 1 ms

Monitor apa ini! MSI Optix MPG341CQR tidak hanya memberikan monitor permainan yang kelihatan seperti dihantar kembali dari masa depan, ia juga membawa teknologi dan ciri skrin besar.

Panel VA 34 inci memulakan serangan, memberikan warna yang sangat mencolok dan terang dengan kontras yang sangat baik. Kemudian ia menambah kecerahan puncak 400 nits, sudut pandangan atas 178/178, nisbah aspek 21: 9 dan kadar penyegaran 144Hz yang sangat dialu-alukan.

Nisbah super lebar yang dipasangkan dengan resolusi 1440p menjadikannya pilihan monitor permainan yang hebat untuk jarak pertengahan dan kelas atas, sementara lekukan lembutnya membantu menarik anda ke layar, menjadikan permainan lebih menarik.

Ini bukan monitor permainan paling murah dalam panduan kami, tetapi memandangkan jumlah teknologi teratas yang dimuatkan di dalamnya, dan kualiti dan estetika yang menakjubkan, kami fikir ia benar-benar bernilai pelaburan.

Untuk melihat bagaimana monitor ini dibandingkan dengan penawaran ultra lebar yang dinilai tinggi, pastikan untuk melihat ciri perbandingan MSI Optix MPG341CQR vs Samsung CRG9.

HP Omen 27i15. HP Omen 27i

Spesifikasi
Saiz skrin: 27 inci
Nisbah aspek: 16: 9
Resolusi: 2,560 x 1,440
Kadar penyegaran: 165Hz
Masa tindak balas: 1 ms
Input: HDMI 2.0 x 1, DisplayPort 1.4 x 1

HP Omen 27i tidak mencolok dari segi penampilan, tetapi kami seperti reka bentuk sudut dan halus - terdapat suar di belakang dan di sepanjang bibir bawah monitor, yang boleh anda ubah mengikut keperluan menggunakan perisian yang disertakan untuk Windows. Sudah tentu tidak sebesar skrin lain di sini, tetapi sekali lagi ia lebih berpatutan.

Panel 27 inci menawarkan kadar penyegaran 165Hz dan masa tindak balas hanya 1 ms dengan sambungan yang betul, dan itu adalah spesifikasi yang mengagumkan yang diterjemahkan ke dalam prestasi dunia nyata yang sangat baik. Ia adalah paparan yang kelihatan hebat untuk semua perkara, dari permainan hingga menonton filem, dengan reka bentuk bezel tipis yang memastikan fokusnya sentiasa pada apa yang ada di layar.

Perlu diingat bahawa tidak ada sokongan HDR di sini, walaupun tidak memberikan perbezaan besar pada kualiti gambar, dan anda terhad kepada satu input HDMI dan satu DisplayPort (walaupun ada sambungan USB untuk periferal anda). HP telah lama berada dalam permainan elektronik, dan ia menunjukkan kualiti HP Omen 27i.

ASUS ROG Swift PG329Q16. ASUS ROG Swift PG329Q

Spesifikasi
Saiz skrin: 31.9 inci
Resolusi: 2560 x 1440 p
Jenis panel: IPS
Nisbah aspek: 16: 9
Kecerahan: 600 cd / m2
HDR: 600. Paparan HDR
Sudut pandang: 178 darjah
Masa tindak balas: 1 ms
Kadar penyegaran: 175Hz 

Jajaran ROG Asus sering memberikan monitor permainan all-in-one premium, dan ketika datang ke ASUS ROG Swift PG329Q, ini sangat biasa seperti biasa - ia tidak murah, tetapi memberikan prestasi 5 bintang.

Sesungguhnya, spesifikasi dan senarai ciri panel ini adalah seperti senarai membeli-belah impian untuk pemain yang mencari peningkatan monitor permainan, dengan masa tindak balas 1ms yang pantas, kadar penyegaran 175Hz, dan teknologi penyegerakan ELMB Asus (ini memungkinkan pengurangan kabur gerakan serentak dan penggunaan kadar penyegaran). pemboleh ubah) menggabungkan dengan luar biasa.

Sebagai tambahan kepada spesifikasi ini, monitor ini juga dilengkapi panel IPS 32 inci yang kuat dengan resolusi QHD, sementara nisbah kontras skrin sangat padat pada 1000: 1, yang bermaksud ia juga menyokong HDR10.

Untuk harga yang anda bayar di sini, anda boleh mendapatkan resolusi 4K dari pembuat lain, tetapi melainkan jika anda mempunyai rig untuk menyokongnya, QHD mungkin akan lebih sesuai untuk kebanyakan pemain. Oleh itu, sebagai pilihan monitor permainan premium, ASUS ROG Swift PG329Q adalah pilihan yang baik dan senang dicadangkan.

BenQ EX2780Q17. BenQ EX2780Q

Spesifikasi
Saiz skrin: 27 inci
Nisbah aspek: 16: 9
Resolusi: 2,560 x 1,440
Kadar penyegaran: 144Hz
Masa tindak balas: 5ms
Input: HDMI 2.0 x 2, DisplayPort 1.4 x 1, USB-C (mod Alt DP)

BenQ EX2780Q benar-benar penuh dengan ciri-ciri yang akan disukai pemain - seperti kadar penyegaran 144Hz untuk tindakan yang sangat lancar, HDRI (pada dasarnya HDR dengan tweak BenQ sendiri), sokongan FreeSync, kadar respons 5ms, dan 27 inci yang luas (resolusi maksimum) 2.560 x 1.440 piksel) ruang skrin. Ia tidak lama kemudian menjadi salah satu monitor permainan terbaik yang telah kami cuba.

Reka bentuk, monitor berjaya menjadi elegan tanpa menghancurkan anda sepenuhnya: kami menyukai bingkai logam yang digilap, walaupun butang dan sistem kawalan memerlukan beberapa minit untuk berfungsi (anda juga menyertakan alat kawalan jauh yang disertakan dengan bungkusan). Dua port HDMI, satu port DisplayPort, dan satu port USB-C agak sukar dijangkau, tetapi setanding dengan monitor seperti ini.

Imej QHD luar biasa, dengan warna yang kuat dan terang, sudut pandangan yang sangat baik, dan kontras yang jelas dan jelas. HDRi yang kami sebutkan - yang pada dasarnya menyesuaikan HDR agar sesuai dengan cahaya sekitar - menjadikan permainan dan kandungan lain benar-benar menonjol. Sistem audio 2.1 yang terintegrasi juga hebat dan jelas, menjadikannya pakej all-in-one yang hebat jika anda mahu suara anda berintegrasi dengan visual anda.

Dengan panel 10-bit yang mampu menampilkan lebih dari satu miliar warna di 95 peratus gamut warna DCI-P3, BenQ EX2780Q sangat mengagumkan di atas kertas, tetapi juga monitor yang mengagumkan dalam kenyataan - kombinasi yang tidak selalu anda dapatkan. Ia sedikit mahal, dan pastinya tidak ada 4K, tetapi kami dengan senang hati mengesyorkannya sebagai salah satu pilihan utama kami untuk pemain dan profesional.

Lenovo Legion Y44W-1018. Lenovo Legion Y44W-10

Spesifikasi
Saiz skrin: 43.4 inci
Nisbah aspek: 32:10
Resolusi: 3,840 x 1,200
Kecerahan: 450 cd / m2
Kadar penyegaran: 144Hz
Masa tindak balas: 4ms

Walau apa pun cara anda melihatnya, Lenovo Legion Y44W-10 adalah peranti yang sangat mengagumkan: Ini adalah salah satu monitor paling bagus yang kami temui, dengan ruang skrin melengkung 43,4 inci yang besar, nisbah aspek 32:10, dan trim biru. halus di bawah tempat duduk. Jangan ragu mengenainya, ia adalah haiwan yang indah.

Ketika digunakan, layar - 3,840 x 1,200 piksel - terlihat sangat bagus, dengan permainan dan lebih banyak aplikasi biasa seperti penyemak imbas web dan program spreadsheet yang menjadi kenyataan (sudut tontonan juga lebih baik). Rasanya seperti mempunyai persediaan monitor dua kali dan Windows dan macOS menjadikannya mudah untuk menjalankan program anda secara bersebelahan.

Sejauh permainan berjalan, kadar penyegaran 144Hz canggih, masa tindak balas 4 ms, dan pensijilan AMD FreeSync 2 semuanya akan membolehkan para gamer duduk dan memperhatikan, dan kami melihat sedikit kelewatan penggunaan, dan juga sangat baik pembiakan warna. Anda mesti mencari permainan yang menyokong nisbah aspek ultra, ultra 32%, jika tidak, anda akan mendapat bar hitam di sisi.

Apa yang anda dapat dengan port adalah satu DisplayPort 1.4, dua HDMI 2.0, dua USB-C, dan empat USB-A 3.0 standard untuk menyambungkan dan mengecas periferal. Ini bermaksud, anda boleh memiliki, misalnya, satu komputer dan dua konsol yang bersambung jika anda perlu - ini adalah tanda lain pada lajur positif untuk Legion Y44W-10.

Satu-satunya kelemahan Lenovo Legion Y44W-10 adalah harganya, yang cukup besar, tetapi anda mendapat banyak monitor permainan untuk wang anda. Ini akan terlalu banyak untuk beberapa orang, tetapi jika anda mahukan fleksibiliti dan ruang paparan permainan ultrawide, maka dapatkan ini di senarai pendek anda.

Acer Predator XB319. Acer Predator XB3

Spesifikasi
Saiz skrin: 24.5 inci
Nisbah aspek: 16: 9
Resolusi: 1,920 x 1,080
Kecerahan: 400 cd / m2
Kadar penyegaran: 240Hz
Masa tindak balas: 1 ms

Menawarkan prestasi permainan yang sangat baik dan dari barisan warisan yang sangat baik, Acer Predator XB3 24.-5 inci berfungsi dengan Nvidia G-Sync dan AMD FreeSync, melancarkan pengalaman permainan anda dengan menyelaraskan kadar penyegaran monitor dengan GPU dalam masa nyata.

Terdapat banyak lagi yang disukai di sini, walaupun bukan monitor permainan terbesar, paling tajam, atau paling terang yang pernah anda temui. Dengan kadar penyegaran maksimum 240Hz, masa tindak balas minimum 1 ms, dan banyak pilihan sambungan, ini mungkin salah satu pilihan nilai terbaik untuk monitor permainan di pasaran hari ini.

Semasa ujian monitor kami, kami mendapati bahawa ia cemerlang dalam permainan dan segala yang kami cuba, dari menonton filem hingga melayari web. Segala-galanya boleh didapati dengan harga yang sangat berpatutan, sebab itulah kami mengesyorkannya.

BenQ EX3501R20. BenQ EX3501R

Spesifikasi
Saiz skrin: 35 inci
Nisbah aspek: 21: 9
Resolusi: 3,440 x 1,440
Kecerahan: 300 cd / m2
Kadar penyegaran: 100Hz
Masa tindak balas: 4ms
Sudut pandang: 178/178
Nisbah kontras: 2500: 1
Sokongan warna: sRGB 100%
Berat: 23 paun

BenQ telah memantapkan dirinya sebagai salah satu nama pilihan dalam paparan permainan, dengan EX3203R yang sangat baik yang menawarkan resolusi 2560 x 1440 dengan lekukan 1800R yang indah, jadi tidak hairanlah apabila pengeluar Taiwan membuat lebih banyak gelombang dengan pelancaran EX3501R. Menggabungkan paparan ultra lebar dan sokongan untuk HDR, monitor ini siap untuk meningkatkan persediaan permainan anda menjadi lebih baik.

HDR (High Dynamic Range) adalah ciri yang telah sepenuhnya dihilangkan di konsol permainan dan TV biasa, tetapi kurang biasa pada monitor permainan. BenQ telah memasukkan utiliti dalam EX3501R, memberikan warna dan nada rasa semangat dan kedalaman yang tidak mereka miliki sebelumnya. Tambahkan lengkung yang mengagumkan dan anda mempunyai satu monitor permainan yang kuat, jika agak rumit.

Philips 346B1C21. Philips 346B1C

Spesifikasi
Saiz skrin: 34 inci
Nisbah aspek: 21: 9
Resolusi: 3440 x 1440
Kecerahan: 300 cd / m2
Kadar penyegaran: 100Hz
Masa tindak balas: 4ms
Sudut pandang: 178/178
Nisbah kontras: 3000: 1
Sokongan warna: sRGB 119%
Berat: 11.49 kg (25 paun)

Walaupun Philips 346B1C dibina terutamanya untuk produktiviti, ia juga dapat digunakan untuk permainan - dibantu oleh masa respons, kadar penyegaran dan nisbah kontras yang mengagumkan. Walaupun anda dapat mencari monitor lain yang mengalahkan yang satu ini dari segi spesifikasi mentah, Philips 346B1C menyatukannya dengan baik dalam satu keseluruhan yang padu.

Yang paling anda bayar untuk wang anda ialah paparan 34 inci, 3440 x 1440 piksel, yang menjadikan segalanya dari permainan hingga hamparan kelihatan jelas dan menarik (terdapat juga kelengkungan 1500R, jika anda suka). Terlepas dari ukuran dan spesifikasi skrin, sebenarnya tersedia dengan harga yang sangat berpatutan - lihat widget di halaman ini untuk mendapatkan tawaran dalam talian terkini.

Philips 346B1C juga dilengkapi dengan port dan pilihan sambungan: anda juga boleh mengecas komputer riba dari monitor ini, atau menyambungkan papan kekunci dan tetikus dan menggunakannya dengan skrin untuk menukar antara dua komputer yang berbeza. Semua yang anda perlukan untuk produktiviti dan permainan.

Dell UltraSharp UP3218K22. Dell UltraSharp UP3218K

Spesifikasi
Resolusi: 8K, 7680 x 4320 piksel
Jenis: LCD lampu latar LED
Saiz skrin: 32 inci
Kecerahan: 400 cd / m²
Masa tindak balas: 6ms
Kadar penyegaran: 60Hz

Dengan harga lebih dari £ 3,000, Dell UltraSharp UP3218K cukup mahal, tetapi apabila anda melihat apa yang disediakan, tiba-tiba nampak lebih sesuai. Ini kerana UP3218K adalah monitor resolusi 8K yang bukan hanya memberikan ketajaman dan ketajaman yang luar biasa, tetapi juga beberapa pembiakan warna berkualiti tinggi yang terdapat di mana-mana monitor.

Sememangnya, kerana ini adalah Dell, kualiti binaannya juga luar biasa. Jelas bukan untuk semua orang, harga kebanyakannya dapat dilihat, tetapi jika anda mempunyai persediaan tunai dan permainan untuk menangani permainan output pada resolusi 7,680 x 4,320, maka ini adalah monitor untuk anda.

ASUS ROG Strix XG27VQ23. ASUS ROG Strix XG27VQ

Spesifikasi
Saiz skrin: 27 inci
Resolusi: HD Penuh, 1980 x 1080 piksel
Kadar penyegaran: 144Hz
Masa tindak balas: 1 ms
Nisbah aspek: 16: 9
Berat: 6.9kg

Selain monitor gaming Asus ROG Strix XG27VQ yang hanya menghadirkan resolusi Full HD 1.920 x 1.080 daripada sesuatu yang sedikit lebih tinggi dan lebih eksotis (lihat PG27UQ untuk itu), sebenarnya tidak ada hal lain yang tidak disukai.

Anda mendapatkan layar 27 inci yang kokoh untuk dimainkan, yang juga menawarkan kurva 1800R yang subur, kecepatan refresh 144Hz yang tinggi dengan Adaptive Sync dan Free Sync untuk pengalaman bermain game yang super mulus, dan beragam pilihan port termasuk DisplayPort, HDMI dan DVI juga.

Karena ini adalah monitor yang ditujukan untuk para gamer, Anda juga mendapatkan sistem petir LED yang sangat kuat, termasuk proyeksi basis penembakan ke bawah yang sangat terang. Dudukan yang sangat futuristik dan berbobot dengan penyesuaian putar, kemiringan, dan ketinggian melengkapi paket yang sangat menarik.

24. Eizo CG319X

Model pengganti CG318-4K, CG319X Eizo membawa pakej DCI-4K yang sudah sangat baik ke tahap yang lain dengan menambahkan lebih banyak ciri ke dalam campuran.

Resolusi DCI-4K 4096 x 2160 dilengkapi dengan sokongan gamma HDR sebagai standard, sehingga skrin 31-inci dan memberikan pengalaman permainan yang sangat tajam dan menarik secara visual, juga dapat memberikan kanvas yang canggih bagi mereka yang bekerja dalam penyuntingan video profesional. . Ini termasuk PQ (kuantitatif persepsi) dan HLG (hyper-log gamma), yang berfungsi dengan keluk gamma yang dioptimumkan untuk membuat gambar sebenarnya di layar.

Sesuai untuk mereka yang mengedit kandungan video HDR dalam tetapan pasca-produksi, CG319X juga dilengkapi satu set sayap sensor, yang pas di bagian atas dan sisi layar, dan dapat dioptimumkan sendiri untuk membuat representasi yang sesungguhnya mungkin. rakaman anda.

Ini adalah model yang sangat tinggi untuk penggunaan yang sangat tinggi, oleh itu titik harga yang sangat tinggi. Tetapi jika pasca pengeluaran video adalah roti dan mentega anda, dan anda juga merupakan pemain PC yang berminat, maka model ini adalah monitor permainan terbaik yang boleh anda beli hari ini.

Cara Memilih Monitor Permainan Terbaik Untuk Anda

PC melakukan banyak perintis dalam hal grafik permainan, tetapi tidak masalah seberapa penuh kad grafik anda jika anda tidak memiliki monitor yang dapat mengikuti semua peningkatan piksel itu.

Dan jangan khayalan, jika anda ingin serius dalam permainan anda, anda memerlukan lebih daripada sekadar cakera keras yang ditingkatkan. Anda memerlukan skrin yang bagus - bagaimanapun, itulah yang akan anda lihat semasa sesi permainan diperpanjang.

Secara semula jadi, monitor permainan yang bagus semestinya kelihatan bagus, tetapi yang paling penting, ia harus memberi anda spesifikasi yang dapat membiarkan anda melonjak lawan: kadar penyegaran yang cepat, kualiti gambar yang tinggi, dan masa respons yang sangat penting. Monitor yang diikuti mempunyai kualiti ini dan lebih daripada itu.

Pastikan anda mendapatkan monitor permainan yang disertakan dengan port, mod, dan pilihan penyambungan yang idealnya anda ingin gunakan. Tidak ada gunanya membelanjakan wang pada monitor permainan berkualiti hanya untuk mengetahui bahawa ia tidak mempunyai input khas atau fungsi tambahan yang anda perlukan.

Setiap pelantar permainan dan setiap pemain berbeza, dan ini bermakna pilihan monitor permainan juga berbeza untuk orang yang berbeza. Beberapa monitor mempunyai paparan ultra lebar dan / atau melengkung untuk rendaman tambahan; Sebaliknya, HDR sangat baik sehingga anda tidak akan terlepas detail terkecil. Terdapat skrin FHD, paparan QHD dan Ultra HD 4K, dan terdapat monitor permainan yang sesuai dengan setiap genre permainan dan setiap anggaran saiz.

Mudah dibawa oleh teknologi yang ditawarkan, tetapi penting untuk menyesuaikan monitor anda dengan sistem semasa anda dan sebarang peningkatan yang anda rancangkan. Sekiranya anda menggunakan sesuatu seperti RTX 3060Ti, sebenarnya tidak perlu mendapatkan skrin 4K: jika anda menaik taraf kad kemudian, kos paparan itu akan turun sehingga anda akan mendapat lebih banyak wang jika anda menunggu. Walaupun jika anda telah kehilangan banyak wang pada RTX 3080, anda perlu menyediakan kanvas yang sesuai untuk mengerjakan sihirnya. Anda tidak akan meminta Picasso melukis pada kertas Post-It.

Secara keseluruhan, semasa memilih peningkatan, pastikan untuk mengenal pasti anggaran anda dan senario penggunaan yang diinginkan, kemudian mulakan penyempitan rangkaian pilihan berdasarkan gandingan atau ciri yang tidak diingini.

Bagaimana Kami Menguji Monitor Permainan

Kami mencari pelbagai perkara ketika kami menguji monitor permainan. Pertama, kami melihat asas-asas seperti kualiti dan reka bentuk binaan. Kami ingin mengetahui sama ada monitor kelihatan baik dan mempunyai perkara seperti asas yang stabil dan boleh disesuaikan. Selain itu, kami melihat jenis port dan sambungan yang ditawarkannya, serta sama ada ia mempunyai sistem pencahayaan atau ciri tambahan seperti cangkuk fon kepala dan sistem pengurusan kabel.

Setelah asas-asas ini disahkan, kami beralih ke kualiti gambar, yang melibatkan penilaian spesifikasi dan kemampuan layar monitor permainan. Kami melihat masa tindak balasnya (lebih rendah lebih baik), kadar penyegaran (lebih tinggi lebih baik) dan resolusi (lebih rendah dan lebih tinggi mungkin lebih baik bergantung pada harga dan rig permainan yang mendukungnya).

Dari segi kualiti gambar sebenar, kami melihat apakah monitor dilengkapi dengan HDR (julat dinamik tinggi), dan tahap HDR apa, bersama dengan hal-hal seperti gamut warna, tahap hitam, nisbah kontras, dan sudut tontonan. Sekiranya monitor permainan dilengkapi dengan ciri canggih seperti FreeSync, kami juga mengujinya di sini.

Untuk menguji perkara ini, kami menggunakan monitor permainan untuk memainkan pelbagai tajuk di pelbagai genre, termasuk FPS dan MMORPG, serta menstrim filem dan rancangan TV, mengedit foto di Photoshop, dan melakukan tugas sehari-hari seperti melayari internet. Kami melakukan ini kerana monitor permainan perlu melakukan lebih daripada sekadar permainan.

Kami mencari perkara seperti kelewatan dan hantu yang tidak diingini, gambar retak, hitam dan kelabu, pembiakan warna yang tidak konsisten, masalah penyegerakan, dan banyak lagi.

Akhirnya, kami menguji sistem menu perisian monitor, dan melihat jenis mod dan pilihan yang disediakannya. Monitor permainan kemudiannya dibandingkan dengan pasaran dari segi apa yang ditawarkan dengan nilai wang.

Setelah semua ini dicapai, kami memberikan skor bintang kepada panel, dengan lima bintang menjadi yang terbaik dan satu bintang menjadi yang terburuk. Sekiranya skrin berfungsi dengan baik, ia akan dianggap sebagai panduan pembelian monitor permainan terbaik.

Adakah Monitor Permainan Lebih Baik Daripada TV Untuk Permainan?

Sejujurnya, sehingga beberapa tahun yang lalu jawapannya adalah ya yang menentukan dan muktamad. Walau bagaimanapun, terima kasih kepada trend TV baru berkualiti yang dilengkapi dengan ciri permainan khusus, seperti yang dibuktikan oleh panduan membeli TV permainan terbaik kami, jawapannya masih ya, tetapi tidak begitu jelas. Yang paling penting, tidak semua pemain kini dilayan dengan baik oleh salah satu monitor permainan terbaik, dan sebilangan pemain sebenarnya mungkin dilayan dengan lebih baik dengan TV yang fokus kepada pemain.

Perubahan besarnya ialah TV dilengkapi dengan kadar penyegaran yang lebih tinggi (biasanya sekarang hingga 120Hz) serta masa respons yang lebih rendah. LG G1 misalnya mempunyai masa tindak balas 9.4ms, dan walaupun tidak serendah kebanyakan monitor permainan, cukup rendah untuk bermain permainan dengan sangat baik. Cukup bagus kerana kebanyakan orang tidak akan menyedari perbezaannya. TV ini juga dilengkapi teknologi paparan 'OLED evo' yang maju dan sokongan penuh untuk Nvidia G-Sync dan AMD Freesync Premium.

Terdapat juga Dolby Vision HDR onboard, dan kerana LG G1 adalah TV, ia dilengkapi dengan sistem bunyinya sendiri, ada juga audio Dolby Atmos yang dihantar. Dan, tentu saja, kerana unit ini adalah TV, ia memberikan kualiti gambar yang sangat baik ketika menstrim filem dan rancangan TV dari perkhidmatan seperti Disney Plus.

Oleh itu, apabila anda mula mencentang kotak yang dicari pemain ketika membeli monitor permainan (masa respons rendah, kadar penyegaran tinggi, HDR, resolusi tinggi, dll.), Anda dapat melihat bagaimana TV permainan generasi baru ini memberikan. Ya, dengan ukuran awal normal sekitar 48 inci, mereka tidak sesuai untuk banyak tetapan meja, tetapi jika layar akan dipasang di dinding atau digunakan dari jarak jauh, mereka boleh menjadi pembelian yang lebih baik.

Namun, tentu saja, untuk pemain PC yang bermain permainan di meja mereka, monitor permainan khusus sering menjadi pilihan terbaik. Monitor permainan masih memimpin ketika datang ke teknologi permainan dan juga cenderung datang dalam lebih banyak ukuran dan nisbah aspek daripada TV permainan. Contohnya, anda tidak akan menemui TV permainan yang boleh menandingi Samsung Odyssey G9.

Oleh itu, setiap pemain perlu menimbang dengan tepat apa keperluan mereka sebelum membuat keputusan membeli.

Catat Ulasan for "Monitor Permainan Terbaik 2021"