Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sepuluh Kesalahan Yang Harus Anda Elakkan Semasa Membeli Laptop

Membeli laptop riba atau untuk perkara itu, sebarang peranti teknologi bukanlah kerja yang mudah. Seseorang harus sangat spesifik terhadap keperluan dan kehendaknya sebelum memutuskan model dan jenama tertentu. Dengan pasaran yang dibanjiri dengan pelbagai jenama, konfigurasi, harga, dan saiz komputer riba, semakin sukar untuk memilih peranti yang sempurna. Dengan begitu banyak pilihan, kebanyakan kita tidak dapat menentukan pembelian terbaik. Tanpa seseorang untuk membimbing kami, kami sering dibebani dengan pembelian yang kami sesali kemudian.

membeli laptopPenting untuk mengetahui pelbagai aspek spesifikasi dan harga komputer riba sebelum membelinya. Ulasan komputer riba di mana sahaja tersedia sangat membantu. Di sini dalam artikel ini kita akan belajar dari beberapa kesalahan yang paling biasa dilakukan orang ketika membeli komputer riba.

Saiz Tidak Penting

Semasa membeli komputer riba, selalu penting untuk memilih ukuran yang tepat. Hanya untuk mobiliti atau pengendalian, seseorang tidak boleh memilih komputer riba dengan skrin kecil, katakan model 10,5 inci. Kemudahalihan peranti yang lebih kecil sering menarik perhatian kita untuk menggunakannya. Paparan yang lebih kecil bermaksud papan kekunci yang lebih kecil dan pad sentuh yang lebih kecil. Sukar untuk mengendalikan papan kekunci kecil apabila anda harus memasukkan banyak data. Komputer riba yang lebih besar, seperti model 15.6 inci boleh menjadi beban jika anda sangat mudah alih dengan komputer riba. Oleh itu, masuk akal dalam kebanyakan kes untuk memilih ukuran yang berada di antara, seperti komputer riba 14 inci.

Ketersediaan Pelabuhan yang Sesuai

Pengilang komputer riba, sering mengurangkan kos dan saiz, berkompromi dengan ketersediaan port. Semasa membeli komputer riba, penting untuk tidak ketinggalan. Sekiranya anda adalah seseorang yang menyambungkan banyak peranti periferal seperti cakera keras luaran, papan kekunci, atau tetikus, penting untuk memastikan bahawa mereka mempunyai sekurang-kurangnya 3 port USB, port Ethernet, output video, dan port gabungan untuk fon kepala dan mikrofon. jek.

Boleh Tukar Bukan Pembelian Hebat

Dengan Windows 8 melakukan pusingan, komputer riba generasi baru memikat pembeli dengan ciri unik mereka. Ini adalah skrin sentuh yang boleh ditukar yang dapat diubah menjadi tablet dengan melepaskan papan kekunci dari layar. Atau skrin boleh dilipat di atas papan kekunci. Ciri-cirinya unik, tetapi harganya mahal. Dengan harga yang tinggi, ia bukan nilai untuk wang sebagai komputer riba atau tablet. Lebih baik melabur secara berasingan di komputer riba dan tablet.

Memilih Reka Bentuk Lebih Berfungsi

Selalunya kita terpikat dengan reka bentuk peranti dan bukannya fungsinya. Yang paling penting ialah spesifikasi komputer riba seperti kadar penyegaran, resolusi skrin, perkakasan, memori, penyejukan, dll. Anda atau komputer riba anda tidak akan bagus jika mempunyai salah satu reka bentuk terbaik tetapi prestasi berselang-seli. Tetapi pada tahap tertentu, reka bentuk penting; kerana mestilah ergonomik, ringan dan senang dikendalikan. Tetapi prestasi dan spesifikasi komputer riba diutamakan. Oleh itu, sebelum memilih komputer riba untuk penampilan dan reka bentuknya, kenali fungsinya terlebih dahulu.

Tidak Meneliti

Kesalahan yang sangat besar yang dilakukan oleh kebanyakan pembeli adalah tidak membuat kajian mengenai bakal pembeli. Kami sering mengharapkan kakitangan penjualan membantu kami dalam memilih produk untuk kami. Pendapat yang diberikan oleh jurujual dapat sangat berat sebelah kerana dia cenderung mendorong penjualan produk yang kedai atau gedungnya mempunyai inventori yang besar. Oleh itu, bukannya bergantung pada kedai atau penjual, lakukan kajian anda sendiri dengan mengambil bantuan internet. Ulasan komputer riba dan nasihat pakar tersedia di web secara percuma dan dapat membantu anda mempersempit pilihan yang tepat. Ulasan membantu dalam mengetahui kekurangan.

Tidak Melabur dalam Cooling Pad

Kerana saiz dan kekompakan mereka, kebanyakan komputer riba tidak menyejukkan dengan cekap. Selain itu, tidak seperti komputer meja, komputer riba sering diletakkan di pangkuan, sofa atau katil anda, seterusnya mengurangkan kecekapan penyejukan. Untuk mengelakkan komputer riba menjadi panas, ada baiknya anda melabur dalam alas penyejuk, yang biasanya murah.

Tidak Perlu Fokus pada Saiz RAM

Untuk pengguna penggunaan sederhana, seseorang tidak perlu menggunakan konfigurasi yang menggunakan RAM tinggi. Sebahagian besarnya, peranti dengan RAM 4GB semestinya mencukupi. Di sisi yang lebih tinggi, anda boleh menggunakan RAM 8GB paling banyak, tidak lebih dari itu. RAM yang lebih tinggi bermaksud lebih banyak kos. Daripada membayar kapasiti RAM yang tidak anda perlukan, anda boleh melaburkan wang dengan spesifikasi komputer riba yang lebih baik.

Jaminan Lanjutan

Jurujual sering memujuk anda untuk membeli jaminan yang berpanjangan yang dalam kebanyakan kes tidak bernilai. Jaminan yang dilanjutkan hanya sesuai jika anda sering bepergian dan ada kemungkinan kerosakan atau kecurian secara tidak sengaja semasa dalam perjalanan. Dalam kebanyakan kes lain, ia tidak bernilai banyak. Oleh itu, adalah mustahak untuk tidak terbawa oleh tipu daya pemasaran. Wang itu dapat digunakan dengan lebih baik dalam meningkatkan spesifikasi komputer riba.

Dapatkan Tawaran Termurah

Hanya memilih model termurah yang ada tidak akan menyelesaikan keperluan dan kehendak anda. Pengilang menurunkan harga komputer riba dengan melangkau ciri atau memasukkan komponen yang lebih murah. Mungkin lembut pada dompet anda tetapi anda akan kehilangan kemudahan atau kualiti. Oleh itu, penting untuk membuat senarai ciri yang mesti ada dan kemudian pergi membeli-belah. Selain daripada itu, periksa ulasan komputer riba.

Dengan andaian Orang Perlu Memasang Windows 8 atau 10

Anda tidak perlu memasang windows 8 pada komputer riba anda, kecuali dan kecuali model anda adalah skrin sentuh. Pengilang memberi anda pilihan Windows 7. Paling baik anda mungkin harus meminta mereka memasangnya untuk anda. Windows 7 masih mempunyai antara muka pengguna yang terbaik dan sehingga kini sokongan lanjutan untuk Windows 7 tidak akan berakhir sebelum Januari 2020.
Membuat kesimpulan

Semasa membeli komputer riba, sangat penting untuk mengetahui keperluan anda. Dengan jumlah model yang tidak terhingga, sukar untuk diputuskan. Dapatkannya dalam talian, buat sedikit kajian dan lihat ulasan komputer riba. Bandingkan harga komputer riba di laman web yang berbeza. Ingat bahawa fungsi, prestasi dan spesifikasi komputer riba harus menjadi faktor penentu dan bukan penampilan luar. Oleh itu, apabila anda pergi membeli-belah komputer riba, buatlah kerja rumah anda. Dengan cara itu anda akan menjimatkan banyak wang dan rasa tidak puas hati.

Catat Ulasan for "Sepuluh Kesalahan Yang Harus Anda Elakkan Semasa Membeli Laptop"