Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Komputer Riba Terbaik Untuk Pelajar

Belajar hari ini, tidak kira sama ada anda berada di sekolah, kolej atau universiti, sangat berbeza dengan beberapa tahun yang lalu, dengan penekanan baru diberikan pada pembelajaran jarak jauh dalam talian. Tidak banyak masa bersemuka, lebih banyak seminar dan pelajaran maya, dan lebih banyak sumber yang dihantar dalam talian juga. Dan semua ini bermakna lebih penting daripada sebelumnya untuk memiliki salah satu komputer riba terbaik untuk pelajar pada tahun 2021.

komputer riba terbaikKerana komputer riba adalah untuk pelajar kolej bukan hanya untuk menulis karangan sekarang tetapi untuk mengambil bahagian dalam sesi kritikal dalam talian. Dengan begitu banyak kelas dalam talian, perjumpaan video, dan kolaborasi maya, pelajar menghabiskan lebih banyak masa di komputer riba daripada sebelumnya dan untuk bekerja dengan optimum, anda memerlukan sokongan terbaik.

Kami sekarang berada di bulan-bulan musim panas tahun akademik pra-baru, dan itu adalah berita baik untuk pembeli komputer riba pelajar kerana banyak peruncit kini memberikan beberapa sistem hebat untuk pelajar.

Sekiranya anda tertanya-tanya apa yang memisahkan komputer riba terbaik dari komputer riba keseluruhan terbaik atau sistem khusus seperti komputer riba permainan dan komputer riba 2-dalam-1, mereka mesti memenuhi dua kriteria yang sangat berbeza: mereka mesti serba boleh, dan mereka juga mesti mempunyai sangat baik nilai. Itu bermakna mereka tidak boleh mengambil jalan pintas yang penting tetapi mereka harus diberi penghargaan yang pantas.

Kedatangan Chromebook terbaik telah memberikan pasaran yang cukup menarik. Komputer riba yang berfokus pada mudah alih Google telah mendorong syarikat PC untuk meningkatkan permainan mereka, begitu juga dengan iPad Apple - dan kami sebenarnya menyangka anda harus melihat panduan tablet terbaik T3 juga, kerana banyak tablet hari ini juga merupakan komputer riba yang sangat berkemampuan. Yang anda perlukan hanyalah papan kekunci. Walau bagaimanapun, jika anda lebih suka Dell berbanding Apel dan komputer riba daripada tablet, lihat panduan kami untuk komputer riba Dell terbaik.

Jadi bagaimana anda memilih komputer riba pelajar terbaik? Sudah tentu, harga itu penting, tetapi itu bukan satu-satunya kriteria anda. Itulah sebabnya panduan kami merangkumi begitu banyak pilihan, pengeluar, dan sistem operasi: setiap pelajar berbeza dan itu bermaksud keperluan mereka akan berbeza.

Kami tidak tahu dengan pasti apa yang akan berlaku pada tahun akademik ini - setelah 12 bulan terakhir kami berhenti berusaha meramalkan masa depan - tetapi kami tahu sama ada pembelajaran jarak jauh sepenuhnya, tatap muka, atau gabungan kedua-dua komputer riba ini akan menjadi teman yang sempurna untuk belajar., untuk berhubung dengan rakan dan keluarga dan juga untuk kreativiti.

Komputer riba juga bagus untuk pemprosesan dan rendering yang serius pada masa kini, jadi jika anda seorang jurutera baru dan memerlukan beberapa cadangan, pastikan anda melihat panduan membeli komputer riba T3 terbaik kami untuk pelajar kejuruteraan. Panduan ini dipenuhi dengan sistem yang tidak akan mengecewakan anda ketika menggunakan program perisian yang berat seperti AutoCAD, MATLAB, dan Solid Works.

Oh, dan terakhir, jika anda ingin membina rumah atau pejabat asrama yang lebih baik untuk belajar, kami fikir perlu membaca panduan kami untuk kerusi pejabat terbaik, kerana ini bermakna anda boleh bekerja berjam-jam dengan selesa. Walaupun panduan kami untuk kamera web terbaik perlu dipertimbangkan jika anda ingin kelihatan baik dalam perjumpaan video.

Akhirnya, komputer riba pelajar terbaik adalah asas pengalaman komputer riba pelajar. Mereka adalah alat penting yang memungkinkan kerja, hiburan dan belajar, dan kerana itu ia termasuk dalam panduan T3 kembali ke sekolah. Panduan ini dipenuhi dengan semua teknologi, produk dan alat yang kami rasa menjadikan pengalaman pelajar lebih baik, jadi kami mengesyorkan kepada sesiapa sahaja yang akan kembali untuk memerintahkannya untuk melihatnya. Dari tilam terbaik untuk pelajar, tablet terbaik, dan fon kepala murah terbaik, kami merangkumi setiap aspek kehidupan pelajar.

Komputer riba pelajar terbaik yang boleh anda beli hari ini

hp pavilion 141. HP Pavilion 14

Spesifikasi
CPU: Intel Core i5-8250U generasi ke-8
Grafik: Intel UHD Graphics 620
RAM: 8GB
Skrin: 14 inci (1,920 x 1,080)
Storan: 256GB SSD

Kami berpendapat bahawa bagi kebanyakan pelajar komputer riba pelajar terbaik yang ada sekarang adalah HP Pavilion 14. Menggabungkan spesifikasi all-in-one yang kuat, yang merangkumi CPU Intel Core i5-8250U generasi ke-8, GPU Intel UHD Graphics 620, RAM 8GB, dan SSD 256GB, bersama dengan reka bentuk yang sederhana namun bergaya dan skrin tajam, untuk wang yang anda lebih baik menjalankan Windows 10.

Kualiti membina sistem juga hebat, dan anda juga mendapat HDMI, USB Type-C, dan port rangkaian khusus, yang bermaksud bahawa menghubungkan mesin di asrama atau di dalam kelas adalah mudah. Jangka hayat bateri bertahan sehingga 11 jam, dan mesinnya sudah terpasang dengan salinan Windows 10 Home yang baru.

Komputer riba yang lebih murah dan lebih mahal terdapat dalam senarai ini, serta jenama dari Apple yang menjalankan macOS, namun, untuk tempat manis yang berpatutan maka tidak perlu dilihat lebih jauh daripada HP Pavilion 14.

Untuk melihat bagaimana komputer riba ini dibandingkan dengan model yang tepat di hujung spektrum premium, pastikan untuk melihat ciri perbandingan HP Pavilion 14 vs Dell XPS 13 (2020) kami.

Lenovo Yoga Slim 7i Carbon2. Lenovo Yoga Slim 7i Carbon

Spesifikasi
CPU: Pemproses Intel Core Generasi Ke-11
Imej: Intel Iris Xe
RAM: 8GB / 16GB
Skrin: QHD 13,3 inci (2560 x 1600)
Storan: 256GB / 512GB SSD 

Sekiranya anda memerlukan komputer riba yang mudah anda masukkan ke dalam beg anda untuk dibawa di antara rumah dan kelas anda, maka anda harus mempertimbangkan Lenovo Yoga Slim 7i Carbon.

Tidak lebih besar dari notepad dan beratnya kurang dari satu kilogram menjadikannya sangat mudah alih. Malah pengecas akan senang dibawa bersama anda, lebih mirip pengecas telefon pintar daripada yang dibuat untuk komputer riba.

Menjadi sekecil itu tidak bermaksud anda tidak akan mendapat spesifikasi yang baik, ia dilengkapi dengan pemproses Intel Core Gen ke-11 yang menjadikannya pilihan yang bagus untuk menjadi produktif, walaupun saya tidak akan bergantung kepadanya untuk banyak foto dan video. mengedit. Prestasi yang padat dipadankan dengan layar yang tajam, terperinci dan reka bentuk yang ramping dan bergaya, dan papan kekunci yang terasa memuaskan dan boleh dipercayai untuk menaip.

Satu-satunya kelemahan utama ialah hayat bateri rata-rata, anda pasti perlu memasangnya pada suatu ketika pada waktu siang. Nasib baik, tidak memerlukan masa yang lama untuk mengisi semula.

Tidak seperti beberapa pilihan lain dalam senarai ini, Lenovo Yoga Slim 7i Carbon tidak akan memberi anda skrin besar dan ciri-ciri premium seperti skrin sentuh atau sensor cap jari, tetapi ia sangat sesuai untuk sesiapa sahaja yang mahukan gaya dan mudah alih dari komputer riba mereka tanpa menghabiskan sejumlah besar wang.

komputer dell xps3. Dell XPS 13 (9310) 

Spesifikasi
CPU: Intel Core i7-1185G7
Imej: Intel Iris Xe
RAM: Hingga 16GB
Skrin: Full HD + LCD 13,4 inci (1920 x 1200)
Storan: 512GB
OS: Windows 10 Home 64-bit
Dimensi: 198.70 x 295.70 x 14.80 mm
Berat: 1.2 kg 

Siri Dell XPS 13 secara konsisten mengejutkan kami di sini di T3, dan versi terbaru komputer riba meneruskan trend itu - ia kuat, sangat baik, dan padat, jadi apa sahaja yang mungkin anda mahukan dalam carian anda untuk yang terbaik komputer riba pelajar sekitar semasa musim kembali ke sekolah.

Dengan pemproses Intel 11th generasi terkini yang dipasang dan RAM sehingga 16GB dipasang, ini adalah komputer mudah alih yang dapat mengendalikan apa sahaja yang anda mahu lakukan. Dari Netflix lewat malam hingga penulisan esei pada awal pagi, anda akan dapati Dell XPS 13 untuk tahun 2021 menjadi komputer riba yang berkebolehan dan cekap.

Paparan Dell 13,4 inci mempunyai bezel yang sangat kecil dan, jika dikehendaki, dapat ditingkatkan hingga resolusi 4K, walaupun kami berpendapat Full HD cukup untuk kebanyakan orang. Pembiakan warna dan perincian juga sangat baik.

Untuk melihat bagaimana komputer riba pelajar premium ini dibandingkan dengan komputer riba yang lebih berorientasikan belanjawan, lihat ciri perbandingan Dell XPS 13 (2020) vs Acer Chromebook 315 kami.

Acer Chromebook 3154. Acer Chromebook 315

Spesifikasi
CPU: Intel Celeron 3205U 1.5GHz (dwi-teras)
Grafik: Grafik Intel HD
RAM: 4GB
Skrin: 15.6 inci, 1.920 x 1.080 piksel
Storan: 32GB SSD
Kesambungan: Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 4.0
Kamera: 720p
Berat: 4.85 paun
Dimensi: 15.08 x 9.65 x 0.95 inci 

Chromebook 315 adalah komputer riba pelajar yang sangat murah dan juga berkebolehan. Perkakasan bernilai harganya, dengan spesifikasi yang lebih rendah secara keseluruhan - tetapi kerana mesin menjalankan OS Chrome, itu tidak semestinya terlalu banyak masalah, dengan komputer riba masih memberikan pengalaman pengguna yang cepat dan responsif.

Dengan syarat anda mempunyai sambungan internet, seperti yang dilakukan oleh sesiapa sahaja dengan telefon pintar (hotspot mudah alih hello), maka Chromebook ini membuka aplikasi G-Suite yang kuat dan komprehensif, yang merangkumi Dokumen Google, GMAIL, Drive, Helaian, Slaid, Kalendar, Hangouts dan banyak lagi - secara sederhana, ia memberikan semua yang mereka perlukan di dalam kelas atau semasa membuat tugasan dan menyemak semula.

Dan skrin 15.6 inci itu sangat menarik. Sekali lagi, pembesar suara lemah, dengan treble rata dan bass lemah - tetapi dengan harga ini, anda juga boleh membeli iPhone atau iPod. Salah satu komputer riba pelajar terbaik pada tahun 2021 untuk mereka yang berbelanja dengan bajet, dan yang tidak memerlukan banyak loceng dan wisel tambahan.

Tertanya-tanya bagaimana sistem ini bertentangan dengan pilihan komputer riba pelajar nombor satu kami? Kemudian pastikan untuk melihat ciri perbandingan HP Pavilion 14 vs Acer Chromebook 315 kami.

Google Pixelbook Go5. Google Pixelbook Go

Spesifikasi
CPU: Intel Core m3-i7
Grafik: Intel UHD Graphics 615 (300MHz)
RAM: 8GB - 16GB
Skrin: Paparan HD Penuh - Paparan Molekul Ultra HD 4K
Storan: 64-256GB

Ia lebih mahal daripada Chromebook lain, tetapi Pixelbook Go menghadirkan penampilan premium dan kualiti membina untuk Chrome untuk sebahagian kecil daripada apa yang anda bayar untuk PC atau Mac yang sama hebatnya berkat potongan besar. Skrin sentuh hebat, kamera web menjadikan anda kelihatan hebat dan jangka hayat bateri hebat, dengan penggunaan campuran selama 8 hingga 10 jam dan sokongan pengecasan pantas; kami menggambarkannya dalam ulasan kami sebagai "Chromebook terbaik yang pernah ada ... ini, cukup sederhana, luar biasa".

Sekiranya anda pernah melihat Chromebook sebelum ini tetapi mendapati ia tidak cukup berkuasa, kami berpendapat Pixelbook Go mungkin akan berubah fikiran: walaupun pemprosesnya yang berkuasa rendah berbanding dengan Apple M1, OS Chrome telah dirancang untuk menjadi sekecil mungkin dan tidak memerlukan jumlah tenaga kuda yang sama seperti sistem operasi saingan. Pada masa ini Chrome adalah sistem operasi yang sangat matang dan berkebolehan.

Apple MacBook Air6. Apple MacBook Air (M1, 2020) 

Spesifikasi
CPU: Apple M1
Imej: Apple M1
RAM: Memori Bersepadu 8GB / 16GB
Skrin: 13.3 inci, 2.560 x 1.600 piksel
Penyimpanan: Sehingga 2 TB

Tahun lalu, MacBook Air berkuasa Intel adalah komputer riba Apple yang kami cadangkan untuk pelajar. Tahun ini, ia adalah M1 MacBook Air yang disokong oleh Apple. Mungkin kelihatan sama dengan pendahulunya, tetapi ia sangat berbeza di dalamnya. Ini bukan hanya komputer riba Apple terbaik untuk pelajar. Ini adalah komputer riba Apple terbaik untuk hampir semua orang.

Apa yang membezakan MacBook ini ialah pemprosesnya kini milik Apple. Ia berasal dari keluarga yang sama dengan pemproses di iPhone dan iPad dan sangat cepat dan sangat menjimatkan tenaga.

Dalam ujian, Air baru telah mengungguli banyak komputer riba yang harganya jauh lebih tinggi. Di Apple M1, pemproses, pemproses grafik, dan memori digabungkan untuk berfungsi dengan sangat cekap, dan hasilnya adalah MacBook Air yang memberikan prestasi yang benar-benar luar biasa dan hayat bateri sepanjang hari dan mudah dibawa dan dibawa Tanda dagang MacBook Air.

Kami memilih MacBook Air daripada MacBook Pro kerana beberapa sebab. Ia jauh lebih murah tanpa terlalu kuat, benar-benar senyap dan tidak mempunyai port pengembangan yang lebih sedikit daripada saudara kandungnya yang lebih mahal. Ini semua luar biasa.

Untuk melihat bagaimana sistem ini dibandingkan dengan pilihan komputer riba pelajar nombor satu kami, pastikan untuk melihat ciri perbandingan HP Pavilion 14 vs Apple Macbook Air (M1, 2020) T3. 

Samsung Galaxy Buku Pro7. Samsung Galaxy Buku Pro 360

Spesifikasi
CPU: Intel Core i7-1165G7
Imej: Grafik Intel Iris Xe
RAM: 16GB
Skrin: 15.6 inci
Storan: 512GB
OS: Windows 10

Sekiranya anda memerlukan komputer riba yang boleh anda gunakan untuk menjadi produktif pada siang hari, dan kemudian untuk menyiarkan TV dan filem pada waktu malam, maka Samsung Galaxy Book Pro 360 akan menjadi pilihan premium yang hebat.

Paparan FHD 15,6 inci (1920 x 1080) sangat bagus untuk streaming video, dan dapat didorong ke belakang hingga 360 darjah untuk mengubahnya menjadi tablet. Itu membukanya untuk berbagai jenis karya, baik itu mengetik karangan atau membuat lakaran cepat. Nisbah aspek 16: 9 tidak akan sesuai dengan semua orang.

Satu masalah dengan komputer mudah alih skrin besar biasanya seberapa besarnya, menjadikannya sukar untuk dimasukkan ke dalam beg anda untuk dibawa ke kelas atau ke perpustakaan. Itu tidak menjadi masalah di sini kerana komputer riba ini sangat nipis dan ringan. Beratnya hanya 1.39kg! 

Microsoft Surface Go


8. Microsoft Surface Go 2

Spesifikasi
CPU: Intel Core m3 generasi ke-8
Grafik: Grafik Intel UHD 615
RAM: 4GB / 8GB
Skrin: 10.5 inci 1920 x 1280 piksel (220 ppi)
Storan: 64GB / 128GB

Kemerosotan Microsoft ke pasar 2-in-1 telah menjadi kejayaan besar, menghidupkan kembali imej syarikat sebagai pembuat perkakasan yang serius seperti yang diperlukan. Bagi orang yang ingin mendapatkannya tanpa membayar banyak wang - jadi pelajar, dengan kata lain - Microsoft mempunyai Microsoft Surface Go 2 untuk anda.

Ini berdasarkan apa yang menjadikan Surface Go yang asli begitu baik, menambahkan reka bentuk yang lebih premium dan sedikit spesifikasi untuk memastikan anda dapat menyelesaikan semua tugas pengkomputeran yang perlu anda selesaikan. Ia juga memasukkan layar yang lebih besar ke faktor bentuk yang sama dengan Surface Go yang asli, tetapi mengurangkan bezel.

Anda boleh menghabiskan sekitar lima jam penggunaan antara caj dengan Surface Go, dan memandangkan ukuran dan kekuatannya, sangat sesuai untuk melompat antara perpustakaan dan dewan kuliah. Dalam pengiraan anda mengenai sama ada mahu membeli ini atau tidak, pastikan anda mengambil kira kos tambahan untuk papan kekunci Jenis Penutup juga, yang perlu anda manfaatkan sepenuhnya sebagai komputer riba dan juga tablet. .

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai komputer riba pelajar 2-dalam-1 bajet ini, lihat panduan terperinci Haruskah Saya membeli Microsoft Surface Go 2, dan untuk melihat bagaimana prestasi kerjanya berbanding komputer riba murah lain yang lain, lihat perbandingan ciri Asus Vivobook 15 vs Microsoft Surface Go 2 kami .

Acer Nitro9. Acer Nitro 5

Spesifikasi
Berat: 6,61 pon (3kg)
Dimensi: L x L x T = 15,8 x 11,02 x 1,05 inci (40,3 x 28 x 2,69 cm)
CPU: 2.6GHz Intel Core i7-9750H (hexa-core)
Gambar: Nvidia GeForce RTX 2060 (6GB GDDR6 VRAM); Grafik Intel UHD 630
RAM: 8GB
Layar: 17,3 inci, IPS Full HD (1.920x1.080), Pantone Disahkan (kadar penyegaran 144Hz dengan Nvidia G-Sync)
Penyimpanan: SSD NVMe 256GB
Kamera: 0.9MP (1280x720)
Port: 2 x USB 3.1 Gen 1, 1 x USB 3.1 Gen 1 (Tipe-C), 1 x USB 2.0, 1 x HDMI, alat dengar bicu 

Menjadi pelajar bukan hanya semua pekerjaan, tetapi banyak permainan juga. Dan jika anda adalah pemain permainan yang ingin bermain permainan PC AAA terbaru di antara sesi pengajian, maka Acer Nitro 5 adalah pilihan yang tepat. Ini adalah pilihan yang bagus kerana memberikan hasil permainan yang serius dengan harga yang berpatutan.

Inti pengalaman adalah kad grafik Nvidia GeForce RTX 2060, yang mampu memainkan permainan seperti Cyberpunk 2077 dengan pengesanan sinar masa nyata. GPU dikuasakan oleh CPU Intel Core i7-9750H 2.6GHz, yang merupakan hexa-core dan mempunyai lebih daripada cukup untuk menjalankan tugas komputer riba biasa serta yang lebih kreatif seperti penyuntingan foto dan video.

Acer Nitro 5 juga dilengkapi dengan layar 17,3 inci yang luas, yang bermaksud menonton filem dan rancangan TV lebih mengasyikkan, dan berkat pelbagai port sambungan, menghubungkan periferal dan teknologi lain seiring.

Anda juga mendapat kamera web dan mikrofon terbina dalam, jadi pembelajaran jarak jauh dan sembang video dengan rakan, keluarga dan pemain lain tidak dikunci. Komputer riba ini juga terdapat dalam pelbagai konfigurasi.

Secara keseluruhan, Acer Nitro 5 adalah komputer riba all-in-one yang kuat, tetapi juga dilengkapi dengan silikon permainan khas yang tersimpan di bawah tudung, menjadikannya tidak perlu bagi pelajar yang ingin membeli komputer riba berkemampuan permainan baru.

Untuk melihat bagaimana komputer riba ini dibandingkan dengan dua sistem permainan popular yang lain, pastikan untuk melihat ciri perbandingan Asus ROG Zephyrus G14 vs Acer Nitro 5 dan Asus Zephyrus ROG S GX701 vs Acer Nitro 5.

Huawei Matebook X Pro10. Huawei Matebook X Pro

Spesifikasi
CPU: Intel Core i5 - i7 Generasi ke-8
Grafik: Intel UHD Graphics 620, Nvidia GeForce MX150 2GB GDDR5
RAM: 8GB - 16GB
Skrin: 13.9 inci 3K (3.000 x 2.080)
Storan: SSD 512GB 

Sekiranya anda ingin memulakan pendidikan anda, tanpa mengira subjek atau peringkat, mengapa tidak melabur dalam komputer riba pelajar yang bukan hanya dibina untuk tahan lama, tetapi juga salah satu komputer riba paling kuat yang boleh anda beli pada tahun 2021? Itulah yang ditawarkan oleh Huawei dengan MateBook X Pro yang hebat, dan ia akan membuat anda dilindungi walau apa pun masalahnya.

Casisnya yang menarik dan anggun menempatkan paparan 3K 13,9 inci yang cantik, GPU Nvidia GeForce MX150 2GB GDDR5 yang lasak, dan bateri yang dapat berfungsi dengan baik walaupun sepanjang malam.

Dengan semua spesifikasi ini dan banyak lagi, Huawei MateBook X Pro telah membuktikan dirinya sebagai standard emas baru, dan salah satu komputer riba 2021 terbaik untuk pelajar yang ada.

Dell Insprion11. Dell Insprion 14 3000

Spesifikasi
Pemproses: Pemproses Intel® Celeron® 4205U (Cache 2MB, 1.8 GHz)
Grafik: Intel UHD Graphics 620
RAM: 4GB
Storan: 128GB M.2 PCIe NVMe Solid State Drive
Skrin: LCD 14 inci dengan resolusi 1366 x 768.
OS: Windows 10 Home 64bit
Berat: 1.66 kg (3.68 lbs)

Terdapat banyak perkara mengenai Dell Inspiron 14 3000, dan titik harganya yang sangat rendah adalah yang pertama. Tambahan pula, perkakasan dalaman yang kasar bermaksud bahawa tugas pengkomputeran ringan ditangani dengan mudah, sementara reka bentuknya yang ringan dan bergaya juga menjadikannya sangat mudah alih.

Skrin LCD anti-silau 14 inci juga tajam, dan dengan versi penuh Windows 10 Home 64bit dipasang, ia memberikan pengalaman yang sangat asli di luar kotak. Sekiranya melayari internet, menulis laporan dan esei, dan menyimpan media dan karya anda yang paling penting penting bagi anda, maka Insprion 14 3000 adalah pendamping yang hebat.

Komputer riba juga dilengkapi dengan kamera web sehingga seminar dan mesyuarat jarak jauh dapat dikendalikan, sementara pembaca kad SD dan banyak portnya memudahkan untuk menyambungkan penyimpanan ke dalamnya, serta ke skrin dan periferal yang lebih besar.

Secara keseluruhan, komputer riba Windows 10 yang sangat murah dan sesuai untuk kembali ke sekolah.

HP Envy x36012. HP Envy x360

Spesifikasi
CPU: AMD Ryzen 5 2500U quad-core 2-3,6GHz
Imej: AMD Radeon RX Vega 8
RAM: 8GB DDR4
Skrin: FHD IPS LCD 13.3 inci
Storan: 128GB SSD

Sekiranya anda menyukai jenama HP tetapi ingin membelanjakan sedikit lebih banyak daripada kos Pavilion (lihat di atas), HP Envy x360 mungkin sesuai untuk anda. Ia berjaya mengahwini beberapa spesifikasi yang baik dengan beberapa paparan yang sangat baik dengan harga yang tidak terlalu tinggi seperti yang anda fikirkan, melihatnya.

Dengan AMD mengaktifkan CPU dan GPU, ini adalah komputer riba yang akan menangani sebahagian besar tugas yang anda laksanakan, selain permainan intensif dan penyuntingan video - sangat sesuai untuk menulis esei, atau melakukan penyelidikan di web, atau mengumpulkan spreadsheet anggaran untuk mengetahui ke mana semua wang anda hilang.

Dan kerana ia adalah 2-dalam-1, ketika hari kerja selesai, anda boleh mengubah HP Envy x360 menjadi mod tenda dan menikmati beberapa Netflix atau YouTube pada paparan 13,3 inci yang terang dan tajam. Pasti satu untuk senarai komputer riba pelajar terbaik anda.

Lenovo Yoga Slim13. Lenovo Yoga Slim 7

Spesifikasi
CPU: AMD Ryzen 5 4500U 2.3GHz
RAM: 8GB
Skrin: 14 inci, resolusi 1,920 x 1,080 piksel
Storan: 256GB SSD
OS: Laman Utama Windows 10

Fleksibiliti penting bagi pelajar dan salah satu sistem terbaik di pasaran sekarang ialah Lenovo Yoga Slim 7. Ini kerana ia menggabungkan reka bentuk yang bergaya dan super langsing dengan berat hanya 1.33kg, menjadikannya sangat mudah alih, dengan spesifikasi perkakasan yang sangat kuat. yang sama sekali tidak berdaya.

Pemproses AMD Ryzen 5 Slim 7, misalnya, memberikan semua kekuatan yang anda perlukan untuk penyuntingan foto dan video, dan SSDnya yang luas dan cepat menjadikan penyimpanan banyak fail, gambar, video, fail muzik, filem, dan permainan sangat mudah.

Paparan FHD 14 inci komputer riba juga mempunyai bezel yang sangat kecil, yang menjadikannya kelihatan jauh lebih besar daripada sebenarnya, yang sangat sesuai untuk streaming video dari perkhidmatan seperti Netflix dan Disney +, serta mengadakan pertemuan video dan menghadiri seminar maya. , dengan kamera web bersepadu Slim 7 dengan pengatup privasi memastikan anda hanya dapat melihat bila anda mahu.

Salah satu sebab utama lain mengapa sistem ini begitu serba boleh adalah baterinya, yang memberikan 17.5 jam runtime dengan sekali cas. Ini bermakna bahawa tidak kira anda habis sepanjang hari belajar di kedai kopi, perpustakaan, atau ruang kerja, anda tidak akan kehabisan soket kuasa.

Lekatkan beberapa tambahan manis seperti audio Dolby Atmos, teknologi bateri pengecasan pantas, dan versi penuh Windows 10 Home, dan anda telah menjadi pemenang - dan terutama pada titik harga jarak pertengahan yang tegas.

Dell XPS 1514. Dell XPS 15

Spesifikasi
CPU: 2.6GHz Intel Core i7 6700HQ (quad-core, cache 6MB, hingga 3.5GHz dengan Turbo Boost)
Grafik: Nvidia GeForce GTX 960M (dengan 2GB GDDR5)
RAM: 16GB Dual Channel DDR4 (2,133MHz; 8GB x 2)
Skrin: 15,6 inci, 4K Ultra HD (3,840 x 2,160) InfinityEdge Touch
Storan: 512GB PCIe SSD

Seperti adiknya yang lebih kecil, XPS 13 yang hebat, Dell XPS 15 menampilkan paparan InfinityEdge yang hampir tanpa bezel, tetapi lebih baik untuk bekerja berjam-jam kerana skrinnya lebih besar. Ini membawa keuntungan berganda untuk menghidupkan apa sahaja yang anda lakukan pada paparan 4K 15 inci yang indah sambil memberikan dimensi pada komputer riba 14 inci.

Ia senang dibawa ke dalam beg dan dibungkus dari segi spesifikasi, termasuk kad grafik mudah alih Nvidia GTX 960M yang cukup kuat untuk mengendalikan hampir semua permainan selagi anda bertahan dengan 1080p.

Hayat bateri XPS 15 adalah kelemahan utamanya, jadi jangan mengharapkan waktu operasinya mencecah angka dua tanpa membawa pek booster untuk perjalanan. Walaupun begitu, ia masih merupakan komputer riba pelajar terbaik di luar sana.

MacBook Pro15. MacBook Pro 13 inci

Spesifikasi
CPU: Intel Core i5 quad-core generasi ke-8 hingga Intel Core i7 quad-core generasi ke-10
Grafik: Intel Iris Plus Graphics atau Intel Iris Plus Graphics 645
RAM: 8GB hingga 32GB
Skrin: 13.3 inci, skrin 2.560 x 1.600 piksel
Storan: 256GB hingga 4TB

Sekiranya anda memerlukan kelancaran dan kekuatan, dan anda sudah bersedia untuk membayarnya - tetapi pada masa yang sama anda masih mahukan sesuatu yang tidak terlalu sukar untuk dibawa atau memasukkan beg galas - maka pertimbangkan MacBook Pro 13 inci Apple (dan ya, papan kekunci akhirnya terpaku).

Pelbagai konfigurasi berbeza tersedia untuk memenuhi keperluan dan anggaran anda, tetapi komputer riba ini mungkin mempunyai spesifikasi yang sangat baik jika anda merancang untuk melakukan penyuntingan gambar atau video yang serius. Jangan memandang rendah semua yang anda dapat dengan macOS, dengan peningkatan aplikasi Apple sepanjang masa.

Mac bukanlah cara terbaik jika anda mempunyai anggaran yang ketat, tetapi jika anda mampu membeli MacBook Pro 13 inci maka anda tidak akan kecewa - ia akan bertahan sepanjang tahun pendidikan anda dan mungkin seterusnya. Cip generasi ke-10 Intel disertakan, sebelum beralih ke Apple Silicon. 

Lenovo IdeaPad Gaming16. Lenovo IdeaPad Gaming 3i

Spesifikasi
CPU: Intel Core i5-10300H
Grafik: Nvidia GeForce GTX 1650 4GB
RAM: 8GB DDR4
Skrin: 15.6 inci, IPS, 1920 1080p
Storan: 128GB

Laptop permainan cenderung jauh lebih mahal daripada komputer riba bukan permainan, sebab itulah Lenovo IdeaPad Gaming 3i sedikit menonjol. Dengan titik harga yang luar biasa, reka bentuk yang kelihatan bergaya dan GPU yang berdedikasi, ia sangat menyeronokkan bagi mana-mana pelajar yang ingin dapat bermain beberapa permainan di masa lapang.

Terdapat banyak lagi perkara yang disukai mengenai komputer riba pelajar ini, termasuk kenyataan bahawa ia mempunyai paparan IPS Full HD 120Hz. Ini menjadikan bermain permainan pantas lebih baik. Layarnya juga berukuran 15.6 inci, yang bermaksud anda mempunyai banyak harta tanah untuk sekurang-kurangnya dua tingkap dan untuk streaming Netflix skrin penuh.

Kad grafik dalam Lenovo IdeaPad Gaming 3i bukanlah yang terpantas, seperti yang anda jangkakan, tetapi Nvidia GeForce GTX 1650 4GB melakukan tugas yang cukup baik untuk menjalankan kebanyakan permainan AAA pada tetapan sederhana, yang merupakan sesuatu yang sangat membantu Intel. Inti CPU i5.

Secara keseluruhan, komputer riba pelajar semua-dalam-satu juga menawarkan prestasi permainan yang baik, dan dengan harga yang berpatutan juga.

Acer Swift17. Acer Swift 3


Spesifikasi
CPU: Hingga Intel Core i7-1065G7 quad-core generasi ke-10
Grafik: Hingga Nvidia GeForce MX350
RAM: Hingga 16GB
Layar: 14 inci, resolusi 1.920 x 1.080 piksel
Penyimpanan: Hingga 512GB

Kami selalu menjadi peminat siri Acer Swift, dan edisi terbaru Swift 3 tidak mengubah pemikiran kami. Anda mendapat skrin 14-inci, 1,920 x 1,080 untuk menatap esei dan perkhidmatan streaming video, sementara di bawahnya semuanya disokong oleh cip Intel Core i5 atau i7.

Semakin dekat anda melihat, semakin baik Acer Swift 3 - ia menyokong standard Wi-Fi 6 terkini, misalnya, dan mempunyai pilihan port yang baik (2 x USB-A, 1 x USB-C, dan 1 x HDMI ). Di bahagian atas pilihan konfigurasi, anda bahkan boleh memasang kad grafik Nvidia GeForce MX350 jika anda fikir anda memerlukannya.

Semasa anda mencari komputer riba pelajar terbaik untuk kembali ke sekolah, anda mahukan sesuatu yang boleh dipercayai, padat, senang dibawa, dan bagus untuk dilihat - dan Acer Swift 3 memenuhi semua itu. Pasti ada dalam senarai pendek anda jika anda lebih suka Windows.

Cara Memilih Komputer Riba Pelajar Terbaik Untuk Anda

Kami berharap panduan komputer riba pelajar kami terbukti tidak ternilai bagi sesiapa sahaja di luar sana untuk membeli sistem yang mampu, bernilai baik, dan berguna untuk produktiviti anda. Kami sentiasa mengemas kini senarai ini juga dengan model yang lebih baru dan maklumat terkini, jadi pastikan untuk terus memeriksa kembali secara berkala, dan kami juga menyertakan beberapa cadangan pembelian klac untuk membantu anda menyempitkan alat pembelajaran kembali ke sekolah yang ideal.

Komputer masa kini perlu dapat melakukan lebih banyak daripada jumlah bilangan primitif pada masa lalu. Mereka perlu menyokong sejumlah besar perisian, memandangkan beberapa kursus mempunyai keperluan khusus, dan juga pakej pejabat standard.

Untuk perisian, suite Microsoft Office 365 adalah percuma untuk pelajar, dan terdapat juga Google Chromebook dan suite Google Docs yang perlu dipertimbangkan, dengan yang kedua juga percuma untuk digunakan.

Komputer riba ini semestinya dapat menjalankan kuliah video HD tanpa ragu-ragu, tentu saja, sementara set pembesar suara yang baik selalu berguna ketika hari universiti berakhir. Mesin ini juga berpatutan, memandangkan kenaikan kos sekolah di seluruh dunia.

Kamera web bersepadu juga penting, untuk kuliah web dan kursus yang berkaitan dengan media siaran, tetapi kini disertakan sebagai standard pada setiap komputer riba. Anda akan sukar untuk mencari model tanpa model.

Bagaimana Kita Menguji Komputer Riba Pelajar

Komputer riba adalah alat yang sangat serba boleh dan hebat, yang bermaksud banyak perkara yang perlu dipertimbangkan semasa membelinya. Oleh itu, kami mendekati ujian komputer riba pelajar dengan mempertimbangkan perkara ini, menguraikan prosesnya mengikut apa yang akan dipertimbangkan oleh pembeli di kedai.

Pertama, kami menilai kualiti dan reka bentuk sistem. Di sini kita mencari tanda-tanda kekukuhan dan kualiti, serta kesesuaian dan kemasan keseluruhan. Pada tahap ini kita juga menilai skrin komputer riba pelajar, menilai keseimbangan warna, ketepatan dan ciri, seperti lapisan anti silau atau bezel kecil.

Seterusnya kami menilai komputer riba pelajar semata-mata dari sudut perkakasan, baik di atas kertas dan juga dalam praktiknya. Oleh itu, kami memeriksa spesifikasi teras, seperti pemproses, RAM, kapasiti penyimpanan dan cip grafik, sebelum menanda aras keseluruhan pakej dengan alat penanda aras.

Kami kemudian beralih ke bahagian yang lebih berpengalaman dari proses tinjauan, yang merangkumi sistem operasi dan perisian komputer riba yang ingin anda gunakan, serta bagaimana prestasi mereka di dunia nyata - misalnya, bagaimana komputer riba pelajar dibawa masuk, atau sejauh mana prestasi mereka di kedai kopi.

Terakhir, kami melihat salah satu ciri penting sistem, seperti sistem pencahayaan RGB, papan kekunci mekanikal, kamera web terbina dalam, skrin sentuh, skrin berputar, sokongan stylus, pilihan log masuk biometrik, dan banyak lagi. Kami juga memberikan idea kasar mengenai hayat bateri sistem pada masa ini.

Hanya setelah peringkat ini selesai, kita secara rasmi menilai komputer riba pelajar, dengan sistem 5 bintang (1 yang terburuk, dan 5 yang terbaik) digunakan. Sekiranya komputer riba pelajar mendapat markah tinggi, ia akan dianggap sebagai panduan membeli komputer riba pelajar T3 terbaik, yang direka untuk mempamerkan sistem terbaik di pasaran.

Catat Ulasan for "Komputer Riba Terbaik Untuk Pelajar"