Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Spesifikasi Dan Harga iphone 13

IPhone 13 diatur untuk beberapa perubahan besar. Kami telah mengumpulkan semua kebocoran dan rumor paling kredibel sejauh ini Jika Anda tidak mendapatkan iPhone 12 karena Anda lebih bersemangat dengan iPhone 13 yang bernomor sial, maka kabar baik karena saatnya akan tiba ketika Anda dapat memesan iPhone iPhone generasi berikutnya. Bahkan, kebocoran baru-baru ini telah menyarankan 7 atau 14 September sebagai tanggal rilis. Apple menyukai pengumuman hari Selasa, jadi tanggal itu sepertinya mungkin. Atau, Apple dapat melawan tren dan pergi untuk Senin 13, karena ini adalah iPhone 13 ...

iphon 13Kami sudah mengantisipasi peluncuran Apple iPhone 13, yang akan membuat raksasa teknologi itu meluncurkan beberapa peningkatan yang telah lama tertunda, serta memulai debut satu atau dua industri. Tidak ada keraguan bahwa flagship akan membanggakan prosesor yang ditingkatkan, yang setara dengan kursus setiap tahun. Namun, penggemar telah menunggu Apple untuk meningkatkan tampilan iPhone-nya dari 60Hz yang telah kami gunakan selama beberapa tahun terakhir menjadi 120Hz; iPhone 12 gagal memberikan, tetapi iPhone 13 dikabarkan memberi mereka apa yang mereka inginkan, dan kemudian beberapa. 

Desas-desus dan kebocoran telah beredar sejak iPhone 12 diluncurkan, jadi mari selami, dan percepat semua yang kita ketahui tentang iPhone 13 2021 sejauh ini.

Informasi terbaru iPhone 13

20 Agustus 2021 – Carrie Marshall telah menulis opini tentang mengapa dia senang bahwa Apple tidak meluncurkan iPhone 13 yang dapat dilipat, tetapi juga memberikan peringatan bahwa, sebagai lanjutan dari kesuksesan teknis Samsung Galaxy Z Fold 3, sekarang saatnya bagi Apple untuk mulai membangun sesuatu.

"IPhone 13 mungkin merupakan ponsel solid tradisional, tetapi ponsel lipat baru membuktikan bahwa teknologinya sudah siap, yang berarti sudah waktunya bagi Apple untuk menunjukkan kepada kita bagaimana hal itu dilakukan," catat Marshall, sebelum merinci bagaimana Apple sering datang terlambat ke yang baru. teknologi di masa lalu, atau yang telah ada selama bertahun-tahun, dan kemudian merevolusi produk dan pada dasarnya menciptakan pasar utama untuk itu.

Contohnya termasuk pemutar musik, yang dibawa ke tingkat arus utama baru oleh iPod, telepon, yang benar-benar diubah oleh iPhone pertama, dan juga tablet, yang telah berkeliaran sebagai PDA yang tidak dibeli siapa pun selama bertahun-tahun. Apple tidak hanya membuat perangkat ini lebih baik, tetapi mereka membuatnya keren dan menunjukkan kepada orang-orang betapa mereka membutuhkannya dalam hidup mereka.

Apple, demikian Marshall berpendapat, ditempatkan dengan sempurna untuk mengulang sejarah dan membawa ponsel yang dapat dilipat ke tingkat adopsi yang baru. Mengenai apakah kita akan melihat ponsel yang dapat dilipat segera setelah iPhone 13, tidak ada yang diketahui sama sekali, meskipun ada beberapa rumor bahwa Apple memang sedang mengerjakan ponsel yang dapat dilipat , meskipun tidak akan diluncurkan dalam waktu dekat.

19 Agustus 2021 - Situs web teknologi Tom's Guide telah mempertimbangkan pembuatan iPhone 13 dengan bagian yang merinci peningkatan yang ingin mereka lihat di iPhone 13 Pro, tetapi merasa tidak akan mendapatkannya.

Senarai itu merangkumi paparan tanpa nota, pengembalian Touch ID, sistem kamera quad, sambungan USB dan bukannya reka bentuk tanpa port, dan pengecasan pantas.

Pandangan kami adalah bahawa kami setuju bahawa perkara-perkara ini adalah pemikiran angan-angan, dan dinilai berdasarkan khabar angin dan kebocoran yang telah banyak kami sampaikan, banyak di antaranya secara aktif bertentangan dengan apa yang dikatakan oleh penganalisis dan orang dalam.

Sebagai contoh, berita terkini dari segi kesambungan iPhone 13 adalah bahawa jangkauan akan tetap dengan port Lighting, dan tidak akan memperkenalkan USB Type-C atau model dengan reka bentuk tanpa port.

Begitu juga, salah satu perkara yang paling berterusan dan banyak dilaporkan mengenai rentang iPhone 13 adalah ia masih mempunyai kedudukan, walaupun lebih kecil daripada iPhone 12.

ID Wajah yang Memenuhi dan Kamera Quad terasa lebih mungkin, tetapi jika anda bertanya kepada kami, kami akan mengatakan perkara ini tidak akan berlaku sehingga iPhone 14.

Pengecasan lebih cepat memang menarik, kerana iPhone baru dijangka dilengkapi dengan bateri yang lebih besar. Buat masa ini julat iPhone 12 dapat mengecas hingga 20W, tetapi dengan saingan Android yang menerobos tahap 60W, peningkatan suara terdengar terlalu lambat. Sama ada perkara itu berlaku atau tidak mesti dilihat.

18 Ogos 2021 - Akhirnya kami mendapat beberapa maklumat yang lebih konkrit mengenai tarikh pelepasan iPhone 13, yang menurut laporan yang ditulis oleh MacRumors, akan dilancarkan pada minggu ketiga bulan September.

Laporan itu berdasarkan komen dari penganalisis Wedbrush Daniel Ives, yang mengatakan bahawa:

"Pemeriksaan kami baru-baru ini terhadap rantaian bekalan Asia untuk tempat 2H yang dibina iPhone antara 130M-150M. IPhone 13 nampaknya mewakili 35% -45% daripada iPhone yang dibina pada Q3, pandangan positif ini memberi kami keyakinan yang meningkat bahawa waktu pelancaran 2021 akan ' normal 'Dari perspektif masa, kami yakin pelancaran iPhone 13 dijadualkan pada minggu ketiga bulan September. "

Sekarang, minggu ketiga bulan September bermula pada hari Isnin ke-13, dan memandangkan Apple cenderung mengadakan acara pada hari Selasa, itu bermakna bahawa hari Selasa ke-14 sekarang kelihatan seperti pelopor untuk acara pelancaran iPhone 13.

Selain itu, dalam ulasan selanjutnya, Ives telah melipatgandakan ramalannya yang terdahulu bahawa jajaran iPhone 13 yang akan datang akan menawarkan model dengan storan dalaman 1TB. Sekiranya benar, ini akan menggandakan kapasiti simpanan maksimum yang ada pada telefon iPhone 12, iaitu 512GB.

Di sini, kami berpendapat bahawa 14 September terdengar sangat baik untuk tarikh pelancaran iPhone 13. Apple biasanya melancarkan minggu pertama, kedua atau ketiga bulan September dengan acara pelancaran iPhone barunya, dan setelah kelewatan kerana wabak tahun lalu, syarikat kembali sihat. Setelah itu, kami rasa wajar untuk mengatakan bahawa akhirnya kami akan melihat rangkaian iPhone 13 yang baru selewat-lewatnya pada 21 September.

16 Ogos 2021 - Sebuah video baru telah memaparkan unit klon iPhone 13 Pro Max yang, untuk memetik hos video, memberikan "pandangan terdekat dan terbaik kami pada iPhone generasi akan datang".

Terdapat beberapa cara yang jelas dari unit dummy juga. Pertama, kedudukan unit dummy ini pasti lebih kecil. Khabar angin mengatakan selama berbulan-bulan sekarang bahawa kedudukan pada setiap telefon dalam jajaran iPhone 13 baru akan lebih kecil dan unit dummy ini menyokongnya.

Lebar pada Apple iPhone 12 Pro selebar 34.62mm, sementara takik pada model iPhone 13 palsu ini berukuran 26.31mm, yang keseluruhannya 25 peratus lebih kecil.

Dan takik yang lebih kecil ini juga menyebabkan perubahan lain seperti yang ditunjukkan dalam unit dummy ini - pembesar suara telinga telah digerakkan. Pada iPhone semasa, pembesar suara telinga duduk tepat di tengah takik, tetapi pada unit ini terletak tepat di atas paparan di tepi bezel dengan paparan.

IPhone 13 Pro dan 13 Pro Max dummy juga menunjukkan lensa kamera belakang yang berbeza, yang kelihatan lebih besar. Kami telah mendengar bahawa iPhone 13 Pro Max masih akan mempunyai pelbagai lensa yang sama, tetapi kamera ultrawide boleh mempunyai bukaan yang lebih besar, jadi ini masuk akal. Lebih banyak cahaya selalu bermaksud gambar yang lebih baik, dan Apple tidak akan diam dengan kualiti gambar.

Ada perkara yang tidak berubah yang disahkan oleh unit dummy ini. Pertama, terdapat port Lightning di bahagian bawah telefon, yang seolah-olah menghilangkan khabar angin bahawa akan ada model tanpa port, sementara butang bisu, butang kuasa, slot kad sim dan rocker volume tetap ada.

Reka bentuk lurus iPhone 12 juga kembali.

Barisan iPhone 13 yang dijangkakan

Berdasarkan laporan luas yang kami lihat dari banyak penerbitan yang berbeza, yang telah menyampaikan perincian yang bocor mengenai rangkaian iPhone 2021, kami akan mendapatkan barisan yang sangat serupa dengan koleksi tahun lalu.

Empat iPhone baru diharapkan, yang hampir pasti akan dijuluki "iPhone 13", walaupun sejauh ini belum ada yang dapat dikonfirmasi dan kami juga dapat melihat telefon ini menggunakan "s" pada namanya, seperti yang terlihat sebelumnya pada telefon Apple seperti iPhone 5s dan iPhone 6s. Itu bererti kita benar-benar mendapat iPhone 12s. Keempat peranti ini akan merangkumi jajaran iPhone 13, dan akan hadir dalam tiga saiz yang berbeza: 5,4 inci, 6,1 inci, dan 6,7 inci.

Ukuran ini, menurut informasi yang dibocorkan, akan dipetakan seperti berikut dalam jangkauan. Akan ada mini iPhone 13 5,4 inci, iPhone 13 6,1 inci dan iPhone 13 Pro, dan iPhone 13 Pro Max 6,7 inci.

Menurut maklumat terbaru yang dibocorkan, kami telah melihat setiap telefon ini dalam barisan iPhone baru yang dilengkapi port Lightning, bertentangan dengan beberapa khabar angin awal yang menunjukkan bahawa sekurang-kurangnya satu telefon akan tanpa port dan yang lain akan beralih ke USB Jenis-C.

Dari segi reka bentuk di seluruh barisan, diharapkan setiap telefon akan serupa dengan rakan tahun lalu, walaupun dengan kedudukan yang lebih kecil.

iPhone 13 sudah menjadi hit?

Terdapat beberapa kisah iPhone 13 yang menunjukkan bahawa telefon bimbit Apple seterusnya boleh menjadi hit besar. Pertama, kami mengetahui bahawa Apple merancang untuk meningkatkan pengeluaran pada model tersebut. Daripada 75 juta yang dibina tahun lalu, mereka mahu menambah jumlah itu sebanyak 20 peratus kepada 90 juta unit.

Selain itu, kisah di Macworld yang merujuk kepada tinjauan oleh SellCell di AS mengatakan bahawa 43.7% daripada mereka yang disoal siasat merancang untuk menaik taraf telefon mereka tahun ini dan mengambil iPhone 13. Sangat menarik bahawa ia akan menjadi sangat besar. bertahun-tahun untuk Apple, dan alasannya mungkin rumit. Mungkin orang yang tidak cukup bersedia untuk peningkatan tahun lalu sangat berminat dengan reka bentuk iPhone 12, dan ingin mendapatkan penampilan yang serupa 13 ketika dilancarkan. Kita juga mungkin berada di tempat yang manis di mana orang yang menggunakan peranti iPhone X dan Xs bersedia menukar telefon sekarang.

Apa pun alasannya, ini kelihatan seperti tahun yang positif bagi Apple dan peranti utamanya.

Tarikh pengeluaran iPhone 13

IPhone Apple biasanya dilancarkan pada bulan September setiap tahun, kecuali iPhone SE (generasi ke-2) yang dilancarkan pada bulan April 2020, dan siri iPhone X, yang menyaksikan iPhone X memasuki pasaran pada bulan November 2017, iPhone XS dan XS Max memulakan debutnya pada bulan September 2018, diikuti oleh iPhone XR pada bulan Oktober 2018.

IPhone 12 juga menyaksikan pelancaran yang mengejutkan, dengan penghantaran iPhone 12 dan iPhone 12 Pro pada Oktober 2020, diikuti oleh iPhone 12 mini dan iPhone 12 Pro Max pada bulan November.

Menantikan tarikh pelepasan iPhone 13, kami menganggap Apple akan memilih tetingkap September, tetapi mungkin perlu memikirkan semula jadual peluncurannya jika ingin bersaing dengan pesaing seperti Samsung; Raksasa teknologi Korea telah melancarkan telefon pintar yang dilancarkan tahun ini, bermula dengan Galaxy S21. Laporan terbaru, yang datang dari penganalisis Daniel Ives di Wedbush, menyematkan pelepasan iPhone 13 untuk "minggu ketiga bulan September".

Kedengarannya seperti acara 2021 Apple akan tetap maya, dan bukannya mengumpulkan akhbar dunia di kampus Apple. Perkara semacam ini masuk akal, kerana kita masih berusaha untuk keluar dari wabak itu sehingga bertemu secara langsung, kecuali jika itu mustahak, sepertinya keputusan yang buruk. Tetapi Apple juga mengadakan acara pelancaran yang lebih kemas dan rapi kerana semuanya sudah dirakam, jadi mungkin Apple menikmati kebebasan kreatif yang ditawarkan wap ini melalui siaran langsung, siaran langsung.

Dengan dua peranti dilipat Samsung Galaxy yang masih akan datang, serta Galaxy S21 FE (Fan Edition), iPhone 13 perlu memberikan kesan yang besar, atau mendapatkan sedikit cadangan dalam bentuk iPhone yang dapat dilipat untuk membantu mengisi kalendar. dan menangkis serangan Android Samsung.

Harga iphone 13

Kami belum melihat khabar angin mengenai tarikh pelepasan iPhone 13, tetapi Apple menggegarkan iPhone 12 dengan mengeluarkan EarPods dan pengecas yang disediakan secara historis di dalam kotak.

Harga siri iPhone 12 bermula dari $ 699 / £ 699 / AU $ 1,199 untuk iPhone Mini, $ 799 / £ 799 / AU $ 1,349 untuk iPhone 12, $ 999 / £ 999 / AU $ 1,199 untuk iPhone 12 Pro, dan $ 1099 / £ 1099 / AU $ 1,699 untuk iPhone 12 Pro Maks.

Berbanding dengan siri iPhone 11, terdapat kenaikan $ 100 / £ 100 / AU $ 150 untuk iPhone 12, sementara telefon bimbit yang lebih premium harganya sama dengan iPhone 11 Pro dan iPhone 11 Pro Max. Perhatikan bahawa tanpa mengambil kira $ 38 / £ 38 akan dikenakan biaya untuk membeli aksesori yang hilang untuk iPhone 12.

IPhone 13 tahun ini kemungkinan akan berada di taman permainan yang sama, terutamanya dengan penjimatan tidak perlu menghantar telefon pintar dengan aksesori.

Terdapat perbincangan mengenai pembekal beralih Apple untuk paparan OLTP LTPO yang cekap tenaga, yang berpotensi melakukan perniagaan dengan pengeluar paparan Cina BOE. Masih ada beberapa perkara yang lebih baik untuk dikerjakan ketika BOE melepasi piawaian kualiti ketat Apple, tetapi jika berjaya memenuhi mereka, kita dapat melihat penurunan harga iPhone 13 berkat penjimatan kos pertukaran pengeluar.

Reka Bentuk Dan Reka Bentuk iPhone 13 

Terdapat banyak kebocoran dan desas-desus mengenai kemungkinan reka bentuk iPhone 13, dari kerang gaya Galaxy Z Flip, hingga konsep skrin gelongsor yang cenderung tidak dapat dilaksanakan.

Maklumat baru menunjukkan bahawa kita dapat menggunakan iPhone 13 yang sentiasa aktif, sesuatu yang telah ditawarkan oleh telefon Android sejak beberapa lama. Terdapat banyak alasan yang baik untuk menawarkan ini, walaupun iPhone sudah tahu kapan ia diambil - jadi adakah ia selalu bertambah banyak?

Paten itu dilipat kembali pada musim panas, dan mencatat leaker Apple Jon Prosser mengesahkan bahawa peranti sedang berfungsi - walaupun kita tidak tahu apakah ini iPhone 13, atau peranti yang benar-benar terpisah di bawah moniker yang sama sekali baru. Apple dikatakan secara aktif menguji prototaip iPhone yang boleh dilipat dengan pelbagai bahagian rantaian bekalannya.

Sekiranya Apple akhirnya melancarkan iPhone yang boleh dilipat dan juga iPhone 13, ia nampaknya jauh lebih kuat daripada persembahan yang kita lihat setakat ini, dengan paten untuk skrin fleksibel super sukar yang memastikan paparan akan tahan retak di lipatan. Berita terbaru di bahagian ini menunjukkan bahawa Apple belum mencapai prototaip yang berfungsi. Secara realistik, kami tidak mengharapkan untuk melihat iPhone yang dapat dilipat selama beberapa tahun, kerana Apple tidak akan melepaskan peranti yang sebenarnya merupakan beta awam untuk telefon yang boleh dilipat.
 
Satu lagi perkembangan menarik untuk iPhone 13 adalah bahawa setelah bertahun-tahun memiliki kedudukan yang cukup besar, kita akhirnya dapat melihatnya dikeluarkan juga, atau sekurang-kurangnya menyusut sedikit. Laporan kedudukan yang lebih kecil mengatakan bahawa ini akan dapat dilakukan berkat modul kamera Face ID baru, dan juga kamera depan baru. Ada kemungkinan Apple juga memasukkan dan pembaca cap jari di bawah paparan juga, walaupun ada yang mendakwa ini mungkin tidak akan muncul sehingga iPhone 14.

Panel itu sendiri akan ditingkatkan, dengan iPhone 13 Pro Max premium yang dikhabarkan akan mendapat paparan Pro Motion 120Hz dengan kadar penyegaran yang berubah-ubah, menggunakan teknologi LTPO, yang semestinya dapat membantu masa pakai bateri.

Di bahagian depan bateri, iPhone 13 dilaporkan mendapat bateri papan lunak yang mempunyai kapasiti yang sama dengan bateri biasa tetapi jauh lebih kecil, memungkinkan untuk telefon bimbit yang lebih tipis.

Mudah-mudahan kita akan melihat peningkatan bateri, memandangkan iPhone 13 dikhabarkan mempunyai ciri paparan (AOD) yang sentiasa aktif.

Spesifikasi dan ciri iPhone 13

Seperti setiap lelaran tahunan utama Apple, kami menjangkakan iPhone 13 akan dilancarkan dengan SoC baru. IPhone 12 menempatkan cip bionik A14, yang mengikuti cip A13 iPhone 11, jadi iPhone 13 harus mempunyai pemproses A15 yang akan lebih cepat dan lebih kuat daripada pendahulunya.

IPhone 12 adalah tonggak untuk Apple, kerana ia adalah barisan iPhone pertama yang menyokong 5G - kedua sub-6GHz dan mmWave 5G, walaupun yang terakhir hanya disokong di AS. Sementara itu, siri iPhone 13 dilaporkan akan menyokong "salah satu band tetapi tidak keduanya untuk pasaran tertentu pada tahun 2021".

Orang dalam industri Ross Young mencadangkan model 13 Pro dan iPhone 13 Pro Max tingkat atas akan menawarkan Sub6 serta jalur lebar mmWave 5G, sementara iPhone 13, dan iPhone 13 Mini akan diturunkan ke Sub6 sahaja. Apple mengusahakan modem 5G sendiri tetapi laporan terkini menunjukkan bahawa ia akan menggunakan modem Qualcomm X60 yang menggunakan proses 5nm yang ditingkatkan, yang bermaksud ia menyokong kedua gelombang 5G, serta lebih kecil, dan lebih cekap tenaga.

Isu besar lain untuk iPhone 13 ialah penampilan paparan 120Hz yang akan datang; berita lama untuk pengguna Android, tetapi bagi peminat iOS yang terperangkap dengan kadar penyegaran 60Hz, ini berada di bahagian atas senarai mereka. Prosser juga menyokong tuntutan ini, jadi kami yakin ciri itu akan muncul tahun ini.

Ketika datang ke kamera, kami telah mendengar bahawa pengimbas LiDAR yang ada pada iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max, dan iPad Pro 2020 dilaporkan muncul di semua model iPhone 13. Imej cahaya rendah juga tidak akan menjadi masalah bagi iPhone 13, dengan semua model dilancarkan dengan lensa kamera ultra lebar, dengan bukaan /1.8.

Prosser telah mempertimbangkan sebilangan calon iPhone 13 yang lain, termasuk pengembalian Touch ID. Dia kembali "50/50" pada kemunculan semula, dan sementara yang lain bocor mengatakan telefon bimbit prototaip iPhone 13 tidak termasuk Touch ID, telah dilaporkan bahawa kapal induk baru akan menghidupkan kembali fitur ini.

Apple juga boleh mendapatkan yang pertama untuk telefon pintar, dengan berita mengenai model iPhone 13 tanpa port yang akan datang tahun ini. Pelancaran pengecas MagSafe nampaknya membuka jalan untuk perkembangan ini, tetapi juri masih belum selesai, seperti yang dinyatakan oleh penganalisis Ming-Chi Kuo yang menunjukkan bahawa ekosistem produk MagSafe belum cukup siap.

Di bahagian simpanan, iPhone 13 menjatuhkannya dari taman; khabar angin baru-baru ini meletakkannya di 1TB yang mengejutkan - itu lebih daripada PS5 dan sama dengan Xbox Series X! Itu banyak simpanan, tetapi mungkin penting kerana orang menambahkan lebih banyak foto dan video ke peranti mereka. Apple juga mungkin mempunyai alasan lain untuk meningkatkan penyimpanan, salah satunya mendorong orang membeli lebih banyak kapasiti ganti iCloud, sesuatu yang dapat menelan belanja setiap bulan.

Sama ada ia boleh dilipat atau tidak, iPhone 13 akan menandakan banyak yang pertama untuk Apple, jadi jika anda seorang peminat lama yang meratap sejauh mana peranti Android jatuh, 2021 nampaknya menjadi tahun anda.

Catat Ulasan for "Spesifikasi Dan Harga iphone 13"