Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cara Menggerakkan Mesin Basuh Dengan Betul

Apakah kaedah terbaik untuk mengangkat mesin basuh? Anda harus sentiasa memastikan mesin basuh tegak semasa menggerakkannya. Cara menggerakkan mesin basuh secara mendatar akan membolehkan sebahagian bahagian dalaman mesin basuh menggosok antara satu sama lain. Sekiranya ini berlaku, tab mandi yang bergerak di sisinya boleh merosakkan galas sokongan dan menyebabkan masalah pada kawasan penggantungan sink. Sekiranya boleh, sama ada baru atau terpakai, selalu gerakkan mesin basuh dalam kedudukan tegak.

cara menggerakkan mesin basuhCara Menggerakkan Mesin Basuh

Sekiranya anda tidak mempunyai pilihan dan menggerakkan mesin cuci di sisinya, memindahkan mesin basuh beban atas VS mesin basuh depan di sebelahnya dapat dilakukan dengan cara yang sama. Mesin basuh beban teratas mesti mengeluarkan perangsang jika boleh. Kedua-dua mesin basuh mesti mengosongkan sisa air di dalam tab mandi sebelum bergerak. Juga memasang bolt penghantaran, penjepit, atau spacer yang dihantar bersama unit ketika baru harus dipasang pada mesin cuci untuk mengelakkan kerosakan pada mesin cuci.

Apa Yang Perlu Dilakukan Sebelum Menggerakkan Mesin Basuh?

Sebelum menggerakkan mesin basuh, pastikan mesin basuh dicabut dan air dimatikan dan terputus dari mesin basuh. Keluarkan lebihan air dari mesin basuh menggunakan vakum kedai basah / kering. Sebaiknya cubalah dan putar sink atau pasang bolt transit mesin basuh sebelum meletakkannya di sisinya untuk pengangkutan agar tidak merosakkan komponen dalaman mesin basuh. Setelah mesin basuh siap bergerak, anda memerlukan selimut bergerak atau serupa untuk melindungi dari kerosakan mesin basuh.

Apakah Kaedah Terbaik Menggerakkan Mesin Basuh?

Sangat penting untuk mengikuti arahan pengeluar untuk setiap pergerakan mesin basuh anda. Kegagalan menggerakkan mesin basuh dengan betul boleh menyebabkan kerosakan besar dan memerlukan pembaikan. Gunakan 2 orang semasa menggerakkan mesin basuh. Gerakkan mesin basuh anda menggunakan trak tangan yang direka untuk peralatan. Cuba gunakan lereng jika boleh kerana lebih selamat untuk anda, mesin basuh dan lantai yang anda pindahkan.

Bolehkah Saya Menggerakkan Mesin Basuh Di Kereta?

Anda mesti sentiasa memastikan mesin basuh tegak semasa mengangkutnya. Mesin basuh yang digerakkan oleh kereta hampir mustahil kerana tidak boleh disimpan dengan lurus. Meletakkan mesin basuh di sisinya boleh menyebabkan kerosakan besar pada drum dan komponen dan tidak digalakkan. Namun, jika baut penghantaran atau pelekap dipasang di mesin cuci, ia boleh diangkut di sisinya tetapi dengan berhati-hati.

Contoh mengapa mesin basuh perlu dipindahkan di sisinya ...

Soalan: Saya mempunyai SUV kecil dan mesin basuh tidak akan berdiri tegak di belakang. Bolehkah saya meletakkan mesin basuh bekas saya semasa menggunakan SUV saya untuk bergerak? Mesin basuh tidak akan masuk ke ruang yang diperuntukkan. Bolehkah saya meletakkannya di sebelah? Sekiranya diletakkan di sisi, bolehkah sink atau bahagian lain mesin basuh rosak? Saya menganggap bahawa akan ada sisa air di longkang mesin basuh ketika saya membungkusnya untuk dibawa. Berapakah baki isi air? Apa yang perlu saya lakukan untuk menghentikan mesin basuh bocor semasa menggerakkannya? Saya cuba mengelakkan air bocor dari bahagian bawah mesin semasa meletakkannya di sisinya.

Jawapan: Singki dalam dilengkapi dengan spring. Sekiranya menggerakkan mesin basuh di sisinya, pasang baut transit mesin basuh atau tambahkan pelindung kayu di antara tab mandi dan kabinet luar untuk mengelakkan bak pecah pegas atau merosakkan galas penyangga. Gunakan sekeping kayu di sisi mesin cuci menghadap ke bawah untuk mengelakkan tab mandi memantul dan merosakkan bahagian dalaman termasuk penurunan musim bunga atau musim bunga. Mungkin ada sisa air di selang pembuangan, pam saliran, dan mungkin di sink. Cuba kosongkan air dari mesin basuh sebelum memindahkannya. Gunakan vakum kedai untuk menyedut air untuk mengelakkannya bocor semasa pengangkutan. Setelah mesin basuh dikosongkan air, tambahkan kain kering ke selang pembuangan untuk mengelakkan air tambahan keluar. Gunakan selimut atau serupa dengan membungkus mesin basuh untuk mengelakkan kerosakan pada panel kawalan atau kabinet luar.

Perlukan bantuan untuk menggerakkan mesin basuh di sisinya untuk mesin basuh beban atas atau depan? Beritahu kami nombor model mesin basuh yang anda pindahkan dan seseorang boleh membantu anda dengan cara terbaik untuk memindahkannya dengan selamat.

Catat Ulasan for "Cara Menggerakkan Mesin Basuh Dengan Betul"